Fietsvakantie Kampeerreis Alpen & Adria in Oostenrijk - 24 dagen

Deze fietstopper voert u door Oostenrijk, Italië en Slovenië. U fietst door bergachtige landschappen langs de mooiste meren van Karinthië en door de rivierdalen van Stiermarken. Heel bijzonder zijn de routes van de Alpe Adria Radweg waar u de Adriatische kust en Sloveense wijngaarden ontdekt. Naast het plezier van het fietsen is er natuurlijk ook ruimte voor andere activiteiten. Wat dacht u van een romantische gondeltocht door de kanalen van Venetië?

24-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 1.100 km
Type fietsvakantie
Van hotel naar hotel, Groepsreis, Rondreis Fietskampeervakantie
Omgeving
Oostenrijk, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.299,- Vanafprijs p.p.
24 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ACSI

Programma van dag tot dag

Dag 1-3
Aankomst in Lienz. ‘s Avonds openen we onze reis met een gezellig welkomstdiner. Fietsexcursie langs de rivier de Isel naar Matrei. Onderweg genieten we van een gezamenlijke lunch. Op onze laatste dag in Lienz kunt u een fietstocht maken via de Drauradweg naar Sillian.

Dag 4-7
Reisdag naar Villach-Landskron (ca. 115 km). Fietsexcursie rond de Ossiacher See. De fietsen gaan met ons mee in de bus voor een excursie, inclusief lunch, naar het Lago di Fusine. We fietsen over een bijzonder traject van de beroemde Alpe Adria Radweg.

Dag 8-11
Reisdag naar Caorle (ca. 200 km). Met een pontje steken we over naar de haven van de gezellige badplaats Caorle. In de ochtend heeft u de tijd om te winkelen en een kopje koffie op het terras te drinken. In de middag vervolgen we onze fietstocht langs een lagune en passeren we pittoreske vissersdorpjes waarna we weer terugkeren naar de camping. De volgende dag maken we een bus- en bootexcursie naar Venetië. Vanaf Punta Sabbioni varen wij naar het San Marcoplein in Venetië. We maken een gondelvaart en een stadswandeling die eindigt bij de Rialtobrug. ‘s Middags heeft u nog wat vrije tijd. Tijdens uw verblijf in Caorle heeft u ruim de tijd om op eigen houtje de fietsmogelijkheden in de omgeving te ontdekken.

Dag 12-14
Reisdag naar Ankaran (ca. 140 km). Fietsexcursie langs de Adriatische Zee naar de charmante havenstadjes Izola (waar koffie met gebak voor ons klaarstaat) en Piran. U kunt vanaf Ankaran de fietsroute langs de kust naar Muggia en Triëst verkennen. Of ga een dagje luieren aan het strand.

Dag 15-17
Reisdag naar Catež ob Savi (ca. 210 km), eventueel te combineren met een bezoek aan de grotten van Postojna. We maken een fietsexcursie inclusief lunch door het Sloveense wijngebied. De volgende dag maken we een korte fietstocht naar een dichtbij de camping gelegen wijngoed, waar we heerlijke lokale wijnen proeven. Het overige gedeelte van de dag kunt u zelf invullen. Kom tot rust in het wellnesscentrum of neem een duik in één de zwembaden op de camping. Of ga nog eens met de fiets op pad, want er vertrekken meerdere fietsroutes vanaf de camping.

Dag 18-20
Reisdag naar Weißkirchen in Stiermarken (ca. 210 km). Fietsexcursie langs de Murradweg. Bij de Rachau Wipfelwanderweg laten we de fietsen even staan en maken we een bijzondere wandeling door de boomtoppen. Als beloning wacht een schitterend uitzicht over een indrukwekkend alpenlandschap. We sluiten deze dag af met een gezellige barbecue. Op onze laatste dag fietsen we naar de Red Bull Ring, het thuiscircuit van het Formule-1 team van Max Verstappen. We fietsen rondom het circuit, brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum en in het circuitrestaurant genieten we van een kopje koffie met gebak.

Dag 21-23
Reisdag naar Sankt Martin bei Lofer (ca. 225 km). Vanaf de camping zijn er veel fietsmogelijkheden in de buurt. Fietsexcursie naar de Seisenbergklamm en Lamprechtshöhle. ‘s Avonds nemen we afscheid met een feestelijk afscheidsdiner.

Dag 24
Vertrekdag, einde van de reis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: