Fietsvakantie 'La Loire à Vélo' - van Orléans naar Saumur - 6 dagen

Door het wereldberoemde 'Pays des Châteaux', het meest cultuurrijke en toeristische deel van de Loirevallei. Langs schitterende kastelen zoals van Amboise, Blois, Villandry ... Door het hart van de Tourraine en een deel van de Anjou, bekend om hun puike, witte wijnen. Met schitterende stukken wild rivierenland en veel prettige plekken onderweg.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 220 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 590,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Orléans
U reist op eigen gelegenheid naar Orléans, toegangspoort tot het hart van de vermaarde Loire vallei. Het was ooit een hoofdstad in de vroege, Franse Middeleeuwen, maar tegenwoordig een levendige, moderne stad, met een fraai historisch centrum. Een ideale plek om dit traject te starten langs Europa’s laatste, wilde rivier: de Loire.

Dag 2:    Orléans - Blois (65 km)
Eenmaal buiten de stad bereikt u al snel de samenvloeiing van de Loiret en de Loire. Een groot deel van de dag volgt u de hoge oeverranden met mooie uitzichten over het omringende, golvende boerenland. Mis niet het historische Meung-sur-Loire en Beaugency. Door zowel deze oude stadjes als de moderne centrale van St-Laurent-des-Eaux, wordt heel duidelijk hoe belangrijk de Loire hier altijd is geweest. Een heerlijk, vlak fietspad voert u op een relaxte manier het bijzondere en unieke landschap van het wereldberoemde land van de kastelen binnen.

Dag 3:    Blois - Amboise (40 km)
Volg vanuit Blois de zuidoever van de Loire, en fiets tussen de wijnhellingen naar Candé-sur-Beuvron. Koers langs de Beuvron weer terug naar de majestueuze Loire. Hoog op de oever ligt het elegante kasteel van Chaumont-sur-Loire, omringd door prachtige tuinen. U bent in de historische landstreek Touraine. Bezoek een wijnboer en proef een lokale ‘sauvignon blanc’. Geniet van de pracht en praal van het Château van Amboise en Clos-Lucé, waar Leonardo da Vinci ooit verbleef. Er zijn enkele hellinkjes onderweg.

Dag 4:    Amboise - Villandry (53 km)
Vandaag op weg naar het wijngebied van de prestigieuze 'Montlouis' wijnen. Het ideale microklimaat rond de samenloop van Loire en Cher zorgen voor druiven van unieke kwaliteit. Ontdek het zelf tijdens een bezoek aan een wijnkelder of tijdens een lunchstop. Een fraai fietspad voert u naar Tours, de vriendelijke hoofdstad van wat de ‘tuin van Frankrijk’ wordt genoemd. Koers verder langs de prachtige zuidoever van de Cher naar het Chateau van Villandry, met zijn schitterende tuinen. Vlakbij mondt de bescheiden Cher uit in de brede Loire.

Dag 5:    Villandry - Saumur (64 km)
Via de 'Bec du Cher' langs de Loire naar het Château van Ussé. Over de hoge oeverrand, met prachtige uitzichten over de rivier en haar eilandjes vol watervogels. Waar de Indre uitmondt in de Loire, is het landschap onbedorven. Genietend van de magnifieke panorama’s fietst u verder naar het heerlijke Candes-St-Martin, waar Vienne en Loire samenvloeien. Dit is de Anjou, bekend om zijn wijnen en troglodieten. Kies voor het fietspad vlak langs de Loire of volg de hogere, inspannendere route over de wijnhellingen. Beiden eindigen bij het kasteel van Saumur.

Dag 6:    Vertrek vanuit Saumur
Na het ontbijt eindigt etappe 2 van 'La Loire à Vélo' fietsvakantie. Heeft u nog tijd over? Wandel dan door de paardenstad Saumur, de thuishaven van de prestigieuze ruiterschool Cadre Noir, waar de elite van de Franse ruiters wordt opgeleid. Geniet in het oude centrum van de fraaie huizen met hun witte, tufkrijten gevels. Bewonder het trotse kasteel en de andere 54 geclassificeerde monumenten. U reist met de trein terug naar Orléans. Uw huurfiets kunt u achterlaten.

Lees meer

Reserveren

6-daagse fietsreis 'La Loire à Vélo' - van Orléans naar Saumur

€ 590,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

De plaats Amboise in Frankrijk
Georganiseerd door