Fietsvakantie Châteaux à vélo - Loire - 5 dagen

Lichte fietsvakantie vanuit auberge. Fietsen door de weldadige 'Tuin van Frankrijk' in de heerlijke valleien van Loire en Cher. Langs wereldberoemde kastelen zoals Chambord en Beauregard, en door lichtgolvend land met kleine bosjes en wijnvelden. Bezoek de gezellige, historische steden Amboise en Blois. Fiets ontspannen (eventueel met E-bike) over met zorg uitgezette fietsroutes vanuit een sfeervolle herberg in Chitenay.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 163 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk, Loire rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 439,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Chitenay. Het dorpje Chitenay - waarvan de oorsprong dateert uit 1144 – ligt in het hart van de Loire vallei, uitermate gunstig voor het maken van prachtige fietstochten. De komende dagen volg je diverse met zorg uitgezette en gemarkeerde fietsroutes langs een aantal van de bekendste kastelen in de regio en de rivier de Loire. Je verblijft in een uiterst comfortabele Auberge, bekend om zijn voortreffelijke keuken. Na de inspanning van de fietsen kun je dus heerlijk bijkomen en genieten van de beroemde Franse gastronomie en een goed glas wijn.

Dag 2
46,5 km, 38 km of 24,5 km, max. 190 m stijgen en dalen
De fietsroute van vandaag biedt een mooie kennismaking met de omgeving van Chitenay. Er zijn verschillende manieren om de route in te korten. Je fietst over rustige door het karakteristieke Franse platteland. Door kleine dorpjes en wijngaarden kom je bij het chateau van Fougères-sur-Bièvre stammend uit de 15e eeuw. Het kasteel en de kasteeltuin zijn volledig toegankelijk voor bezoekers. Vanaf Fougères vervolg je de route via de dorpjes Feings en Fresnes terug naar het hotel in Chitenay.

Dag 3
59,5 km of 38 km, max. 310 m stijgen en 270 m dalen
Vroeg uit de veren voor een fietstocht door het Forêt de Russy – waar je in de vroege ochtend zomaar begroet kunt worden door herten - fiets je naar de Loire, waar één van de vele bruggen over de rivier je naar de stad Blois brengt. Hier stap je samen met je fiets op de trein naar Amboise. In deze pittoreske plaats bevinden zich het Chateau van Amboise en het Chateau Clos Luce, het kasteel waar Leonardo da Vinci de laatste drie jaar van zijn leven doorbracht. Een korte klim brengt je naar de top van de heuvelrug waar je kunt genieten van prachtige vergezichten over de stad en het Loire. Langs de zuidkant van de rivier vervolg je de route in oostelijke richting Chaumont-Sur-Loire en het chateau van Chaumont dat hoog boven de Loire uittorent. Een prima stopplaats voor een picknick langs de waterkant. Je vervolgt de route pal langs de Loire tot aan de monding van de Buevron voordat je via autoluwe binnenwegen terugkeert in Chitenay.
Wil je de route inkorten dan kan dit door de trein te nemen tot in Onzain en van hieruit naar Chaumont te fietsen.

Dag 4
68,5 km of 49 km, max. 250 m stijgen en dalen
Vandaag een lange maar prachtige rit. Het eerste deel route gaat door landelijk gebied met tal van dorpjes en gehuchtjes naar Huissau-sur-Cosson. Daarna fiets je door het bos van het Parc du Chambord en kasteeltuin naar het Chateau van Chambord één van de meest imposante kastelen van de Loire-vallei. Je vervolgt de route over fietspaden richting Saint-Dye-Sur Loire. De gebouwen en straten in het dorpje verklappen het roemruchte verleden als belangrijke havenplaats in de Middeleeuwen. Eenmaal bij de Loire fiets je in westelijke richting over het fietspad langs de rivier richting Blois. Een heerljk traject met prachtige uitzicht over de Loire en het Chateau van Menors aan de overkant van het water. Daarna fiets je via een andere route door het Forêt de Russy terug naar Chitenay


Dag 5
44,5 km, 38 km of 22 km, max. 160 m stijgen en dalen
De laatste etappe van deze reis is met recht een kastelenroute. Maar liefst vier chateau’s kunnen vandaag worden bezocht waaronder het chateau van Troussay, het kleinste chateau in de Loire en het Chateau van Cheverny één van de grootste chateau’s van de regio. Vanuit Cour-Cheverny kun je de route inkorten. Kies je voor de lange route dan fiets je door de bossen en rustiek weidelandschap naar het historische Bracieux, in de middeleeuwen een belangrijk handelscentrum. Na Bracieux fiets je terug naar Chitenay. Vlakbij Bracieux vind je het Chateau de Villsavin met o.a. een prachtige 16e eeuwse duiventoren. Het laatste chateau langs de route is het Chateau de Beauregard, gelegen op een uitgestrekt landgoed net buiten Celletes. De Galerie des Illustres met prachtige Delfts Blauwe vloer maakt een bezoek meer dan de moeite waard. Enkele kilometers verder wacht het einde van deze etappe en een enerverende fietsvakantie.

Voor wie langer op reis wil bestaat de mogelijkheid om vooraf extra nachten in Chitenay bij te boeken. Er zijn in de omgeving nog diverse andere fietsroutes en bezienswaardigheden te ontdekken.

Lees meer

Reserveren

5-daagse fietsreis Châteaux à vélo - Loire

€ 439,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

Domaine de Chaumont
Georganiseerd door