Fiets de Kattegattleden in Zweden voor 9 dagen

De eerste nationale lange afstandsroute van Zweden geopend in 2015. De Kattegattleden is in 2018 verkozen tot mooiste fietsroute van Europa. De route van 390 km is vernoemd naar de zeestraat tussen Halland in Zweden en Jutland in Denemarken. Je fietst met een gehuurde e-bike of hybride fiets van Helsingborg in 390 km en 8 dagen tijd naar de noordelijk gelegen stad Göteborg langs de kust en doorkruist Halland en Skåne. Vanaf Göteborg gaat de trein in 2,5 uur terug. De route geeft een mooie indruk van Zuid Zweden met de vele stranden, natuurreservaten, historische bezienswaardigheden en pittoreske havens. Deze fietsvakantie is inclusief huur e-bike.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 390 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Zweden rivieren en meren, kust, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 1.050
9 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Abel Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Helsingborg – Höganäs 22km
Haal de fietsen op in de ochtend in het centrum van de stad. Je hebt vanaf hier uitzicht op de Öresund zeestraat. De doorgang verbindt het Kattegat met de Oostzee en is op zijn nauwst 4,5 km. Bij het verlaten van de stad passeer je het paleis Sofiero wat een landgoed was van de koninklijke familie en nu als restaurant, cafe en een kunstgalerij dient. Veel bezoekers komen er vanwege de tuin. De route volgt de stranden van Domsten en Viken.

Dag 2 Höganäs – Ångelholm 40 km
Tijdens de tocht is er bij mooi weer geregeld de mogelijkheid om een strand op te gaan en een verfrissende duik te nemen. Onderweg kun je ervoor kiezen om bij een cafe of boerderij te stoppen voor een koffie. Een bezoek aan Kullaberg voor een mooie wandeling is een aanrader.

Dag 3 Ångelholm – Båstad 55 km
Glooiend stuk met meerdere klimmen, tot 150 meter hoog, door afwisselende landschappen. De route gaat langs een uitgestrekt strand met zandduinen, een agrarisch landschap met boerderijen en over de heuvelrug van de Bjärehalvön landtong.

Dag 4 Båstad – Halmstad 39 km
De route gaat langs het meest uitgestrekte zandstrand van Zweden langs de baai van Haholm helemaal naar Halmstad. Duinen en weilanden wisselen af in dit natuurlijk gevormde kustgebied. Je verlaat vandaag Halland en maakt kennis met Skåne. Naast de mooie stranden fiets je af en toe langs een golfresort.

Dag 5 Halmstad – Falkenberg 57 km
Halmstad is een grote stad met 100.000 inwoners en naast een kasteel een bruisend centrum wat gezellig druk is in de zomer. Op de route blijven de strandjes elkaar afwisselen met misschien wel Tylösand als mooiste en fiets je door Grimsholmen, een beschermd natuurgebied. Geniet van het weidse uitzicht over de naald- en loofbomen vanaf Smörkullviewing point.

Dag 6 Falkenberg – Varberg 40 km
De stad Falkenberg heeft een oud centrum met een paar winkelstraten, kasseienstroken en de brug Tullbron, Zwedens mooiste stenen brug uit de 18e eeuw. Met nog geen 20.000 inwoners een kleine plaats. De horeca staat bekend om de goede kwaliteit eten en er zijn volop restaurantjes. Eenmaal de stad uit volgt een open en weids landschap wat veel vogelsoorten trekt. Het strand bij Apelviken is bekend vanwege de goede golven en trekt dan ook veel surfers. NatuureservaatMorupsTånge is vlakbij en interessant voor de vogelliefhebber.

Dag 7 Varberg – Kungsbacka 72 km
Geniet van de relaxte surfsfeer in en rondom Varberg. Het historische stadje met een Middeleeuwse vesting heeft veel te bieden voor de watersporter. Naast surfwinkels, galerijen en eettentjes kun je hier ook een spa en wellnesscentre vinden. Tijdens de route neem je afscheid van de stranden en ga je de rotsachtige kust tegemoet. Vissersdorpjes wisselen elkaar af en er is zicht op enkele eilandjes in de zee. Je fietst hier door het NaturumGetterön natuur reservaar waar circa 170 vogelsoorten te zien zijn. Vlak voorKungsbackavind je het imposante TjolölmCastle.

Dag 8 Kungsbacka – Göteborg 64 km
De route gaat langs de Kungsbackfjorden en de zee waar meerdere stranden zijn. Eenmaal het binnenland in gaat deze paralel aan de Säröbanen treinspoor en de zee door bossen en langs kliffen met af en toe een baai waar je kunt zwemmen. Voordat je het centrum van Göteborg in fietst kom je langs de havens en het kunstdistrict. De stad zelf heeft veel te bieden op gebied van eten, muziek en cultuur. Vermaak je tijdens de laatste avond voor vertrek richting Helsingborg.

Dag 9 Göteborg – Helsingborg (trein)
In de ochtend neem de je trein terug naar de start van je vakantie. De treinrit duurt circa 2 uur. Het is eind van de fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: