Fietsvakantie Kalkkliffen en weidse plateaus - 8 dagen

Schitterende fietsvakantie door een woest en adembenemend mooi natuurgebied. Je fietst over smalle, spectaculaire weggetjes, uitgehakt in loodrechte rotswanden, door kleine tunneltjes en langs diepe kloven. Van weidse vergezichten tot ondergrondse spelonken. Bovenop het plateau wacht je een heel andere wereld: van bloemrijke keteldalen tot schaduwrijke bossen.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 275 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, Côte d'azur rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 969,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst
Aankomst in St-Paul-lès-Romans of St.Lattier.

Dag 2 Rondrit St-Paul-lès-Romans of St.Lattier (40 km, 460 m stijgen en dalen).
St-Paul-les-Romans vormt een toegangspoort naar het natuurpark van de Vercors.
Deze eerste fietsdag is echter bedoeld om rustig in te fietsen. Je maakt een rondrit in noordelijke richting door afwisselend heuvelland. Onderweg fiets je door St. Antoine l' Abbaye, een heel mooi dorp met een bekende abdijkerk uit 1297. Tijdens de hele tocht houd je zicht op het ruige massief van de Vercors. De grijze rotswanden zien er ontoegankelijk uit, maar morgen weet je beter...

Dag 3 t-Paul-lès-Romans of St.Lattier - La Chapelle en Vercors (63km, 1300 m stijgen en 640 m dalen).
Vandaag volgt de klim naar het plateau van de Vercors. Je fietst noordwaarts, parallel aan het massief, door een vrijwel vlak landschap. St. Nazaire-en-Royans met zijn opvallende aquaduct, biedt prettige terrasjes voordat je aan de klim naar het plateau begint. Heel geleidelijk stijgt het tot aan Pont en Royans met de beroemde 'hangende huizen'. Daarna ontdek je de imposante rotswanden van de Gorges de la Bourne. Spectaculair nauwe doorgangen en donkere tunneltjes leiden je omhoog naar het plateau van de Vercors. Onderweg passeer je bij Choranche een van de mooiste grottencomplexen van Frankrijk.

Dag 4 Rondrit vanuit La Chapelle en Vercors 33 of 67 km (520 of 1160 m stijgen en dalen).
Na de inspannende tocht van gisteren kan je vandaag kiezen voor een ontspannen rondtochtje of een pittigere variant. Bij beide varianten fiets je eerst door een relatief vlak terrein via St. Martin en Vercors naar St. Julien. Hier kies je tussen beide varianten. De eerste voert je door een prachtig glooiend, bosrijk terrein en talloze charmante boerengehuchtjes. Tijdens de langere tocht doe je Vilard de Lans aan, een mondain dorp met vele voorzieningen, en klim je daarna over een redelijk steile pas om weer af te dalen naar La Chapelle.

Dag 5 La Chapelle en Vercors - Léoncel/Le Chaffal 44,5 of 52,5 km (900 of 1100 m stijgen en dalen).
Het wordt een inspannende fietsdag waarop je een keten van cols aan elkaar rijgt. Via o.a. de Col de Carri en de Col de la Machine bereik je het Foret de Lente. Het imponerende bos van Lente, bijna 3000 hectare groot op de toppen van het plateau, werd lang geleden geëxploiteerd door de chartreuses. De kans om wild (herten, gemzen) op je (fiets)pad in het mysterieuze Foret de Lente tegen te komen is niet bepaald klein! Wolven zijn er ook, maar die laten zich niet zien. Je moet in elk geval ook de Combe Laval bezoeken omdat dit natuurverschijnsel zijn weerga niet kent. Van de cols die nog resten is de Col de la Bataille de laatste en de hoogste, met een adembenemend uitzicht tot ver in de Provence en bij helder weer de Mont Ventoux.

Dag 6 Rondrit vanuit Léoncel / Le Chaffal (45km, 800 m stijgen en dalen).
Vandaag kan je een rondrit maken. Je zal opnieuw verbaasd staan van het natuurgeweld van de Vercors. Je hebt prachtig uitzicht over de vallei van de Drôme en het bos van Saou. Later zie je de westelijke kliffen van het Vercorsmassief en kijk je uit over de Vallei van de Isère en de bergen van de Ardèche.

Dag 7 Léoncel / Le Chaffal - St-Paul-lès-Romans / St.Lattier (48 km, 350 m stijgen en 1050 m dalen).
De laatste etappe laat je kennis maken met de westelijke zijde van het massief: een mooie afdaling tot aan Peyrus via de Col des Limouches. Je ontdekt kleine glinsterende dorpjes. De vallei van de Isère is vlak, zodat je kan bijkomen van de lange beklimmingen gedurende je verblijf in de streek.

Dag 8
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Kalkkliffen en weidse plateaus

€ 969,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

Vercors, bergen landschap
Georganiseerd door