Fietsvakantie De meren van Karinthië vanuit hotel Rosentalerhof - 8 dagen

Ontspannen fietsen in een heerlijk zonnig klimaat, tussen machtige bergen, langs de Drau en de beroemde Karintische meren. Het leuke aan deze bestemming is dat u kunt kiezen uit individueel fietsen maar ook kunt deelnemen aan begeleide fietstochten. Een echte aanrader die wij u van harte aanbevelen! Onderstaande tochten zijn slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden. Liever meer kilometers ? Geen probleem uw hotelier maakt voor u een fietsprogramma op maat! 

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 255 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Oostenrijk, Karinthië rivieren en meren, bergen, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 567,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fitál

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst
Aankomst in St. Jakob im Rosental.

Dag 2 Klopeinersee (individueel) 63 km
Over de Drauradweg naar Maria Elend, de romantische bedevaartsplaats. Verder via Feistritz en Ferlach naar de Klopeinersee, één van de warmste bergmeren. Terug per fietstaxi.

Dag 3  Hiking & Biking (begeleid) 25 km
Vanaf het hotel met de fiets tot Maria Elend. Dan te voet verder naar de bergkapel voor een panoramisch uitzicht (2,5 uur wandeling).Daarna op de fiets naar Selkach voor een echte Karinthische picknick (incl.).

Dag 4  3 Landen fietstocht (Oostenrijk, Slovenië, Italië) (begeleid) 52 km
Transfer naar Mojstrana voor een prachtig fietstraject over een oud spoortraject naar Kranjska Gora voor een “espressostop”. Verder via Planica en Lago di Fusini naar Tarvisio. Via de oude grenspassage terug naar Arnoldstein. Transfer terug naar het hotel.

Dag 5 Relaxdag?
Relaxdag? Of kiest u voor één van de begeleide extra fietstochten bijv. een begeleide fietstocht Alpe Adria in Italië (62 km) of rondom de Millstättersee (95 km).

Dag 6 Wörthersee (individueel) 65 km
Langs de Drau via Rosegg met enkele klimmetjes naar Selpritsch. Bij Velden komt u aan de noordoever van de Wörthersee om via Pörtschach en Krumpendorf naar Klagenfurt te fietsen.
Via de zuidoever fietst u naar Maria Wörth met de beroemde kerk op het schiereiland.

Dag 7 Ossiachersee (individueel) 50/85 km
Over de Drauradweg richting Villach en langs de burcht Landskron bereikt u de Ossiachersee. Via de noordoever komt u langs het beroemde barokklooster van Ossiach en via de zuidoever naar St. Andrä waar u evt. per bus terug kunt. Nog goede benen? dan via de Magdalena See en de Faakersee op de fiets terug naar het hotel.

Lees meer →

Reserveren

8-daagse fietsreis De meren van Karinthië vanuit hotel Rosentalerhof

€ 567,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door