Fietsvakantie Fietsen langs de Oostzee en Mecklenburgse meren - 7 dagen

Steeds meer toeristen ontdekken de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, de prachtige kust en het uitgestrekte merengebied zullen u versteld doen staan. Onderweg fietst u langs de witte stranden met typische Duitse strandstoelen maar ook langs indrukwekkende kastelen. Ga met ons mee en laat u verrassen door dit stukje Duitsland.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 224 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Oostzee rivieren en meren, kust, historische plekken, natuur
Vervoer
Bus
€ 649,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Zaterdag
Heenreis
Vanuit Zeddam rijden we naar ons lunchadres, vervolgens rijden we naar Spornitz waar we voor het diner arriveren.

Zondag
Gross Schwansee – Wismar
De eerste fietsdag begint bij Schloss Gross Schwansee, vanaf hier komt u op de Ostsee Radweg en fietst u in oostenlijke richting langs de prachtige kustlijn van de Oostzee. Mocht de wind u goed gezind zijn dan is het heerlijk en makkelijk fietsen. Geniet onderweg van de steile kusten en mooie baaien. De route eindigt vandaag in de Hanzestad Wismar, deze middeleeuwse stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Voordat u weer met de bus terug gaat naar het hotel, heeft u nog even tijd om de binnenstad van Wismar te bekijken. (ca. 45 km)

Maandag
Eiland Poel - Rerik
Na het ontbijt brengt de fietsbus u naar het eiland Poel, hier heeft u voldoende mogelijkheden rond te fietsen. Hier vindt u een heilzame zeelucht en schilderachtige landschappen. Dit eiland is een paradijs voor zeldzame vogel- en plantensoorten en deze worden zorgvuldig beschermd. Tevens vindt u hier oneindig lange stranden en een idyllische haven. De route gaat verder naar het noorden met de Oostzee aan uw linkerkant. De tocht eindigt vandaag in de badplaats Rerik, hier heeft u nog even tijd om van de zee te genieten voordat de fietsbus u weer terug naar het hotel brengt. (max. 50 km)

Dinsdag
Rerik naar Warnemunde
Vandaag begint de tocht waar u gisteren geëindigd bent, in Rerik. Vanaf hier volgt u verder de Ostsee Radweg met steeds het water aan uw linkerzijde. Allereerst komt u aan in de badplaats Kühlungsborn. Hier vindt u een mooie brede boulevard, typische strandstoelen en een pier die zeker een bezoek waard is. U fietst vervolgens op uw eigen tempo heerlijk langs de kust naar Warnemünde, hier kunt u een bezoek brengen aan de vuurtoren of genieten van de langsvarende cruiseschepen. De bus brengt u weer terug naar het hotel. (ca. 39 km)

Woensdag
Schweriner See
Ook vandaag staat er weer een bijzondere fietstocht op het programma. Na het ontbijt brengt de fietsbus u naar Schwerin, de stad van de zeven meren en de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern. Hier vindt u het beroemde sprookjeskasteel, het Schweriner Schloss. Het kasteel is gelegen op een eiland in het meer dat aan de stad grenst, liefhebbers kunnen hier een bezoek brengen alvorens u gaat fietsen. (ca. € 9,-). De fietstocht begint langs de Ziegelsee en gaat verder langs de Schweriner See, onderweg fiets u langs Schloss Wiligrad dat ook zeker even het afstappen waard is. U fietst vervolgens bijna het meer helemaal rond naar het schiereiland Ramper Moor waar de bus weer op u staat te wachten. (ca. 38 km)

Donderdag
Müritzer See
De fietstocht van vandaag brengt u naar de Müritzer See, het grootste op land gelegen nationale park van Duitsland. De fietsbus brengt u naar Waren, een eeuwenoude stad met een leuke haven. U fietst door een ongestoord natuurgebied grotendeels langs het water, dit gebied is een broedgebied voor zeldzame vogels zoals de zeearend en de kraanvogel. Onderweg passeert u de plaats Röbel, hier vindt u voldoende mogelijkheden om even te lunchen. Het eindpunt is vandaag in Rechlin waar de bus weer op u staat te wachten. (ca. 51 km)

Vrijdag
Terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden we naar Zeddam, waar we op een gepaste wijze de vakantie afsluiten met een diner.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: