Fietsvakantie Loire Vallei 'relaxed' - van Tours naar Angers - 6 dagen

Van de hoofdstad van de 'tuin van Europa', de Tourraine, naar de hoofdstad van de Anjou, waar de oudste wijngaarden in Frankrijk zijn gelegen. Volg het meest natuurrijke en ongeschonden deel van de Loire met eilandjes, zandbanken en dode rivierarmen. Het wordt een relaxte tocht langs schitterende stadjes en kastelen zoals Villandry, Saumur en Angers.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 115 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 615,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Tours
U reist op eigen gelegenheid naar Tours. Check-in in uw hotel. De fijne stad Tours is een perfecte toegangspoort om de Touraine, bekend als ‘de tuin van Frankrijk’, te ontdekken. 

Dag 2:    Tours - Villandry / Azay-le-Rideau (22 km / 35 km)
Deze mooie, korte etappe voert u langs de zuidoever van de dromerige rivier de Cher eerst naar het pittoreske dorp Savonnières, bekend om zijn grotten en ondergrondse meer. Niet veel kilometers later bereikt u uw eindbestemming Villandry. Bezoek het vorstelijke, gelijknamige kasteel met zijn wereldberoemde tuinen en verfijnde inrichting welke een goed beeld geeft van de Franse ‘art de vivre’ in de 18e eeuw. Wilt u ook nog het Kasteel van Azay-le-Rideau, fiets dan na dit bezoek nog 13 km extra, inclusief enkele hellinkjes, naar een andere eindbestemming, Azay-le-Rideau, aan de rivier de Indre, een zijrivier van de Loire.

Dag 3:    Villandry / Azay-le-Rideau - Montsoreau (43 km / 37 km)
Een van de mooiste etappes voert u vanuit Villandry, via de samenloop van Loire en Cher naar Bréhémont. Hier mondt de Indre uit in de Loire, en is de natuur welhaast onbedorven. Hier sluit u ook aan als u in Azay-le-Rideau heeft overnacht. Het wordt één van de mooiste etappes die u eerst verder voert naar het sprookjesachtige Château van Ussé. Op de hoge rivieroevers heeft u prachtig uitzicht over de eilandjes waar verschillende soorten watervogels leven. Meer westelijk gaand, komt u uit in het schitterende Candes-St-Martin, waar de Vienne en Loire samenkomen. U eindigt in Montsoreau.

Dag 4:    Montsoreau - Saumur (18 km)
U bent hier in de Anjou, bekend om zijn fijne wijnen en troglodieten. Een heerlijke, korte route met veel te zien onderweg. Kies voor het fietspad vlak langs de Loire of volg de hogere, inspannendere route over de wijnhellingen. Beiden eindigen in de mooie stad Saumur. Maak een uitgebreide stadswandeling door deze paardenstad, de thuishaven van de prestigieuze ruiterschool Cadre Noir, waar de elite van de Franse ruiters wordt opgeleid. Geniet in het oude centrum van de fraaie huizen met hun krijtwitte, tufstenen gevels. Bewonder het trotse kasteel en de andere 54 geclassificeerde monumenten.

Dag 5:    Saumur - Angers (33 km / 58 km)
Vertrek pal langs de zuidoever van de rivier. Bewonder de monumenten van lokale, witte tufsteen, zoals de kerk van Cunault en de St-Maur abdij. Eenmaal in Saint-Mathurin-sur-Loire heeft u de keuze óf u pakt de trein naar uw eindbestemming Angers óf u fietst 25 km extra om deze stad te bereiken. U volgt dan de noordoever van de Loire door een voormalig moerasgebied, dat in de Middeleeuwen is drooggelegd. Even later ziet u sporen van de voormalige leisteengroeven van Trélazé. Steek dan, via een kleine trekpont, de Authion rivier over. In de verte lonkt Angers, gelegen aan weerszijden van de rivier de Maine.

Dag 6:    Vertrek Angers
Na het ontbijt eindigt uw Loire fietsvakantie in Frankrijk.

Lees meer

Reserveren

6-daagse fietsreis Loire Vallei 'relaxed' - van Tours naar Angers

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 615 per persoon.

Boek deze reis  

Kasteel Chenonceau in de loire vallei
Georganiseerd door