Fietsvakantie Orange - bonjour Provence! - 5 dagen

In de Zuid-Franse Provence ligt de met het Oranjehuis verbonden stad Orange. De stad aan de Rhône heeft vele Romeinse herinneringen zoals de grote Triomfboog en het beroemde en zeer goed uit de oudheid bewaarde theater. U kunt kiezen uit een verblijf in een comfortabel hotel met een bui­tenzwembad aan de rand van de stad en een charmant hotel in het gezellige centrum van de oude stad. ​

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 266 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Fietsvakantie gezin
Omgeving
Frankrijk, Côte d'azur rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 280,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar Sainte-Cécile-les-Vignes (41km)
Uw eerste route gaat naar Sainte-Cécile-les-Vignes. Al spoedig komt u door Sérignan-du-Combat, bekend door het Fabre-museum, genoemd naar de beroemde insectenkenner. In het typische wijndorp Sainte Cécile vindt u een oude klokkentoren.

B Rondrit naar Tavel (53 km)
Deze tocht gaat naar het zuidwestelijk gelegen dorpje Tavel, beroemd om z'n rosé. U zult enkele ­keren de Rhône moeten kruisen en komt door meerdere typische Provençaalse dorpjes.

C Rondrit naar Mornas (41 km)
Vandaag fietst u eerst door de heuvels rondom Uchaux. Daarna daalt u af naar de Rhônevallei om langs Mondragon en Mornas weer zuidwaarts te fietsen. In Mornas kunt u een wandeling maken naar het op een rots gelegen kasteel. Vervolgens komt u door het knoflookstadje Piolenc en via een klein bruggetje over de rivier Aigues komt u terug bij uw hotel.

D Fietsroute naar Avignon (35 km), per trein terug naar Orange
Op deze tocht brengt u een bezoek aan het zeer bezienswaardige Avignon. U fietst langs de Rhône en krijgt het machtige Palais des Papes in het vizier, dat hoog boven de veel bezongen 'Pont d'Avignon' uittorent­. Behalve van de vele bezienswaardigheden kunt u ‘s zomers ook genieten van het beroemde straattheaterfestival. Om u alle tijd te geven de stad te bezichtigen keert u per trein terug naar Orange.

E Rondrit naar Châteauneuf-du-Pape (34 of 41 km)
Deze tocht gaat naar Châteauneuf-du-Pape, een befaamd wijndorp. Maar u komt eerst door het compleet ommuurde Caderousse. In Châteauneuf-du-Pape vindt u de resten van het zomerpaleis van de pausen van Avignon, deze bieden een formidabel ­panorama op de wijngaarden en de Rhônevallei.

F Rondrit naar Bagnols-sur-Cèze (62 km)
Deze fietsroute gaat naar het aan de Cèze gelegen Bagnols. U steekt eerst de Rhône over om via kleine dorpen Bagnols-sur-Cèze te bereiken. Een bezoek aan het Musée d'Art Moderne is een must. Het herbergt een fraaie collectie­ schilderijen van Renoir, Valadon, Bonnard, Matisse, Maquet en Van Dongen.

Lees meer →

Reserveren

5-daagse fietsreis Orange - bonjour Provence!

€ 280,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door