Fietsvakantie Overijssel en Bentheim - 7 dagen

Maak je op voor een ontspannend fietsrondje vol cultuur en natuur in het nog door stilte gekenmerkt oostelijke deel van Overijssel en het aangrenzende Duitse gebied. Het begin- en eindpunt van het fietsavontuur is het oude Duitse textielstadje Schüttorf, vlak bij Bad Bentheim. De route voert onder meer door fraaie natuurgebieden zoals het Vechtdal, de Sallandse Heuvelrug en het waterrijke bosgebied van Springendal, langs de meanderende rivieren de Vecht, de Dinkel en de Regge en door het glooiende landschap rond Uelsen (D) en het hoogveengebied Gildehauser Venn. Onderweg raak je niet uitgekeken op de watermolens, kastelen (waaronder Landgoed Twickel) en bijzondere Sallandse en Twentse boerderijen. Ook maak je kennis met onder meer het grensplaatsje De Lutte, de Hanzestad Oldenzaal, Ommen aan de Vecht en leer je meer over de Twentse textielgeschiedenis.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 220 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Twente rivieren en meren, grote steden, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 778,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1

Aankomst in Schüttorf (D)
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Aankomst in Schüttorf. Je auto kun je bij het hotel parkeren. Bij tijdige aankomst is er tijd genoeg voor een wandeling. Indien er sprake is van een huurfiets, zal deze in het hotel voor je klaar staan.

Dag 2 - Reisafstand 50 km

Schüttorf - Hertme
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Vanuit ons hotel in het oude textielstadje Schüttorf fiets je naar Twente. Als je enkele heuvels hebben getrotseerd zoals de Paasberg en de Tankenberg, strijk je even neer in de Hanzestad Oldenzaal. Vervolgens fiets je via het historische Het Stift in Weerselo naar ons landelijk gelegen hotel in Hertme

Dag 3

Hertme
nederland_overijssel_delden_landgoed-twickel_kasteel_GettyImages-183772047
Van hieruit maak je een mooie dagtocht over Landgoed Twickel met het gelijknamig kasteel met tuinen en door Oud-Borne, waar je tijdens een bezoekje aan het Bussemakershuis van alles te weten kunt komen over de vroege Twentse textielgeschiedenis.

Dag 4 - Reisafstand 50 km

Hertme - Ommen
Footpath leading up to the top of the Lemelerberg hill in Overijssel, Netherlands
Fietsend door prachtige natuurgebieden rond de meanderende Regge en de Sallandse Heuvelrug met ondermeer de Lemeler- en Archemerberg kom je in Ommen aan. Het oude stadje Ommen aan de Vecht is omgeven door zandverstuivingen, uitgestrekte bossen en fraaie met riet gedekte boerderijen.

Dag 5 - Reisafstand 65 km

Ommen - Uelsen
In the eastern Netherlands there is a valley of the river Vecht (Vechtdal in Dutch). The sun is setting at the valley near the village Marienberg. Photo is taken from a viewing point called Distelbelt
Via het Vechtdal fiets je naar Hardenberg en steek je in de buurtschap Radewijk Duitsland in. In dit grensgebied is het bijzonder rustiek. Grenzend aan het glooiende landschap rond Uelsen ligt in Twente het bijzondere natuurgebied Springendal, waar allerlei kleine bronnetjes voortdurend voor nieuw water zorgen en waar enkele watermolens al eeuwenlang in bedrijf zijn. 

Dag 6 - Reisafstand 58 km

Uelsen - De Lutte
Dit beeld mag alleen gebruikt worden in de context van de ANWB Salland autoroute. Locatie: Sallandse Heuvelrug, Nijverdalsebergweg
Een bezoek aan het kunststadje Ootmarsum is een must: lekker dwalen door de smalle straatjes langs ateliers en leuke winkeltjes. Grensplaats De Lutte nabij het Lutterzand met zijn prachtige Dinkelmeander is de volgende stop.

Dag 7

De Lutte - Schuttorf (D)
Dirt road in the Sallandse Heuvelrug national park in The Netherlands
Opnieuw steek je de grens over naar Duitsland om via het hoogveengebied GildehauserVenn in Bad Bentheim te komen. De machtige burcht torent ver boven het stadje uit. Je eindigt weer in Schüttorf, waar je auto staat en vanwaar je naar huis rijdt.
 

Lees meer →

Reserveren

7-daagse fietsreis Overijssel en Bentheim

€ 778,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door