Fietsvakantie Bordeaux en de Médoc

De Médoc is internationaal bekend om zijn uitstekende wijnen maar wat veel minder mensen weten is dat deze streek ook een prachtige fietsbestemming is. Trouwens, de Médoc was één van de eerste Franse regio’s waar een heus fietsroutenetwerk werd opgezet met mooie, brede fietspaden. Médoc betekent ‘land van het midden’ en dus houden wij het evenwicht tussen fietsen en genieten van de rijke opbrengst van de wijngaarden.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 265 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, rivieren en meren, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 599
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Aankomst in de Médoc
U reist op eigen gelegenheid naar St. Médard in Frankrijk waar uw fietsvakantie begint. St. Médard is een klein dorpje waar u zich al snel thuis voelt. De komende dagen kunt u genieten van het fijne klimaat en de mooie wijndorpjes die u op uw route tegenkomt. U brengt 2 nachten door in uw hotel in St. Médard.

Dag 2 - Rondrit naar Bordeaux
Vandaag begint u met uw tocht in de streek tussen de rivier Gironde en de Atlantische Oceaan over een lichtglooiend terrein. Uw fietstocht leidt u vandaag naar het meer van Lacanau alvorens u doorfietst naar de wijnhoofdstad van Frankrijk, Bordeaux, een prachtige stad, bekend van de beroemde wijnen uit de regio. Wilt u naast proeven ook wat feiten en informatie opdoen over de wijnen? Bezoek dan het Musée des Vins, waar u alles zult leren over de Bordeaux wijnen. Voor cultuurliefhebbers is het Musée des Beaux Arts een aanrader.

Dag 3 - ST.Médard - Pauillac
Vanaf uw hotel in St. Médard vertrekt u vandaag richting Pauillac, waar u de komende nachten doorbrengt. Pauillac staat bekend om de vele wijnkastelen, zoals Chateau Lafitte, Chateau Latour en het welbekende Chateau Mouton Rothschild. Hier worden jaarlijks vele liters wijn geproduceerd. U fietst de komende dagen langs uitgestrekte wijngaarden en meerdere andere indrukkende kastelen zoals St. Julien, St. Esthèphe, Listrac, Moulis en Margaux. (ca. 50 km)

Dag 4&5 - Médoc
U fietst vanaf Pauillac naar Hourtin en u ziet dat het landschap hier verandert. U vindt hier brede stranden en hoge duinen, zo vlakbij de Atlantische Oceaan. De duinen zijn wel 60 meter hoog en vormen zo een uniek natuurgebied. Ten noorden vindt u moerasgebieden en in het hart van de Médoc ligt een van de grootste natuurlijke meren van Frankrijk, het Lac d’Hourtin. Het zoetwatermeer is gelegen in een prachtige ongerepte omgeving. Kortom, deze dagen doet u vele impressies op, kunt u mooie foto’s maken en uiteraard elke fietsdag afsluiten met een heerlijke superwijn uit de omgeving. U maakt deze dagen rondritten variërend van 36 tot 51 kilometer.

Dag 6 - Pauillac - ST Médard
Nadat u een aantal dagen heeft doorgebracht in de mooie regio van Pauilllac, fiets u vandaag richting St. Médard. De fietstocht leidt u wederom langs charmante dorpjes en wijngaarden. U brengt de overnachting door in het hotel waar u aan het begin van de reis ook heeft overnacht. (ca. 62 km)

Dag 7 - Rondrit Lacanau
Het meer van Lacanau is een van de grootste meren in Frankrijk en een paradijs voor watersportliefhebbers. Het is rustiger dan de Atlantische Oceaan, waardoor het zich uitstekend leent voor een kajaktocht of een rondje op de waterfiets. Tijdens uw rondrit komt u via verschillende paden en slingerende wegen langs dennen, duinen en moerassen. Een ware natuurrit. Om weer even op adem te komen, kunt u genieten van het uitzicht en de omgeving op een van de stranden aan het meer van Lacanau. (ca. 67 km)

Dag 8 - Vertrek
Helaas is vandaag alweer uw laatste dag van uw fietsvakantie aangebroken. Na het ontbijt in uw hotel checkt u uit en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis. De afstand vanaf Utrecht naar de Médoc is ca. 1045 kilometer.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: