Fietsvakantie Zeeuwse Duinen en Deltawerken - 6 dagen

'Hier aan de kust, de Zeeuwse kust. Waar de mensen onbewust. Zin in mosselfeesten krijgen' (Bløf) Als je Zeeland binnen rijdt, begint dat unieke vakantiegevoel. Het Zeeuwse licht, de mooiste Noordzeestranden, de blonde duinen, de zilte lucht en het weidse land geven een gevoel van rust, ruimte en vrijheid. Maar het biedt meer: Oosterschelde Nationaal Park, schitterende historische stadjes, levendige badplaatsen, heerlijke zeebeesten: oesters, vis en 'mossels'. Én natuurlijk: de Deltawerken! Wereldberoemde, waterbouwkundige werken, die elk jaar duizenden bezoekers trekken.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 205 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, Zeeland rivieren en meren, kust, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 575,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Burgh-Haamstede
Je reist op eigen gelegenheid naar de levendige familiebadplaats Burgh-Haamstede, gelegen aan de Zeeuwse kust op Schouwen-Duiveland. Het zijn tweelingdorpen, die zijn samengegroeid: Burgh en Haamstede. Je vindt hier maar liefst 17 km prachtig Noordzeestrand en het dorp zelf ligt midden in een golvend zandheuvellandschap dat inclusief de zandverstuivingen, valleien en duinweiden bijna allemaal beschermd natuurgebied is. Ben je op tijd? Maak dan een wandeling door de schitterende Zeepeduinen, bewonder Slot Haamstede of geniet van zon, zee en strand.

Dag 2: Burgh-Haamstede - Brielle (50 km)
Maak kennis met de Deltawerken, één van de meest revolutionaire waterbouwkundige projecten ter wereld, dat maar één doel kende: een watersnoodramp zoals in 1953 te voorkomen. Fiets met de zilte zeelucht in je neus en de wind door je haren, via de imposante Grevelingendam en Brouwersdam, van de kop van Schouwen naar Goeree-Overflakkee. Links de Noordzee en de duinen, rechts de groene polders en de 'nieuwe binnenzeeën'. Na de laatste deltawerkconstructie van vandaag , de Haringvlietdam, bereik je de 18e eeuwse vestingstad Brielle. De wallen, grachten en ravelijnen zijn nog geheel intact. Tezamen met de historische binnenstad laten ze zien, hoe uit een middeleeuwse handelsstad, een strategisch gelegen vesting ontstond.

Dag 3: Brielle - Willemstad (50 km)
Je start aan het Brielse Meer, naast een recreatieplas ook een vogelrijk natuurparadijs. Fiets langs het riviertje De Bernisse met haar meertjes, kommen, oeverbossen en drassige weilanden naar het zuiden, en volg dan Het Spui, een watertje, dat door de Deltawerken in stroomrichting is omgedraaid. Verder naar de Hoekse Waard, een afwisselend eiland met authentieke dorpjes, tal van rijksmonumenten, slingerende dijken en uitgestrekte polders. Via de Volkerakdam, een volgend deltawerk, bereik je het gezellige, Brabantse Willemstad. Heb je zin in wat ontspanning? Strijk dan neer in een van de cafeetjes of maak een stadswandeling door het historische centrum.

Dag 4: Willemstad - Zierikzee / Noordgouwe (48 km)
Over Goeree-Overflakkee naar het dorp Oude-Tonge door een mozaïsch landschap van uitgestrekte groene polders, golvende, blonde duinen en goudgele zandplaten. De brug over het Grevelingenmeer voert je naar 'de poort van Zeeland', het gezellige mosselstadje Bruinisse, op Schouwen-Duiveland. Hier kun je voortreffelijk vis, schaal- en schelpdieren eten. Maak een mooie wandeling door het havengebied voordat je je tocht vervolgt over het eiland, bekend om zijn rust, ruimte en rijke natuur. Het historische stadje Zierikzee, gelegen aan de zeearm Oosterschelde, is met zijn middeleeuws stratenpatroon, meer dan vijfhonderd historische monumenten, en indrukwekkende jachthaven, het hoogtepunt van deze dag.

Dag 5: Zierikzee / Noordgouwe - Burgh Haamstede (56 km)
Ervaar ook vandaag weer dat speciale Zeeland-vakantiegevoel. wanneer je via de Zeelandbrug, ooit de langste brug van Europa, Noord-Beveland binnen rijdt. Het is het kleinste Zeeuwse eiland en heeft een unieke ligging tussen de Noordzee, de Oosterschelde en het Veerse Meer. Fietsend, door de rechtlijnige Bevelandse polders met af en toe een slaperige boerendorpje, langs de weilanden met kievitten en wulpen, waan je je ver weg van de Hollandse drukte. Terug aan de kust geniet je van het ongerepte duinlandschap, de heerlijke noordzeestranden zonder hoogbouw, de prachtige duinen, de zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Je bent weer terug in Burgh-Haamstede.

Dag 6: Vertrek vanuit Burgh Haamstede
Na het ontbijt eindigt je Zeeuwse arrangement. Een dagje aan het strand bijboeken?

Lees meer

Reserveren

6-daagse fietsreis Zeeuwse Duinen en Deltawerken

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 575 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door