Fietsvakantie Trizay - 8 dagen

De kust van de Charente-Maritime in het vlakke West-Frankrijk is een boeiend overgangsgebied tussen land en oceaan. Deze kust telt 's zomers bijna evenveel zonuren als het achterland van de Côte d'Azur, maar wel wat meer wind. De plek voor een heerlijke fietsvakantie dus.

Vlakbij het dorp Trizay, even ten zuiden van de oude marinestad Rochefort, bieden wij u voor deze fietsvakantie de keus uit twee accommodaties: een fraai, grappig gebouwd driesterrenhotel waarvan het restaurant befaamd is en een prima chambre d'hôtes.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 228 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Fietsvakantie gezin
Omgeving
Nederland, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 335,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar het estuarium van de Charente en Île Madame (46 of 52 km)
U volgt de Charente stroomafwaarts naar de kust. Via het dorpskasteeltje van Soubise, langs het 17e-eeuwse Fort Lupin en door een krekengebied rijdt u naar het vissersdorp Port des Barques. Hier aan de monding van de Charente draait alles om de oester- en mosselteelt. Bij laag tij kunt u oversteken naar het even voor de kust gelegen Île Madame. Door lichtglooiende akkers fietst u terug.

B Rondrit naar Brouage en/of Marennes (38 of 58 km)
Een prachtige fietsroute naar het midden in het uitgestrekte moerasgebied gelegen vestingstadje Brouage: eens het sterkste bolwerk langs de Atlantische kust. De rit is te verlengen met een uitstapje naar Marennes, hoofdplaats van de oestercultuur. U kunt er een 18e eeuws kasteel bezoeken of de 85 meter hoge gotische kerktoren beklimmen, die een panorama biedt op de baai met de oesterparken. Iets buiten het plaatsje kunt u een 18e-eeuws kasteel bezoeken.

C Rondrit naar La Vallée en St.-Savinien (52 km)
U fietst door het dal van de Charente, waar de getijdenwerking een natuurrijk uiterwaardengebied geschapen heeft. Langs een aaneenrijging van gehuchten, vaak gesierd met een kasteel of romaanse kerk, fietst u tot St.-Savinien, een sfeervol dorp met vele rivierbootjes. De hier gewonnen kalksteen is o.a. gebruikt voor de Keulse Dom, de Londense kades en Vlaamse kerken. Het ontstane grottenlabyrint is te bezoeken.

D Rondrit naar St. Sornin en Sablonceaux  (42 of 58 km)
Een fietsroute langs voormalige kustdorpjes, nu fraai gelegen aan de rand van het ingepolderde moerasland: St.-Jean-d'Angle (oude markthal), St. Symphorien (bedevaartskerkje) en St. Sornin (kasteelruïne). U kunt de route verlengen met een ommetje naar de abdij van Sablonceaux.

E Rondrit naar Pont l’Abbé en Château de la Roche Courbon (19 of 43 km)
Door de vruchtbare vallei van de Arnoult fietst u over stille wegen naar Pont-l'Abbé. Dit plaatsje ontstond rond een 11e-eeuwse benedictijnenpriorij: monniken namen de ontginning van het zoutwatermoeras ter hand. Smalle straatjes, de kerk en priorij, de stadspoort en een vestinggracht roepen een stemmig beeld op. De fietsroute is te verlengen met een bezoek aan St.-Porchaire met Château de la Roche-Courbon en een prachtige tuin.

F Rondrit naar Rochefort (28 km)
Met de 'transbordeur', een unieke zweefbrug, steekt u de Charente over naar Rochefort: een 17e-eeuwse marinestad met symmetrisch stratenplan. U kunt er het marinemuseum met scheepsdokken bezoeken en het geboortehuis van de schrijver/avonturier Pierre Loti. Op de terugweg steekt u de Charente over via een voormalige spoorbrug, en vervolgt dan de route over het oude spoortracé, dat nu een 'piste cyclable' is.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: