Fietsvakantie Fietsen langs Bodden en stranden van de Oostzee - 7 dagen

In het noorden van Duitsland kronkelt de Ostseeradweg: een 'ganz gemütliche' kustroute die de natuurlijke en culturele hoogtepunten als een schelpenketting aan elkaar rijgt. Vlak, autoluw en zeer afwisselend; ideaal voor een fietsvakantie met het hele gezin. Je fietst over Fischland-Darß, met aan de ene kant de Ostsee en aan de andere kant het Boddenmeer. Fietsen over kronkelende fietspaden, onverharde landwegen, karrensporen en achterafpaadjes. Tussendoor pittoreske kustdorpjes met elk hun karakteristieke pier.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 119 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Oostzee kust, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 640,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in de mooie havenstad Stralsund. Het centrum van de oude hansestad is zeer de moeite waard. Als je fietsen hebt gehuurd krijg je ze vandaag tot je beschikking.

Dag 2
Na het ontbijt stap je op de fiets en fiets je Stralsund uit via fraaie meren, moeras en bos naar het landelijke Velgast (ca. 25 km). Daar stap je met fiets op de trein naar Ribnitz. Meestal overnacht je nabij de kust en dan is het nog eens ca. 15 km naar je hotel of pension, ofwel vlakbij de Ostsee of het Boddenmeer.

Dag 3
34 km Rondrit door bos en langs de kust. Een sfeervolle route afwisselend door bos, weilanden, gehuchten met als hoogtepunt Jachtslot Gelbesande. Gemengd bos (loofbomen en naaldbomen, landwegen, voornamelijk onverhard). Karakteristieke rietgedekte huizen (voormalige vissershuizen) geschilderd in de mooiste kleuren. Onderweg kon je langs een natuurinformatiecentrum en Naturschatzkammer. Mooi aangelegde vlindertuin en uitgebreide verzameling stenen, fossielen. Via het gezellige kustdorp Graal Müritz fiets je met de wind in de rug terug naar Dierhagen.

Dag 4
40 km Koninginnerit langs de Oostzeekust en Boddenmeer. De ultieme fietstocht over verharde en onverharde fietspaden. Het eerste stuk volgt geheel de kust. Met een paar karakteristieke kliffen! En waar kun je fietsen terwijl je de zee vanaf je zadel kunt zien! Idyllische kustplaatstjes Wustrow, Althagen, Born am Darß, Wieck am Darß om te eindigen in Zingst. Gelegen aan zowel de Ostsee en het Boddenmeer.

Dag 5
Je verblijft 2 nachten in Zingst. Oftewel de keus is aan jou. Je fietst naar de geheel in het puntje van het schiereiland gelegen vogelobservatiepunt. Afwisselend bos, moeras en met een beetje mazzel zie je de zeearend! In totaal 35 km (ook in te korten). Een dagje strand kan natuurlijk ook. Vanaf de haven van Zingst vertrekken er meerdere keren per dag rondvaartboten. Met een radarboot verken je het Boddenmeer in ca. 1,5 uur. In juli en augustus kan dit ook ’s avonds!

Dag 6
20,5 km Vandaag verlaat je het schiereiland Fischland-Darß en fiets je naar Barth. Je kruist het Boddenmeer en fietst via een omweg langs de Barther Strom recht op Barth af. Wederom langs het water, maar dit keer het Boddenmeer. Vanaf Barth reis je met de fiets in de trein naar de Hanzestad en voormalig zeevaart metropool Stralsund.

Dag 7
Na het ontbijt eindigt de reis en neem je afscheid van Stralsund. Vandaag heb je natuurlijk ook nog de tijd Stralsund te bekijken en het Ozeaneum te bezoeken.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: