Fietsvakantie van Loire naar de Atlantic - 8 dagen

Volg de schitterende 'Vélo Francette': vanaf de koninklijke Loire naar de zuidelijkere oceaankust bij La Rochelle. Geniet van de sfeer van 'La Douce France' op deze gewaardeerde fietstocht dwars door Pays de la Loire en Poitou-Charentes. Struin langs verrassende, monumentale juweeltjes en val net als wij voor de charme van authentieke Franse stadjes en dorpen.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 279 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Frankrijk, Loire van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 860,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Angers
Je reist op eigen gelegenheid naar Angers. Check-in in je hotel. Ben je vroeg gearriveerd, maak dan een stadswandeling door deze historische Anjou-stad, gesitueerd aan weerzijden van de rivier de Maine.

Dag 2:    Angers - Saumur (63/66km)
Je verlaat Angers door het park langs de oever van de Maine. Aangekomen in Bouchemaine, met zijn gezellige restaurantjes, volg je in oostelijke richting de Loire. Nadat je deze bent overgestoken, staat je een schitterende tocht vlak langs de koninklijke rivier te wachten. Na Gennes blijf je de zuidoever van de Loire volgen. Bij Saint-Hillaire-Saint-Florent maak je even een klimmetje over het uit Tufsteen gehakte grottenstelsen waar de ‘Champignons de Paris’ worden geteeld. Hierna fiets je Saumur, de parel van de Anjou, binnen.

Dag 3:    Saumur - Thouars (47 km)
Vanuit Saumur volg je een vriendelijk pad langs de rivier de Thouet. Over stille landwegen fiets je tussen glooiende wijnvelden naar het wat hoger gelegen Montreuil-Bellay. Dit charmante vestingplaatsje prijkt terecht op de lijst van ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. Je daalt weer af naar de oever van de Thouet om de tocht voort te zetten. Heel relaxed gaat het via Taizon naar Thouars, een ‘Ville d’Art’ waar reizigers vroeger tol moesten betalen om de brug over te mogen steken. Nu staat je niets in de weg om de stad binnen te rijden en een gezellig terrasje te zoeken.

Dag 4:    Thouars - Parthenay (67 km)
Je fietst de stad uit langs de rivieroever en geniet van de klaterende stroomversnellingen, de dichtbeboste hellingen en de schilderachtige, monumentale gebouwen. Over rustige wegen arriveer je in het dorp Airvault, met zijn kloosterkerk, overdekte markt en onderaardse bron. Weer wat verder wordt je verrast door St-Loup-sur-Thouet met zijn waterburcht. Aan het Lac du Cébron kun je lekker ontspannen, voordat je je weg vervolgt langs de rivier. Na een spoorwegviaduct bereik je het hogerop gelegen, middeleeuwse vestingstadje Pathenay.

Dag 5:    Parthenay- Niort (53 km)
Je zet koers in zuidwestelijke richting, door het enigszins heuvelachtig Pays de Gatine. Na menige bocht wordt je beloond met prachtige uitzichten over het oorspronkelijke heggenlandschap. Over rustige wegen gaat het naar het verrassende Champdeniers-St-Denis met z’n fraaie erfgoed en prima voorzieningen. Je vervolgt je weg over stille wegen en bereikt ter hoogte van Ternanteuil weer de oevers van de Sèvre Niortaise. Er volgt nog één grote rivierbocht alvorens Niort in zicht komt, dat met zijn donjon met twee enorme torens de horizon domineert.

Dag 6:    Niort - Coulon/Marans (23 of 67 km)
Je blijft dicht bij de oever van de bochtige Sèvre Niortoise, waarbij je afwisselend fietspaden en landweggetjes volgt. Onderweg bieden Rousille en La Garette prima mogelijkheden voor een pauze. Een wat langere onderbreking kun je overwegen in de kleine hoofdstad van de Marais Poitevin: het mooie waterdorp Coulon, waar je meerdere horecavoorzieningen treft. Nadat je het uitgestrekte, omringende moerasgebied bent doorgestoken, komt je na Irleau weer bij de rivier, die nabij Damvix is gekanaliseerd en je verder naar de Atlantische Oceaan gidst.

Dag 7:    Coulon/Marans - La Rochelle (70 of 26 km)
Eerst volg je op weg naar de oceaan, de kanalen van Marans en Rompsay. Einddoel is La Rochelle, de bruisende, karaktervolle hoofdstad van de Charente-Maritime, bekend om haar zachte klimaat. Dit relaxte parcours verdient natuurlijk een passende apotheose: een duik in de Atlantische Oceaan. Er blijft immers genoeg tijd over voor een wandeling naar de bruisende Vieux Port met haar vele terrasjes, de levendige winkelstraten en de vele stadsmonumenten.

Dag 8:    Vertrek La Rochelle
Na het ontbijt eindigt je 'Vélo Francette' fietsvakantie. Met de trein reis je (met je fiets) terug naar Angers.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis van Loire naar de Atlantic

€ 860,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

Georganiseerd door