Fietsvakantie Noord-Hollandse Hoogtepunten - 5 dagen

Vanuit Amsterdam fietst u door een schilderachtig Hollands landschap, een lieflijk strijdtoneel tussen land en water, met fiere poldermolens, weidse vergezichten en veel natuur. Het is opmerkelijk hoe snel de hectiek van de stad overgaat in stille fietspaden met vogelgeluiden. U fietst door oude vissersdorpen en een glooiend duinlandschap. In de historierijke steden Amsterdam en Haarlem is de Gouden Eeuw nog sterk aanwezig.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 179 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 495,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

1 Aankomst in Amsterdam

U kunt wandelen langs de grachten of een van de vele musea bezoeken.

2 Van Amsterdam naar Volendam 30 - 35 km

De fietstocht begint met een rondrit door Amsterdam langs grachten, monumenten en musea. Na het oversteken van het IJ verlaat u de stad en  fietst u al snel door een landelijk gebied met mooie plaatsen aan de voormalige Zuiderzee. In het eilanddorp Marken gaat u per boot naar het oude vissersdorp Volendam, waar u zich 100 jaar terug in de tijd waant.

3 Van Volendam naar Zaandam 41 km

Via de monumentale stadjes Monnickendam en Broek in Waterland fietst u naar de Zaanstreek, het veenweidegebied met de typische houten huizen en zaagmolens. In de Zaanse Schans zijn meerdere musea, nog draaiende molens, oud Hollandse ambachten en Zaanse huizen te bezichtigen. U overnacht in Zaandam.

4 Van Zaandam naar Noordwijk aan Zee 49 - 53 km

Langs het Noorzeekanaal en door het uitgestrekte duinlandschap van Nationaal Park Kennemerland fietst u naar Haarlem. De door grachten omringde historische­ binnenstad van Haarlem wordt gekenmerkt door vele oude straten­ en monumenten uit de 16e tot 19e eeuw, zoals de Sint-Bavokerk. Vervolgens fietst u door de uitgestrekte duinen naar de badplaats Noordwijk.   

5 Van Noordwijk aan Zee naar Amsterdam 50 km

U fietst door de Bollenstreek, waar in de lente vele tulpen, narcissen en hyacinten bloeien en kunt er een bezoek brengen aan de Keukenhof. Langs de Westeinderplassen en door het Amsterdamse Bos keert u weer verrassend rustig terug in het centrum van Amsterdam.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: