Fietsvakantie "Valencia Rijstvelden en Rivieren"

Fiets vanuit Valencia langs de zee naar de rijstvelden, het Albufera Meer en de sinaasappelboomgaarden rondom de Jucar rivier (Ribera de Xúquer). Deze fietsroute kent nauwelijks hoogteverschillen en gaat zoveel mogelijk over fietspaden en rustige landbouwwegen. Er is één ‘bergetappe’ met een klim naar een stuwmeer, maar die kan eventueel ingewisseld worden tegen een makkelijkere variant of rustdag aan zee. Op de route liggen veel dorpjes om te stoppen voor een hapje of drankje. En een aantal leuke extra activiteiten, zoals een cursus paella koken of vogels kijken met een natuurgids! Het is mogelijk om een extra excursie ‘vogels kijken’ te boeken met een vogelexpert. U overnacht op deze route in kleinschalige hotels of Bed & Breakfast.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 278 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie
Omgeving
Spanje rivieren en meren, kust, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Vliegtuig
v.a. € 899
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

MAANDAG - Heenvlucht
Vlucht naar Valencia, transfer naar ****Hotel Silken Puerta Valencia of ****hotel Acteon of, op loopafstand van het befaamde park door de Turia rivier en de futuristische gebouwen van architect Santiago Calatrava.

DINSDAG - Valencia - Corbera 50 km
Vanuit Valencia fietst u door de duinen naar El Saler.
Bij het Albufera meer kunt u een boottochtje maken door de rietlanden (ter plekke te boeken, ca. 4 € pp). Of fiets naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park, waar vaak bijzondere vogels neerstrijken op een kleine lagune. Vanuit de kijkhut is altijd wel wat moois te zien. Het dorpje Palmar is een leuke plek om een authentieke paella te proeven. Dit dorp ligt aan de rand van de rijstvelden, waar al eeuwenlang rijst wordt verbouwd. De eerste overnachting is in Bed & Breakfast La Torreta in het dorpje Corbera.

WOENSDAG - Corbera - Sumacarcer 40/50 km
Vandaag fietst u door het stroomgebied van de rivier Jucar.
Het water van de deze rivier wordt al eeuwenlang gebruikt voor de irrigatie van onder andere de rijstvelden en citrusplantages. Op deze dag is het mogelijk om een kookworkshop in te passen in de route. u leert dan hoe u een authentieke Valenciaanse paella moet maken (en eten:) Op de route ligt het plaatsje Carcaixent met een aantal prachtige modernistische (Jugendstil) gebouwen. Hier kunt u ook een sinaasappelplantage bezoeken, op een schilderachtig landgoed. U volgt waar mogelijk de dijk, of geasfalteerde landbouwweggetjes dichtbij de de rivier, omringd door boomgaarden. Vooral in de winter is dit mooi, want dan hangt het vol sinaasappels en kaki's. Op een warme dag kunt pootje baden of zwemmen bij de stuw van Antella. U overnacht in een hotel of Bed & Breakfast in het dorpje Sumacarcer. Aan het eind van de dag kunt u het nog wat hogerop zoeken, waar u een schitterend uitzicht heeft over het dal van de Jucar rivier en de uitgestrekte citrusboomgaarden.

DONDERDAG - Sumacarcer - Alberic 40 km
Deze dag fietst u verder stroomopwaarts naar het stuwmeer van Tous. Het is even klimmen, maar eenmaal boven kijkt u aan één kant richting de Middellandse Zee en aan de andere kant over het meer. Op aanvraag is het mogelijk om een kanotocht te maken op het stuwmeer. De etappe eindigt bij een fraai hotel/restaurant: El Racó del Pintora in Alberic.

VRIJDAG - Alberic - Cullera 40 km
Vandaag volgt u opnieuw de rivier, ditmaal stroomafwaarts. U passeert dorpjes als Benimuslem, Polinya de Xuquer en Fortaleny.
Ook op deze dag is de paella workshop (excl.) in te passen in het programma. De etappe eindigt in Cullera, een relatief rustige badplaats aan de Middellandse Zee. Hier kunt u ’s avonds lekker wandelen over de boulevard of het strand. Hier blijft u 2 nachten. Wilt u liever de volgende dag gelijk door naar Valencia dan is dit mogelijk. Dit wel aangeven bij boeking.

ZATERDAG - Vrije dag of klooster Simat 50 km
Vandaag een vrije dag aan het strand in Cullera. U kunt er ook voor kiezen om nog te gaan fietsen bijvoorbeeld naar het klooster van Simat de Valldigna, omgeven door sinaasappelboomgaarden. Op het pleintje naast het klooster liggen een paar barretjes en restaurantjes, waar het in het weekend gezellig druk is. Het klooster werd in 1297 gesticht door Jaime II van Aragon. Vanaf het begin was het een van de belangrijkste kloosters van de cisterciënzerorde. Het werd bewoond door monniken tot 1835, tegenwoordig is het weer te bezoeken. De keuze is aan u.

ZONDAG - Callera - Valencia 48 km
De laatste etappe gaat via de vuurtoren van Cullera, het Albufera meer en de duinen van El Saler naar Valencia. Onderweg komt u veel restaurantjes tegen om paella te proeven of ‘all i pebre’ te proberen; een ander typisch gerecht uit de streek. Ook zijn er mooie plekken onderweg om te picknicken of een strandwandeling te maken. U overnacht in Valencia in hotel ****Acteon of ****Silken Puerta Valencia.

MAANDAG - Terugvlucht of verlenging
Op de laatste dag vliegt u terug naar Nederland of blijft u nog even in Valencia voor een extra (strand)dagen?

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: