Fietsvakantie Langs de Loire

De klassieke Loire fietstocht volgt het meest fameuze traject van de rivier, van Orléans naar de Atlantische Oceaan. Het grootste deel is bewegwijzerd en gaat meestal over fietspaden.
Soms fietst u een rustige alternatieve route, autoluw door de vallei. Vele bekende kastelen liggen op uw route, zoals die van Chambord en Villandry. De mooie landschappen rondom de Loire veranderen voortdurend. De rivier heeft veel meanders, beboste eilandjes en zandbanken. En na een dag fietsen zal de lokale keuken u zeker goed bevallen.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 258 km
v.a. € 685
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigen-Wijze Reizen
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Orléans
U start in Orléans, de stad van Jeanne d'Arc, met de imposante kathedraal, de arcaden van de Rue Royale en vele bezienswaardige musea.

Dag 2 Van Orléans naar Beaugency (36 of 41 km)
Na uw eerste kasteel in Meung-sur-Loire is het middeleeuwse Beaugency uw overnachtingsplaats. Dijkweggetjes voeren u westwaarts.

Dag 3 Van Beaugency naar Blois (44 km)
U steekt de Loire over om een bezoek te brengen het imposante 16e eeuwse Château Chambord. Over gravelfietspaden gaat u door bos en veld terug naar de Loire voor een bezoek aan de koningstad Blois met het prachtige kasteel.

Dag 4 Van Blois naar Amboise (48 km)
Weer op de andere oever vormt het kasteel van Chaumont een mooie opmaat naar het kasteel van uw etappeplaats Amboise. Hier vindt u ook het landhuis van Leonardo da Vinci, nu een uitzonderlijk museum.

Dag 5 Van Amboise naar Tours (30 of 38 km)
Op weg naar Tours kunt u een extra uitstapje maken naar de merkwaardige pagodetoren 'Pagode de Chanteloup'. Vanaf Montlouis voert een fietspad u vlak langs de Loire naar het historisch centrum van Tours. In deze levendige studentenstad ontdekt u ook vele leuke terrassenpleintjes.

Dag 6 Van Tours naar Azay-le Rideau  (50 km)
Fietspaden en dijkweggetjes voeren u langs de Cher, naar het kasteel van Villandry met de beroemde tuinen en naar Langeais, met zijn gaaf bewaarde middeleeuwse burcht. U overnacht in de nabijheid van het fraaie kasteel in Azay-le-Rideau.

Dag 7 Van Azay-le Rideau naar Fontevraud (50 km)
U fietst terug naar de Loire om geruime tijd de Loire-dijk te volgen. Onderweg naar Fontevraud kunt u een bezoek brengen aan het kasteel van Rigny-Ussé. Daarna steekt u de Vienne over en overnacht u tegenover het indrukwekkende abdijcomplex van Fontevraud.

Dag 8 Vertrek of verlenging

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: