Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen - 6 dagen

Veel fietsers zijn begonnen met deze tocht of willen hem graag nog eens fietsen. De Donau-vallei biedt veel fietspaden en prettige landschappen om in te fietsen: de Donauschlinge, een mooie kronkel in de rivier bij Schlögen, en de Wachau met de wijnhellingen en de grote moerasbossen. U komt langs kloosters, onder andere in Melk, en ook de kastelen zoals het kasteel Greifenstein zijn zeer de moeite waard. En tot slot natuurlijk nog de mooie entree in de prachtige stad Wenen.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 310 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis Halfpension
Omgeving
Oostenrijk, Passau-Wenen rivieren en meren, bergen, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 420,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Passau

Uw fietstocht start in Passau, een gezellige stad met een mooie Altstadt.

Dag 2 Van Passau naar Linz 91 km

De eerste dag van uw fietsvakantie fietst u naar het romantische dorpje Engelhartszell. U kunt u een bezoek brengen aan het eerste van de vele bezienswaardige kloosters op deze tocht, het Trappistenstift en de barokke Kloosterkerk. Verder fietsend ontdekt u op de beboste heuvelflanken diverse kasteelruïnes. Dan begint bij de Donauschlinge het prachtige rustige traject langs de grillige meanders die de Donau heeft uitgesleten in de beboste heuvels. Vanaf het charmante schippersstadje Aschach stroomt de Donau door een brede vlakke vallei. U overnacht in Linz, waar u in de oude binnenstad kunt uitrusten op één van de talrijke terrasjes.

Dag 3 Van Linz naar Ybbs 77 km

U fietst eerst naar Enns, de oudste stad van Oostenrijk. Dan steekt u per veerpont de Donau over naar Mauthausen en rijdt langs kasteel Dornach en beboste hellingen naar Grein. Dit pittoreske oude schippersstadje heeft een fraai marktplein met mooie geornamenteerde gevels.Vervolgens fietst u door het prachtige gebied van de 'Strudengau', waar de Donau zich in nauwe bochten tussen de steile heuvels door moet wringen, naar Ybbs. 

Dag 4 Van Ybbs naar Krems 66 km

Bij Melk kunt u het beroemde Benedictijner Klooster uit 1736 bezoeken. Dit is een zeer rijke, barokke kloosterkerk met de vermaarde bibliotheek met meer dan 8000 boeken. Vervolgens fietst u door het bekende wijngebied Wachau, met tal van charmante wijndorpen, naar Krems. Deze Unesco-Werelderfgoed stad heeft een oud centrum met fraaie herenhuizen en markante sgrafitto-gevels.

Dag 5 Van Krems naar Wenen 78 km

Via het Tullner Becken komt u in de Romeinse bloemenstad Tulln. Vervolgens fietst u via het indrukwekkende kloostercomplex van Klosterneuburg, dat een bezoek meer dan waard is, naar de bruisende cultuurstad Wenen.

Dag 6 Vertrek of verlenging

Na uw overnachting in de bruisende stad Wenen vertrekt u weer naar Passau. Een eventuele extra overnachting in Wenen is zeer de moeite waard.

Lees meer

Reserveren

6-daagse fietsreis Donauradweg van Passau naar Wenen

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 420 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door