Fietsvakantie Ostseekustenradweg - van Lübeck naar Stralsund - 8 dagen

Een heerlijke fietstocht langs de 'Duitse rivièra'. Ontdek de Oostzeekust tussen de Hanzesteden Lübeck en Stralsund. Of anders gezegd: 'van Marzipan tot aan Bismarcks Herring'. Geniet onderweg van de typische, Gotische architectuur in baksteen, de levendige badplaatsjes, de uitgestrekte, witte zandstranden en de zwoele, zilte Baltische zeebries door de haren.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 235 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Oostzee kust, van dorp naar dorp
Vervoer
Eigen vervoer
€ 599,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Lübeck
Check-in in uw hotel. Wandel door de 'Altstadt' van het aan het water gelegen Lübeck; een juweel van een stad met leuke winkelstraatjes, waterpartijen en bijzondere plekken.

Dag 2:    Lübeck – Wismar (ca. 57 - 77 km)
Fiets ca. 20 km (óf neem zo u wilt de trein) naar Travemünde, waar de Ostseekustenradweg begint. Neem de veerboot naar Priwall en zet koers naar Klützer Winkel en Boltenhagen. Vervolg uw weg langs de baai van Wismar en eindig deze etappe in het gelijknamige stadje. Wismar is één van de mooiste Hanzestadjes in Mecklenburg-Voor-Pommeren. De magnifieke architectuur weerspiegelt de grootsheid van het ooit zo machtige Hanzeverbond.

Dag 3:    Wismar – Kühlungsborn/Rerik (ca. 31 - 46 km)
Gisteren niet aan toegekomen? Maak dan in ieder geval vandaag een wandeling door Wismar’s oude binnenstad, die wonderwel tijdens de Tweede Wereldoorlog weinig schade heeft opgelopen. Spring dan op de fiets voor een heerlijke tocht door een mooi landschap, dat toepasselijk ‘die Kühlung’ heet. Het heeft tijdens de laatste IJstijd haar huidige vorm gekregen. U eindigt in de badplaats Kühlungsborn.

Dag 4:    Kühlungsborn/Rerik – Warnemünde/Rostock (ca. 27 - 40 km)
Uw bestemming van vandaag is de kustplaats Warnemünde of het in de buurt gelegen Rostock. Hoogtepunten tijdens deze etappe zijn de Duitsland's oudste badplaats Heiligendamm en de Munster van Bad Doberan, de kloosterkerk van een belangrijk, voormalig cisterciënzer abdij. Landschappelijk is het pal op de kust gelegen Gespensterbos de moeite waard.

Dag 5:    Warnemünde/Rostock – Fischland/Darss (ca. 40 - 52 km)
Warnemünde is gelegen aan de monding van de Warnow. Maak een wandelingetje langs de rivier waar vissersboten en zeiljachten liggen aangemeerd. Neem dan de veerboot over de Warnow en fiets over de Rohstocker Heide langs de badplaatsen Graal Müritz en Dierhagen naar Wustrow en de kunstenaarskolonie Ahrenshoop. U overnacht op het schiereiland Fischland/Darss. 

Dag 6:    Fischland/Darss - Zingst/Barth (ca. 30 - 42 km)
Start de route over het bosrijke schiereiland naar Prerow. U passeert kilometerslange, witte zandstranden. Staat het weer het toe, gun uzelf dan wat tijd op het Weststrand. Fiets dan verder naar het 'Vorpommersche Boddenlandschaft' Nationaal Park. In het voor- en najaar is dit een belangrijke rustplaats voor duizenden kraanvogels en wilde ganzen.

Dag 7:    Zingst/Barth – Stralsund (ca. 45 - 57 km)
Vanuit de kleine kuststad Barth zet u langs de gelijknamige baai koers naar Stralsund. Al van grote afstand ziet u de drie beroemde torens van de stad waar uw 'radweg' langs de schitterende Baltische kust zal eindigen. Geniet onderweg dus zeker nog even van de mooie zeezichten over Darss, Hiddensee en Rügen. Neem ook een kijkje in het Meeresmuseum in Stralsund, een museum over al het leven in de zee. Een entreekaartje is bij de reis inbegrepen!

Dag 8:    Vertrek Stralsund
Na het ontbijt eindigt uw Ostseeküstenradweg fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: