Fietsvakantie Fietsen over de Route des Vins - 5 dagen

Volg de romantische 'Route des Vins' tussen de mooie steden Straatsburg en Colmar. Fiets, eventueel op een E-bike, dwars door het heuvelachtige Elzasser wijnland over autovrije of autoluwe routes. Proef de heerlijke, lokale Gewürztraminer en Pinot Gris. Geniet van de prachtige panorama's over Rijnvallei en het Zwarte Woud. Stop onderweg in een gezellige dorpje vol vakwerkhuizen, leuke winkeltjes en terrassen.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 635,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Straatsburg. De wijk Petite-France ligt aan de zuidwest kant van het centrum van de stad. Vroeger werden de vakwerkhuisjes aan het water bewoond door vissers, leerlooiers en (water)molenaars. Nu is het Unesco Werelderfgoed en herbergt vele leuke winkeltjes en terrasjes. Verder mag je de imposante kathedraal met 1,5 toren, een van de grootste van Frankrijk, uiteraard niet missen.

Dag 2
Je verlaat Straatsburg via een schitterend, vrijliggend fietspad langs het Canal de la Bruche. Rustig peddelend over het oude jaagpad, langs sluisjes en kleine haventjes bereik je bij Soultz-les-Bains de voetheuvels van de Vogezen en de eerste wijngaarden. Vanaf hier koers je zuidwaarts over de Alsace à Vélo route, langs pittoreske wijndorpjes en glooiende wijngaarden, naar Obernai, een mooi, oud stadje.
Fietstocht: 41,5 km, 140 m stijgen, 100 m dalen

Dag 3
Verder zuidwaarts langs de glooiende Route du Vignoble. Links zicht over de brede, vlakke vallei van de Rijn tussen het Zwarte Woud en de Vogezen en rechts de beboste toppen van diezelfde Vogezen. Je fietst veelal over smalle weggetjes die alleen gebruikt worden door mensen die de wijngaarden onderhouden. In de gezellige plaatsjes met hun eeuwenoude vakwerkhuizen, kun je wat eten of drinken. Chatenois is weer een leuk plaatsje, opgevrolijkt met veelkleurige bloembakken.
Fietstocht: 30 km, 250 m hoogteverschil.

Dag 4
Vandaag fiets je door het meest bekende deel van de Elzas, langs dorpjes als Ribeavillé en Riquewihr. Overal kan je proeven van de 7 druivensoorten van de Elzas: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Pinot, Gewurztraminer en Pinot Noir. De dag eindigt in Colmar, met het geweldig goed behouden, gezellige middeleeuwse centrum. La Petite Venise is in Colmar de tegenhanger van de wijk Petite France in Strassbourg.
Fietstocht: 38,5 km, 265 m stijgen, 250 m dalen hoogteverschil.

Dag 5
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Als je een extra nacht bijboekt in Colmar kan je nog de omgeving van Colmar verkennen, waarbij je de pittoreske dorpjes Turckheim, Niedermorschwihr, Katzenthal en Ammerschwihr bezoekt. 's Middags is er vast nog tijd voor een bezoek aan het Unterlinden museum, gehuisvest in een 13e eeuws klooster. Dit bekende museum heeft tentoonstellingen over de lokale geschiedenis en (moderne) kunst.
Fietstocht: 30 km,160 m stijgen en dalen

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: