Fietsvakantie Fietsvakantie Karinthië Sachsenburg aan de Drau, Goldenen Rössl - 8 dagen

Zon, water, fraaie steden in een overweldigende natuur, dat is Karinthië! Vlakbij Italië en Slovenië en zonder twijfel het zonnigste stuk van Oostenrijk. Stap op en ga lekker fietsen langs de kabbelende Drau en Möll, omringd door besneeuwde bergen, getooid met ontelbare bloemen. Genietend fietst u langs de glasheldere blauw/groene meren met terrasjes, strandjes en ligweiden. En dat alles vanuit het in 2007 geheel gerenoveerde sfeervolle hotel van uw gastheer Ferdinand Penker. Terwijl u uit bent, voelt u zich hier toch helemaal thuis.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 347 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie Halfpension
Omgeving
Oostenrijk, Karinthië rivieren en meren, bergen
Vervoer
Eigen vervoer
€ 562,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fitál

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Heenreis

U reist op eigen gelegenheid naar Sachsenburg. Uw gastheer verwelkomt u, bespreekt de fietsroutes en staat u met raad en daad terzijde.

Dag 2 - Lienz - Sachsenburg - 60 km

Na een heerlijk ontbijt gaat u met de trein en uw fiets naar Lienz, deze stad wordt omringt door de schitterende Alpenwereld. De binnenstad van Lienz ligt rond de Johannesplatz en de Haptplatz. Aan de Hauptplatz vindt u de in zachte pastelkleuren geschilderde huizen uit de tijd van de renaissance. Een van de mooiste gebouwen is Schloss Liebburg. Dit slot is nu in gebruik als stadhuis van Lienz, u kijkt vast rond in deze stad voordat u op de fiets stapt voor uw fietstocht langs de Drau. U fietst over het goed bewegwijzerde fietspad terug naar uw hotel in Sachsenburg terwijl u geniet van de omliggende bergen, groene weiden en dromerige dorpjes.

Dag 3 - Oberdrauburg 

Vandaag geniet u van de Drau en de vergezichten op de omringende brengen. Via Oberdrauburg fietst u door een prachtig landschap naar uw hotel in Sachsenburg.Vandaag geniet u van de Drau en de vergezichten op de omringende brengen. Via Oberdrauburg fietst u door een prachtig landschap naar uw hotel in Sachsenburg.

Dag 4 - Winklern - Sachsenburg (Glocknerradweg) - 58 km

Met de fietstaxi van het hotel wordt u naar Winklern gebracht voor een fietsdag over de Glocknerradweg. Door een magnifiek landschap is vandaag het riviertje de Möll uw gids. Onderweg heeft u talrijke mogelijkheden voor een picknick en om eindeloos te genieten van het adembenemende landschap. Ook kunt u uw fietstocht onderbreken voor een bezoek aan de Raggaschlucht. U fietst terug naar u hotel uw hotel. Op het terras vóór het hotel smaakt uw drankje of sorbet uitstekend na zo'n mooie fietsdag.

Dag 5 - Sachsenburg - Villach - 58 km

Na een uitgebreid ontbijt gaat u naar het mooie Spittal met het beroemde Schloss Porcia.
Dan langs de steeds breder wordende Drau, u ziet landerijen met bloemrijke boerderijen en dromerige dorpen naar Villach met de prachtige Hauptplatz. Vanuit Villach reist u per trein terug naar Sachsenburg.

Dag 6 - Maltadal - Gmünd - Sachsenburg - 52 km

De fietstaxi van het hotel brengt u naar de KÖnbreinsperre. De autorit door het Maltal erheen is al schitterend. De Kölnbreinsperre is de hoogste stumdam van Oostenrijk. Op de fiets door het Maltadal naar Gmünd. Door de talrijke watervallen langs de Malta Hochalmstrasse wordt het Maltadal ook wel het "dal van het vallende water" genoemd. Bijzonder indrukwekkend zijn de "Malteiner Wasserspiele". Het water stroomt hier over verschillende rotsachtige treden in de diepte, tot het uiteindelijk de prachtige "blauwe bulten" ontmoet. In Gmünd de Kunstenaars en Porschestad neemt u vast een pauze voordat u door het Lieserdal terug fietst naar uw hotel.

Dag 7 - Wörtersee/Keutschachersee ronde - 59 km

Met de fietstaxi van het hotel wordt u naar Velden gebracht, aan het einde van de dag wordt u weer opgehaald op een met elkaar afgesproken tijdstip. U fietst langs de Noordoever van de Wörthersee met mooie vergezichten over het meer omringd door de bergen naar Klagenfurt. Klagenfurt is de hoofdstad van Karinthië, met een aantrekkelijk centrum, waar u kunt dwalen door pittoreske straatjes en op pleinen met een bordje kaasnoedels de prachtige 16e eeuwse paleizen kunt bewonderen. Klagenfurt heeft een opvallende mild klimaat. Op de terugweg fietst u langs de Rauschelesee, Bassggeigensee en de Hafnersee terug naar Velden.

Dag 8 - Terugreis 

Alweer de laatste vakantiedag. Na het ontbijt komt er een einde aan deze mooie fietsvakantie. Of toch niet? U kunt u verblijf ook verlengen in Sachsenburg, als u bijvoorbeeld ook een paar dagen zou willen gaan wandelen in de omringende bergen.

* Om organisatorische redenen kan de volgorde van uw dagprogramma anders zijn.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Fietsvakantie Karinthië Sachsenburg aan de Drau, Goldenen Rössl

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 562 per persoon.

Boek deze reis  

fietsers in de bergen
Georganiseerd door