Fietsvakantie Door de barokke hak van Italië - 8 dagen

Start op een zeeklif in Polignano a Mare. Fiets naar het 'trulli' sprookjesland rond Alberobello. Ga dwars door Valle d’Itria naar het oogverblindend witte Ostuni en het oude piratenbolwerk Gallipoli. Fiets langs tropische stranden naar Leuca in de punt van de hak. Volg de schitterende kustweg naar historisch Otranto en eindig in het wonderschone, barokke Lecce. Je overnacht in uitstekende onderkomens. Geniet van de heerlijke keuken die bekend staat als één van de beste van Italië. Deze reis is ook mogelijk met e-bike.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 285 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Italië, bergen, kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 845,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in het schilderachtige Monopoli. Het  visserstadje biedt een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee. Maak in ieder geval nog een avondwandeling door het sfeervolle, historische centrum met wit gekalkte huizen en het schattige haventje.

Dag 2
Van Monopoli naar Alberobello (36 km, 500 m stijgen/100 m dalen)
Vanuit Monopoli fiets je landinwaarts en breng je – als je wilt - een bezoek aan de spectaculaire ‘Grotte di Castellana’: de diepste kalkgrotten van Italië. Dwars door de ‘Murge’ fiets je over heerlijke landwegen, langs olijf- en amandelboomgaarden, naar de ‘trulli’ hoofdstad Alberobello, Dit pittoreske plaatsje is beroemd om haar fotogenieke, nauwe straatjes en haar honderden op bijenkorven lijkende huisjes met hun typisch gevormde daken.

Dag 3
Van Alberobello naar Ostuni (39km, 300 m stijgen/500 m dalen)
Via het fraaie en rondgebouwde Locorotondo, beroemd om haar uitstekende witte wijn die wordt verkocht in de plaatselijke ‘cantina sociale’, fiets je over kleine binnenweggetjes door het prachtige tuinlandschap van de Valle d'Itria. In het voorjaar zorgen de bloesem van de fruit- en amandelbomen hier voor een waar kleurspektakel. Tevens staat het middeleeuwse stadje Cisternino op het programma. Je einddoel voor vandaag is het al van verre zichtbare, op een heuvel gelegen Ostuni: een bijzonder charmant, krijtwit stadje vol nauwe straatjes met bogen en omgeven door een heuvelland vol met olijf- en wijngaarden.

Dag 4
Per trein naar Lecce en fietsen naar Gallipoli (56 km, 200 m stijgen en 140 m dalen).
Stap met je fiets in de trein naar barok Lecce. Je bent ca. 1 uur onderweg. Je bagage wordt rechtstreeks naar Gallipoli gebracht. Al snel nadat je het treinstation van Lecce hebt verlaten bereik je het platteland. Je fietst voornamelijk over rustige wegen tussen de olijfbomen. Drink een koffie in kleine historische stadjes als Copertino en Nardò. Vanaf barok Copertino, waar je het massieve 16e eeuwse fort kan bezoeken, fiets je naar de Ionische kust. Peddel langs stoere wachttorens en fijne zwemplekken naar Gallipoli. Dit van oorsprong Griekse eiland (Kallipolis = mooie stad), is door een brug verbonden met het vasteland. Gallipoli is bekend om zijn visserhaven en lekkere visrestaurants waar onder meer de befaamde Zuppa di pesce (vissoep) geproefd kan worden.

Dag 5
Van Gallipoli naar Santa Maria di Leuca (51 km, 100 m stijgen en dalen).
Je verlaat Gallipoli en volgt de volledig vlakke kustweg naar het in de punt van de hak gelegen Leuca. Onderweg passeer je naast een aantal vakantiedorpen ook fraaie wachttorens en steenrode akkertjes en wijngaarden. Er zijn tijdens deze rit vele mogelijkheden om te zonnen en te zwemmen op tropisch aandoende stranden.

Dag 6
Van Leuca naar Otranto (52 km, 520 m stijgen en dalen).
Vandaag staat de pittigste route van de reis op het programma over de prachtige, golvende kustweg langs de Adriatische zee. Altijd mooie uitzichten op zee, grotten en vlak voor Otranto een prachtige plek om te zwemmen. Onderweg kom je bij het leuke plaatsje Santa Cesarea Terme. En tenslotte bereik je het pittoreske, oude Otranto: een stad met een turbulente geschiedenis. Bezoek het kerkje van San Pietro (Byzantijns, 6e tot 8e eeuw), gebouwd als herinnering van het bezoek van Sint Pieter aan Otranto. Het volledige interieur is bedekt met fresco's uit de 10e-13e eeuw. Het belangrijkste monument van de stad is de Kathedraal met zijn mozaïekvloer uit 1165.

Dag 7
Van Otranto naar Lecce (52 km, 150 m stijgen en 100 m dalen).
Deze laatste, vlakke etappe door een landschap vol eeuwenoude olijfbomen in rode aarde, langs de Laghi Alimini en enkele fraaie stadjes, brengt je naar het prachtige en levendige Lecce met zijn vele barokke façades en balkons. Veel gebouwen stammen uit de 17de eeuw. Bezoek het Palazzo Vescovile (Bisschoppelijk paleis) met de Domkerk (Duomo) ernaast, de Santa Croce-kerk, resten van een Romeins amfitheater en het 16de-eeuwse Castello.

Dag 8
Na het ontbijt eindigt het arrangement. Het is sterk aan te raden tenminste één extra nacht in het prachtige Lecce te boeken voordat je huiswaarts keert.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: