Fietsvakantie Op de fiets van Zuid-Limburg naar Achterhoek - 6 dagen

Het inmiddels fameuze Fietserpad laat je kennismaken met Nederland in al zijn facetten. Het eerste deel van deze unieke fietsroute brengt je van de heuvels van Zuid-Limburg naar de Achterhoek. Je fietst over kleine paden met grote afwisseling: Limburgse heuvels, Gelderse rivieren en kastelen en boerderijen in de Achterhoek. Overnacht in fijne, kleinschalige accommodaties.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 260 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Nederland, Limburg rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 838,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst
Aankomst in Eijsden.

Dag 2 65 -70 km van Eijsden naar Thorn. 
Vandaag fiets je door het glooiende Limburgse heuvelland met prachtige hellingbossen als het Savelsbos bij Gronsveld. Vervolgens doorkruis je de karakteristieke Maasuiterwaarden met vochtige graslanden, meidoornhagen en kleine bospartijen. Vooral op de dijk bij Obicht is dit mooi te zien. Via de oude plaatsen Stein en Elsloo bereik je het witte stadje Thorn.

Dag 3 65 - 70 km van Thorn naar Arcen
Vanuit het voormalig vrouwenvorstendom Thorn fiets je via het fraaie Leudal verder naar het noorden. Via Venlo fiets je langs de Nederlands-Duitse grens door moerasgebied het Zwartwater. Dan rijd je door het heuvelachtige gebied rond Ravenvennen met dennen, zandverstuivingen en vennen, naar Arcen. Erg fraai zijn hier de kasteeltuinen.

Dag 4 60-75 km van Arcen naar omgeving Nijmegen
Vanaf Sambeek fiets je door het Maasheggenlandschap. Je volgt het Maasdal en verlaat Limburg. Je steekt de Maas over bij Gennep en komt in het heuvelachtige bosgebied van het Rijk van Nijmegen.

Dag 4 60-75 km van Arcen naar omgeving Nijmegen
Vanaf Sambeek fiets je door het Maasheggenlandschap. Je volgt het Maasdal en verlaat Limburg. Je steekt de Maas over bij Gennep en komt in het heuvelachtige bosgebied van het Rijk van Nijmegen.

Dag 5 70 km van omg. Nijmegen naar Terborg
Een schitterende tocht door de bij velen niet zo bekende Achterhoek. Eerst steek je de Rijn over bij Lobith. Vervolgens fiets je door Hoch Elten waar je schitterend over het Rijndal uitkijkt. De weg stijgt en daalt als je de stuwwal van het Montferland op fietst richting kasteel 's Heerenberg. Vervolgens fiets je richting Winterswijk en in het plaatsje Terborg eindigt het arrangement. In Terborg is standaard geen overnachting gepland, maar je kan deze wel bijboeken. Zo niet, dan stap je in Terborg op de trein voor de terugreis.

 

Lees meer

Reserveren

6-daagse fietsreis Op de fiets van Zuid-Limburg naar Achterhoek

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 838 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door