Fietsvakantie Grote Rivieren Tour - 8 dagen

Maak deze opwindende tocht langs de meest bevaren waterwegen van Europa. Onderweg geven dijken, windmolens, grazend vee, monumentale boerderijen en stille stukjes natuur vorm aan een oer-Nederlands landschap. Verder gaat het langs blonde Noordzeeduinen, de Rotterdamse havens en van oorsprong Hollandse vissersdorpen als Vlaardingen en Maassluis.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 300 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 555,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Utrecht
Reis op eigen gelegenheid naar Utrecht. Uw hotel in Utrecht ligt op korte afstand van het centrum.

Dag 2:    Utrecht - Gouda (62 km)
Via bruggetjes en langs talrijke buitens, kastelen, bossen en parken bereikt u de monumentale kaas-, kaarsen en stroopwafelstad Gouda, dat zijn naam dankt aan zijn ligging aan de rivier de Gouwe. Dat het oude Gouda op een plezierige manier herinnert aan de middeleeuwen valt tijdens een rondwandeling niet te ontkennen.

Dag 3:    Gouda – Scheveningen (64 km)
Door een weids weidegebied doorsneden door slootjes fietst u in de richting van Den Haag, de Koninklijke Residentie. De Nederlandse regeringsstad biedt een keur aan bezienswaardigheden, musea en evenementen. Den Haag is niet alleen monumentaal statig, maar ook bijzonder gezellig. De nabij gelegen badplaats Scheveningen is vandaag uw eindbestemming, waar het na een dag fietsen goed toeven is in een levendige strandtent.

Dag 4:    Scheveningen – Rotterdam (62 km)
Fiets relaxed door de duinen en passeer de badplaatsen Kijkduin en Hoek van Holland. Vervolg uw weg langs het voormalige vissersdorp Maassluis, de Hollandse molens en de befaamde jeneverstokerijen van Schiedam. Wist u dat Vlaardingen, waar misschien wel een koffiepauze past, vroeger ook een vissersdorp was en nog steeds bijzonder schilderachtig is? U stapt uiteindelijk af in Rotterdam.

Dag 5:    Rotterdam – Papendrecht / Dordrecht (31km)
De vibrerende havenstad Rotterdam laat zich niet in een paar woorden vangen. Deze tot één van de grootste havensteden ter wereld gerekende metropool, beschikt over een overdaad aan musea, winkels en uitgaansgelegenheden. Het heeft alles wat een grote, moderne stad behoort te bieden en werd dan ook niet voor niets als vijfde gekozen in de top-10 van 'top cities in the world' van de Lonely Planet's Best in Travel 2016. 

Dag 6:    Papendrecht / Dordrecht - Gorinchem (59 km)
Omdat Dordrecht wordt omgeven door rivieren, ligt deze prachtig geconserveerde, oude vestingstad welbeschouwd op een eiland. De binnenstad zelf is eveneens waterrijk en biedt, naast de diverse romantisch aandoende haventjes, een korte route naar het Nationaal Park De Biesbosch, een op Europese schaal, zeer bijzonder zoetwatergetijdegebied. U overnacht in de ook al zo fraaie vestingstad Gorinchem.

Dag 7:    Gorinchem – Utrecht (58 km)
De vestingwallen, stadspoorten, arsenalen en andere monumenten in de prachtige stadjes Gorinchem en Woudrichem ademen een rijke geschiedenis en zijn een lust voor het oog. Vanuit hier gaat het naar de onevenaarbare, grachtenstad Utrecht; de eindbestemming van uw fietstocht

Dag 8:    Vertrek vanuit Utrecht
Na het ontbijt eindigt uw Grote Rivieren fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: