Fietsvakantie Noord-Bretagne

U maakt al fietsend kennis met zowel de prachtige, grillige kust als met het oude binnenland van Bretagne. Het gebied is rijk aan kerken, kastelen, menhirs en dolmens. U komt door gezellige oude stadjes, middeleeuwse dorpen en leuke bad- en vissersplaatsen. De Côte Granit Rose met prachtige zandstranden en kleurrijke rotspartijen ligt natuurlijk ook op de route. U komt bij het noordelijkste puntje van Bretagne met het bekende Maison-entre-deux-Roches. In het gezellige Paimpol verblijft u twee nachten. Op uw rustdag is een bezoek aan Île de Bréhat een aanrader. Het laagland en de niet zo steile heuvelhellingen maken dit tot een mooie gevarieerde fietstocht.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 238 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Fietsvakantie met rustdag, Rondreis
Omgeving
Frankrijk Bretagne rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 865
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Lannion
Begin- en eindpunt van deze afwisselende fietsvakantie is Lannion, een goed bewaard gebleven stadje aan de oever van de Leguer. Lannion bezit een imposant klooster, oude kerken en kapellen en vakwerkhuizen De sierlijke bruggen en kaden lopen bij hoog water onder en geven het geheel een Bretonse sfeer. 

Dag 2 Van Lannion naar Perros-Guirec (42 km)
Op uw eerste fietsdag volgt u de grillige en prachtige kustlijn van de Cote de Granit Rose. Soms volgt u fietsborden en soms kleine straatjes, waarbij de zee nooit ver weg is. In Trebeurden kunt u een bezoek brengen aan een uitzichtpunt op de Pointe de Bihit. Met name op het laatste deel vindt u vele kleine eilandjes, waarbij sommige bestaan uit een grote rotsformatie. Uw hotel ligt in de badplaats Perros-Guirec. 

Dag 3 Van Perros-Guirec naar Tréguier (48 km)
Een glooiende route waarbij de kustlijn altijd in de buurt is. U komt langs prachtige ruige kusten met vele rotspartijen in het water of op eilandjes.  Op het noordelijkste puntje van Bretagne komt u langs het huis tussen twee rotsen  (het bekende Maison-entre-deux-Roches) U fietst spectaculair Treguier binnen over een smalle fiets- en voetgangersbrug. Treguier  is een sfeervolle oude stad rondom de prachtige, gotische kathedraal.

Dag 4 Van Tréguier naar Paimpol (41 km)
Vandaag vervolgt u uw route naar het gezellige Paimpol. Nadat u door het centrum van Treguier bent gekomen steekt u de brug over de Jaudy over om al slingerend de kustlijn te volgen over pittoreske weggetjes.Vanaf het L’Armor Pleubian volgt u de weg naar Lezardrieux en steekt u de rivier de Thieux over en komt u spoedig in Paimpol, waar u in een hotel aan de haven verblijft.

Dag 5 Rustdag of rondrit naar ïle de Brehat (13 km)
Op uw rustdag kunt u een bezoek te brengen aan het eiland Brehat. U kunt er naar toe fietsen, maar u kunt ook de bus pakken. Let op: uw fiets kan niet mee op de veerboot. Het eiland is autoloos!!
Er worden op de plattegrond (gratis bij de veerboot) meerdere wandelroutes (van 1 uur tot 3 uur) vermeld.
Het is een prachtig eiland met een serene rust. Vele grillige baaien en prachtige uitzichten maakt het tot een bijzondere bestemming.

Dag 6 Van Paimpol naar Tonquedoc (47 km)
U verlaat Paimpol en gaat weer landinwaarts waarbij u eerst zicht hebt op de breed uitgelopen rivier Trieux. Na het gezellige Pontrieux gaat u via Runan, met z’n pittoreske pelgrimskerk, verder westelijk. U steekt nog enkele beekvalleien over en komt bij uw prachtige Chambre d’hotes in Tonquedec.

Dag 7 Van Tonquedec naar Lannion (47 km)
Na het verlaten van Tonquedec komt u al spoedig langs het feodale kasteel van Tonquedec. Over een glooiend parcours bereikt u Sept Saints met z’n prachtige kapel. U komt door Plouaret en volgt de route naar de Atlantische oceaan. Het laatste deel volgt u de grillige kust en langs de rivier de Leguer komt u terug in Lannion. Hier eindigt deze schitterende fietsvakantie in Bretagne.

Dag 8 Vertrek of verlenging

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: