Fietsvakantie Via Rhôna etappe 1 - van Genève naar Lyon - 7 dagen

Pak je fiets en ontdek de 'Via Rhôna'! Een route van het Meer van Genève tot aan de Middellandse Zee. Door opeenvolgende beschavingen al meer dan 2000 jaar gebruikt! Prachtige landschappen, historische steden, authentieke dorpen, indrukwekkende natuur, wijngaarden en de gastronomische Franse keuken wachten op je!

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 275 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Frankrijk, Rhône rivieren en meren, bergen, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.005,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Genève
Je reist op eigen gelegenheid naar Genève, de 'hoofdstad van de vrede'.

Dag 2:    Genève - Seyssel (per trein of fiets 60 km)
Voor relaxte fietsers: Geniet vandaag van de prachtige historische stad Genève. Slenter door de nauwe straatjes rondom het Place du Bourg du Four, kijk uit over het indrukwekkende 'Lac Léman' of ontspan in één van de vele parken van de stad. Pak in de loop van de dag de trein naar Seyssel en laat het indrukwekkende berglandschap aan je voorbij glijden. Wij brengen je bagage en uw (eigen) fiets naar het hotel in Seyssel.

Voor stoere fietsers: Wil je de hele route fietsen en daarom echt in Genève starten, dan kan dat natuurlijk! Het uitzicht tijdens de rit is prachtig. De route gaat echter veelal over drukkere wegen en kent enkele behoorlijke hoogteverschillen. Mocht je de dag in Genéve helemaal willen overslaan en de tocht pas in Seyssel willen aanvangen, dan is ook dat mogelijk. Neem contact met op met ons om te informeren naar de mogelijkheden.

Dag 3:    Seyssel - Champagneux (60 km)
Verlaat Seyssel en fiets tussen adembenemende heuvelruggen en hoogvlakten afwisselend op een van de oevers van de Rhône. In Chanaz, ook wel 'La Petite Venise Savoyarde' genoemd, kun je genieten van een smaakvolle tussenstop in een van de charmante restaurantjes langs het kanaal van Savières. Vervolg je weg in de richting van Culoz en Belley; vredige stadjes, met een rijk cultureel erfgoed, gelegen tussen de bergen van de Bugey. Vervolg je rit door de verrassend mooie natuur en eindig in de omgeving van Champagneux.

Dag 4:    Champagneux - Villebois (45 km)
Vandaag passeer je Saint-Genix-sur-Guiers. Voor de snoepliefhebbers raden we aan om hier even te stoppen en de fameuze brioche bonbons te proeven. Even verderop, bij het dorpje Glandieu, krijg je de mogelijkheid om jezelf op te frissen bij een majestueuze waterval, een waarlijk fris natuurwonder. Vervolgens doorkruis je Morestel. Slenter door de smalle straatjes van de oude stad, bekend van vele schilders. Een prachtige 'voie verte' verbindt vervolgens 'La Vallée Bleue' met 'Villebois', waar je de nacht zult doorbrengen.  

Dag 5:    Villebois - Pérouges (60 km)
Deze etappe van de Via Rhôna voert je door het ongerepte heuvelland van de Burgey, gelegen boven de Rhône oever. In de ochtend passeer je lieflijke dorpjes, zoals Saint-Sorlin-en-Bugey, Sault-Brénaz en La Balme-les-Grotters met zijn diepe grotten en pittoresk centrum. Je eindbestemming komt al snel in zicht, het is het middeleeuwse dorpje Pèrouges, daar in de verte bovenop de heuvel. Het prachtige dorp behoort tot 'Les Plus Beaux Villages de France' ofwel 'de mooiste dorpen van Frankrijk'.

Dag 6:    Pérouges - Lyon (50 km)
Deze laatste dag fiets je langs de grote meren van Lyon, waaronder Le Grand Large en Miribel Jonage. Een prachtige fietsroute, langs de oevers van de Rhône, voert je naar de fascinerende, tweede stad van Frankrijk, Lyon, Bij de samenvloeiing van de Rhône met de Saône verheft zich een modern, markant gebouw (2014), het is het Musée des Confluences, dat in het teken staat van wetenschap, mens en maatschappij. De opties voor de rest van de dag in Lyon zijn eindeloos. Een extra nachtje boeken misschien? Beloon jezelf in ieder geval met een heerlijk dineetje in een 'petit bouchon', zo'n typisch streekrestaurant in de culinair hoofdstad Lyon.

Dag 7:    Vertrek uit Lyon
Na het ontbijt eindigt je Via Rhôna fietsvakantie.

Lees meer

Reserveren

7-daagse fietsreis Via Rhôna etappe 1 - van Genève naar Lyon

€ 1.005,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

Georganiseerd door