Fietsvakantie Ardèche - 8 dagen

In de Ardèche toont Frankrijk zich van haar mooiste kant. Authentieke, middeleeuwse dorpen en een werkelijk magnifiek landschap dat wordt doorsneden door woeste rivieren vormen de basis voor een prachtige fietstocht. De glooiende streek ligt bezaaid met verkeersluwe landweggetjes.Ravijnen (gorges), ruige hoogvlakten, druipsteengrotten en kleurrijke kastanjebossen maken het een feest voor iedere fietser die natuurlijk avontuur met het Franse joie-de-vivre wil combineren. Want buiten de nodige klimmetjes zijn er ook volop plekjes en terrasjes om heerlijk bij te komen en te genieten van het Franse leven of het adembenemende uitzicht. Bijvoorbeeld op die wereldberoemde Pont d’Arc.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 313 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Frankrijk, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 720,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Lavilledieu

Dag 2 Van Lavilledieu naar Vals-les-Bains 52 km
Op uw eerste fietsdag komt u spoedig door Lussas, bekend van het jaarlijkse documentairefestival. Daarna fietst u door een heuvelachtig gebied met zo af en toe een slaperig dorpje. U overnacht in Vals-les-Bains, een gezellig kuuroord. Hier komen meer dan honderd koudwaterbronnen bovengronds. Vanwege de heilzame werking ervan, is de stad een bekend kuuroord geworden en een geliefd vakantieoord. Het water wordt tevens gebotteld in de bottelarij van Vals-les-Bains.

Dag 3 Rondrit vanuit Vals-les-Bains 37 of 57 km
Op deze rondrit komt u over de Col de Genestelle en krijgt u immense vergezichten. Na een lange afdaling fietst u het authentieke en zeer sfeervolle Antraigues binnen, het kunsternaarsdorp waar de huizen 'gezichten' hebben. Hierna klimt u de vallei uit en fietst u naar Burzet. Onderweg bedwingt u de Col de Moucheyres op 858 meter hoogte. Na het toeristische Burzet volgt u de rivier de Bourges en treft u de grote rivier de Ardèche. U fietst geruime tijd parallel aan de rivier over een schitterend straatje, en krijgt zicht op het Château de Ventadour.

Dag 4 Van Vals-les-Bains naar Sanilhac 45 km
Vervolgens steekt u de rivier de Ardeche over en kunt u spoedig een bezoek brengen aan het fraaie dorp Ailhon, met z’n schattige kerkje uit 1327. Vervolgens komt u langs Chassiers en het prachtige middeleeuwse Largentiere. U komt dan door Montreal, met zijn kasteel en overnacht in een panoramisch gelegen hotel in Sanilhac.

Dag 5 Rondrit vanuit Sanilhac naar Lablachère 59 km
Eerst daalt u af naar de rivier Labeaume om door Joyeuse naar Lablachère te fietsen. Daarna komt u door een soort maanlandschap naar de rivier de Chassezac. Op uw terugweg kunt u het schitterend gelegen dorpje Labeaume bezoeken alvorens u weer naar het hoger gelegen Sanilhac gaat.

Dag 6 Rondrit vanuit Sanilhac naar Gorge de la Beaume 45 of 59 km
U daalt af naar de vallei van de rivier La Ligne en klimt naar het prachtig gelegen Tauriers. Het hoogtepunt vandaag is de Gorge de la Beaume, een schitterende, slingerende uitgesleten kloof. Daarna klimt u via Vernon terug naar Sanilhac.

Dag 7 Van Sanilhac naar Lavilledieu 46 of 53 km
De laatste etappe gaat over de spectaculaire ‘Les défile de Ruoms’, een weg langs de kloof van de Ardèche. U komt langs Vallon-Pont- d’Arc, bekend om de beroemde uitgesleten rotsen van de Gorge d’Ardèche. Voordat u terug komt in Lavilledieu fietst u door het gehucht Sauveplantade, dat een mooie kerk heeft.

Dag 8 Vertrek of verlenging
Na het ontbijt eindigt uw tocht, maar u kunt natuurlijk ook nog een extra dag bijboeken.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Ardèche

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 720 per persoon.

Boek deze reis  

Kerk in Frankrijk
Georganiseerd door