7-daagse fietscruise Betuwe en Biesbosch

Tijdens deze fietscruise geniet je dagelijks van prachtige rivierlandschappen in de Betuwe en de Biesbosch. Daarnaast bezoek je ook het heuvelland rondom Nijmegen.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 168 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 600
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1
Arnhem - Wageningen


Vanaf 14.00 uur kun je aan boord van de ms Poseidon, het schip zal vertrekken om circa 15.00 uur. Na het diner is een wandeling vanaf de Rijnhaven mogelijk.

Dag 2 - 40 of 56 km
Wageningen – Maurik – Tiel

Vanuit Wageningen fiets je langs de Lek en de Grebbeberg, met prachtige uitzichten over de rivier. In Rhenen kun je van start gaan voor de kortere of langere route die beide voeren naar Tiel, de stad van Flipje. Je neemt het pontje over de Nederrijn om via de uitgestrekte uiterwaarden stroomafwaarts richting Maurik te gaan. Deze vlakke route loopt vervolgens via Zoelen dwars door de Betuwe naar Tiel.

Dag 3 - 46 of 65 km
Tiel – Gorinchem

Na een heerlijk ontbijt staat er weer een enerverende dag op het programma. De korte fietsroute voert langs de brede Waal, een van de drukste vaarwegen van Nederland. De lange route volgt de kronkelende Linge, hier vind je volop fruitbomen.

Dag 4 - 46 of 58 km
Gorinchem – Werkendam – Biesbosch - Heusden

Het eerste deel van de dag varen we van Gorinchem naar Werkendam om vervolgens per fiets verder te gaan. Het hoogtepunt van deze dag is het natuurgebied de Biesbosch. Vanuit Werkendam fiets je verder door het Land van Heusden en Altena; een eiland wat vele eeuwen lang geïsoleerd lag tussen de rivieren. Het schip is terug te vinden in het stadje Heusden aan de Maas. Na het diner kun je een mooie wandeling maken over de vesting

Dag 5 - 37 of 47 km
Heusden – Loonse en Drunense Duinen – Heusden - Grave

Vandaag staat de ‘Brabantse Sahara’ centraal. Het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is circa 35 km² groot, met een aaneenschakeling van bos, heidevelden en uitgestrekte stuifzanden. Na een tocht door dit unieke landschap kom je weer uit in Heusden. Aan het begin van de middag vertrekt het schip voor een lange vaartocht over de Maas naar Grave, waar we tijdens dinertijd zullen arriveren. Geniet van het prachtige zicht vanuit de lounge of het bovendek.

Dag 6 - 45 of 48 km
Grave – Groesbeek of Kranenburg (Duitsland) – Nijmegen

Met de fiets steek je de Maas over om door het Maasdal te rijden. Dit is een vlak traject. Voor de wat steilere route rijd je langs de Kiekberg de heuvels en bossen in. Vervolgens doorkruis je het Rijk van Nijmegen met beukenlanen, vennen en moerassen. Groesbeek, het dorp Heilig Landstichting en Berg en Dal maken allemaal deel uit van de route. Voor de iets langere route wordt de oever van de Maas gevolgd om bij Cuijk met het pontje de rivier over te steken. Om de heuvel van Nijmegen heen kom je in het Duitse Kranenburg terecht.

Dag 7
Nijmegen – Arnhem

Vandaag is alweer de laatste dag van deze enerverende reis aangebroken. Het rivierenlandschap krijg je nog eenmaal te zien.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: