Fietsvakantie Loire - Hôtel de Charme 'La Croix Blanche*** - 6 dagen

Vanuit het charmante hotel 'La Croix Blanche' , gelegen tegenover de beroemde abdij van Fontevraud, maak je fraaie fietstochten door het prachtige Loiredal dat vele schatten kent. Bezoek beroemde kastelen, proef heerlijke Loirewijnen en geniet van het idyllische landschap. Je verblijft in één hotel en hoeft daarom maar één keer je koffer uit te pakken!

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 135 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 660,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Fontevraud
Je reist op eigen gelegenheid naar Hotel de La Croix Blanche in Fontevraud.

Dag 2: Rondrit naar Chinon (ca. 35 km)
Door bossen en langs uitgestrekte zonnebloemvelden peddel je vandaag, naar het op een heuvel gelegen, middeleeuwse vestingstadje Chinon. Bezoek hier het hoger gelegen 'Forteresse Royale' (koninklijk fort). Neem onderweg ook plaats op een zonnig terras, aan de rivier de Vienne, om van het goede Franse leven te genieten. Bezoek in Seuilly ook even het museum, gewijd aan de beroemde Franse schrijver François Rabelais.

Dag 3: Rondrit naar Saumur (ca. 25/35 km)
Vandaag maak je een rit naar Saumur, een stedelijke parel aan de Loire oever. Bezoek het prachtige kasteel dat zich statig boven de rivier verheft. De knusse binnenstad herbergt een mooi gerenoveerde kerk en schilderachtige vakwerkhuizen. Langs de kade kun je het 'Maison des Vins' bezoeken waar je enkele van de lokale wijnen kunt proeven! Vanuit Saumur fiets je terug of maak je een boottocht over de Loire naar Montsoreau. Vanaf Montsoreau is het nog maar 4 km naar het hotel.

Dag 4: Rondrit Cadre Noir de Saumur (ca 50 km)
Vandaag fiets je eveneens door het regionale natuurpark Loire-Anjou-Tourraine, een prachtig natuurgebied met een overvloed aan flora en fauna. De streek is ook bekend om zijn frisse Anjou wijnen, gemaakt van Chenin Blanc druiven. Als je wilt kun je een heerlijke 'all-inn' lunch boeken, die 'en route' wordt geserveerd in een van de typische witte mergelgrotten. Ook is een bezoek aan het 'Cadre Noir' aan te bevelen. Dit is hét centrum voor de paardensport en paardrijkunst. Tenslotte fiets je door de idyllische Loirevallei weer terug naar je hotel.

Dag 5: Rondrit Fontevraud (ca. 25 km)
Neem in de ochtend de tijd om de wereldberoemde abdij van Fontevraud te bezoeken. Het is de best bewaarde verzameling kloostergebouwen ter wereld, en kent een zeer rijke geschiedenis. In de middag kun je nog een heerlijke fietstocht maken om de geheimen van dit wonderschone gebied van duizend landschappen nog verder te ontrafelen, geniet van de bossen en wijngaarden, de grotten en karakteristieke dorpjes.

Dag 6: Vertrek vanuit Fontevraud
Na het ontbijt eindigt je Loire fietsvakantie... óf je hebt je reis met enkele extra nachten verlengd.

Lees meer →

Reserveren

6-daagse fietsreis Loire - Hôtel de Charme 'La Croix Blanche***

€ 660,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door