Fietsvakantie Loire - Frankrijk - 6 dagen

Een vorstelijke fietsreis, waarbij je fietszadel een soort troon wordt. De route voert je door de Loirevallei langs wijngaarden, landgoederen, jachtgebieden en de allermooiste kastelen! Lees meer over de Loire op Fietsvakanties.nl/loire

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 193 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 825,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1
Tours

Verken na aankomst in het centrum van Tours nog even de binnenstad met de oude wijken. Tours wordt ook wel de veel geroemde ‘Tuin van Frankrijk’ genoemd. In het hotel ontvang je het informatiemateriaal voor de fietsreis en je eventuele gehuurde fiets.

Dag 2 - Reisafstand 43 km
Tours - Azay-le-Rideau

Je fietst langs de Loire richting Savonnières aan de Cher, een zijarm van de Loire. Vervolgens door naar het beroemde Château de Villandry. Het einddoel van vandaag is Azay-le-Rideau waar je twee nachten verblijft.

Dag 3 - Reisafstand 48 km
Rondrit van Azay-le-Rideau naar Crissay sur Manse & Saché

De tour du jour gaat naar Crissay sur Manse en Saché. Centraal gelegen in de groene Manse vallei in Indre-et-Loire, is Crissay-sur-Manse een charmant dorp met straten vol bloemen.

Dag 4 - Reisafstand 57 km
Azay le Rideau - Saumur

Je vervolgt de fietsroute naar Saumur, een spektakelstad met een trots kasteel van wit tufsteen, dat aan de Efteling doet denken. Onderweg kom je langs Rigny Ussé en Montsoreau.

Dag 5 - Reisafstand 45 km
Rondrit Saumur naar Montreuil Bellay & Brézé

Niet ver van Saumur ligt Fontevraud met de grootste abdij van Europa. Dit koninklijke kloostercomplex heeft een indrukwekkende geschiedenis en is vandaag de dag een bruisende ontmoetingsplek boordevol culturele activiteiten.

Dag 6
Vertrek

Na het ontbijt ga je richting het station waar je de trein terugneemt naar Tours (ticket niet inbegrepen). Vanuit Tours kun je aan je terugreis beginnen.

Lees meer →

Reserveren

6-daagse fietsreis Loire - Frankrijk

€ 825,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door