Fietsvakantie 'La Loire à Vélo' - van Saumur naar de kust - 6 dagen

Volg vanaf Saumur de majestueuze Loire op zijn kronkelende weg naar de 'Atlantic'. Bezoek de historische steden Angers en Nantes en proef onderweg een rode saumur-champigny of een witte savennières. Geniet van de weidse uitzichten over het wilde rivierenland en onderga de immense verandering in natuur en landschap als de oceaan naderbij komt. 

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 230 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 625,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Saumur
U reist op eigen gelegenheid naar Saumur. Check-in in uw hotel. Heeft u nog tijd over? Wandel dan door de paardenstad Saumur, de thuishaven van de prestigieuze ruiterschool Cadre Noir, waar de elite van de Franse ruiters wordt opgeleid. Geniet in het oude centrum van de fraaie huizen met hun witte, tufstenen gevels. Bewonder het trotse kasteel en de andere 54 geclassificeerde monumenten.

Dag 2:    Saumur - Angers (58 km)
Vertrek pal langs de zuidoever van de rivier. Bewonder de monumenten van lokale, witte tufsteen, zoals de kerk van Cunault en de St-Maur abdij. Eenmaal in Saint-Mathurin-sur-Loire volgt u de noordoever van de Loire door een voormalig moerasgebied, dat in de Middeleeuwen is drooggelegd. Even later ziet u sporen van de voormalige leisteengroeven van Trélazé. Steek dan, via een kleine trekpont, de Authion rivier over. In de verte lonkt uw eindbestemming Angers, gelegen aan weerszijden van de rivier de Maine.

Dag 3:    Angers - St-Florent-le-Vieil (53 km)
De drukke stad verlaat u op een verrassend rustige manier door een parkachtige omgeving. Langs de Maine rivier fietsend, bereikt u Bouchemaine, met gezellige restaurantjes en fijne picknickplekjes. Hier mondt de Maine uit in de Loire. Wat westelijker beginnen de wijngaarden van Savennières en Côteaux du Layon. U fietst hier dicht langs de rivier en steekt het eiland Chalonnes over. Over rustige weggetjes, met mooie uitzichten, bereikt u het hooggelegen Montjean-sur-Loire. In het charmante St-Florent-le-Vieil stapt u uiteindelijk af. 

Dag 4:    St-Florent-le-Vieil - Nantes (55 km)
Begin de dag op de Mont Glonne met een prachtig uitzicht over de Loire. Zet, over rustige wegen en fietspaden, koers naar het vestingstadje Champtoceaux en waag daar een extra klimmetje voor een schitterend panorama. Hier, in het departement Loire-Atlantique, begint u de invloed van de Atlantische Oceaan al te voelen. De Muscadet wijngaarden op de eilandjes en de groentevelden zorgen voor landschappelijke afwisseling. Na Mauves-sur-Loire, ziet u de contouren van Nantes, de grootste en misschien wel leukste stad langs de Loire route.

Dag 5:    Nantes - St-Brévin-les-Pins (62 km)
Verrassende kunstobjecten op ongewone locaties, verlevendigen het begin van deze tocht langs de monding van de Loire. Na Le Pellerin is het Martinière kanaal uw leidraad. U fietst langs kleine, stille wegen, door landschappen die horen bij de monding van een grote rivier: brede drassige gebieden en uitgestrekte uiterwaarden. Vanaf Paimboeuf volgt u een stukje van de kustroute 'Velodyssey' en ziet u hoe de Loire steeds sterker door getijden en stromingen wordt beïnvloed. Het einde is in zicht: St-Brévin, een levendige badplaats aan de Atlantische Oceaan.

Dag 6:    Vertrek Saint-Brévin-les-Pins
Na het ontbijt eindigt etappe 3 van deze 'La Loire à Vélo' fietsvakantie. U reist met de trein terug naar Saumur. Uw huurfiets kunt u achterlaten.

Lees meer

Reserveren

6-daagse fietsreis 'La Loire à Vélo' - van Saumur naar de kust

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 625 per persoon.

Boek deze reis  

Het kasteel van Saumur
Georganiseerd door