Fietsvakantie Zuid Frankrijk Provence - 8 dagen

Wie denkt aan de Provence, denkt aan lavendelvelden, wijngaarden, tsjirpende krekels en weelderige bloemen. In het hart van de Provence in Zuid Frankrijk bevindt zich deze nieuwe fietsbestemming Le Clos de Pradines te midden van de wijngaarden in het schattige Frans kunstenaars dorpje Saint-Quentin-la-Poterie bekend om zijn ambachtelijke pottenbakkers en echt Zuid- Franse sfeer. Centraal gelegen tussen de historische plaatsen Nimes, Avignon en op slechts enkele km’s van het elegante middeleeuwse plaatsje Uzes en de beroemde Pont du Gard.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 224 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht Halfpension
Omgeving
Frankrijk, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 699,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG. Aankomst
Aankomst bij Hotel Le Clos de Pradines, waar u hartelijk wordt ontvangen en gaat genieten van een welkomstdiner.

2E VAKANTIEDAG Rondje Saint Quentin La Poterie 25 km

Makkelijke fietstocht vanuit Saint Quentin om de dorpjes Saint Victor des Oules en Saint Hippolyte de Montaigu te verkennen. U fietst langs de prachtige gerestaureerde 19e-eeuwse tuin, Jardin des Oules verrijkt met zeldzame planten, een doolhof van olijfbomen, grotten en vijvers en verzameling van 14 sculpturen hedendaagse monumentale werken. Met Theesalon en boekwinkel gespecialiseerd in boeken over tuinen.

3E VAKANTIEDAG Boucle des Capitelles 37 km

De Boucle (ronde) de Capitelles is een lus van 28 km met harde ondergrond met af en toe grind en stenen), laat u authentieke dorpjes ontdekken. Neem de tijd om het platteland, de wijngaarden, het kreupelhout en het uitzicht op de Mont Bouquet te bewonderen! zonder de sporen van prehistorische zoogdieren te vergeten. Ideaal voor een frisse neus. 37 km indien vertrek vanuit Saint.

4E VAKANTIEDAG Boucle de Garrigue 25 km
Boucle de Garrigue, een fietsronde van 25 km, start en eindigt op het marktplein van Saint Quentin La Poterie, deze fietsroute gaat over kronkelige weggetjes dwars door wijngaarden en de Garrigue vol kleur, geur en panorama’s, langs kleine dorpjes met tijdloze charme en langs het kleine meer van Capelle, een beschermd natura 2000 gebied.

5E VAKANTIEDAG La voie verte du Pont du Gard 37 km
Dit wandel en fietspad van 31 km lang loopt van Uzès naar Beaucaire en volgt een oude spoorlijn en vormt een gemakkelijk parcours u dompelt u onder in het hart van de geschiedenis met de majestueuze plek van de Pont du Gard, UNESCO-werelderfgoed en de kunst- en geschiedenissteden Uzès en Beaucaire. Karakter volle dorpjes met authentiek charme. De natuur, de bijzondere tunnel en mogelijkheden tot zwemmen zullen jong en oud bekoren. Vanaf Saint Quentin 37 km route.

6E VAKANTIEDAG Duché d’Uzès 52 km
Fietsronde Hertogdom Uzès laat u op de fiets het hele hertogdom doorkruisen. U fietst door de charmante en authentieke dorpjes Serviers, Abbussargues, Bourdic, Sanihac en Collias.

7E VAKANTIEDAG Boucle de l’úzege du Pont du Gard 52 km
Deze fietstocht van 46 km vol smaken en ontmoetingen neemt u mee naar grandioze plekken zoals de beroemde Pont du Gard, de stad Uzès en het natuurgebied van de kloven van de Gardon en zijn dieren in het wild! Afstand van af Saint Quentin La Poterie 52 km.
Op de wegen die worden gedeeld door fietsen en auto's, doorkruis u dorpen met authentieke charme en bewondert u de heldere kleuren van de Garrigue streek, de wijngaarden en de fruitboomgaarden.
Pont du Gard

8E VAKANTIEDAG terugreis of verlenging
Na het ontbijt eindigt uw vakantie of blijft u nog enkele dagen langer?

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Zuid Frankrijk Provence

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 699 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door