Fietsvakantie Busfietsreis langs de meren van Karinthië - 12 dagen

Het is heerlijk fietsen in het zonnige Karinthië, de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk. Tijdens deze fietsvakantie bezoek je oude steden en romantische bergdorpen, kun je zwemmen in een van de heldere bergmeren of bekijk je het landschap vanaf een rondvaartboot. Omgeven door indrukwekkende bergen fiets je langs meren, riviertjes en groene alpenweiden. De route is overwegend vlak en licht dalend, met af en toe een pittige klim. Laat de auto thuis en ga zorgeloos op reis met een luxe touringcar. Je eigen fiets gaat gratis mee. De bus, de chauffeur en de reisbegeleider staan je gedurende de gehele reis ter beschikking. Een comfortabel gevoel.

12-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 299 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Fietsvakantie met rustdag Halfpension
Omgeving
Duitsland, Karinthië rivieren en meren, bergen
Vervoer
Bus
€ 1.195,- Vanafprijs p.p.
12 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Ecktiv

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Van opstapplaats naar Ingolstadt, Duitsland

Op eigen gelegenheid reis je naar een van de vier opstapplaatsen in Nederland. Met de fietsbus reis je dan ontspannen naar het overnachtingshotel in Ingolstadt.

Dag 2 - Busreis naar Greifenburg, fietsen Greifenburg – Möllbrucke, 27 km

Na het ontbijt rijden we met de fietsbus door naar Karinthië. In Greifenburg word je afgezet voor de eerste fietskilometers – een ontspannen rit van 27 kilometer naar het hotel in Möllbrücke. Je fietst grotendeels langs de rivier de Drau door het glooiende landschap over asfalt en gravelpaden.

Dag 3 - Mollbrucke – Gummern, 47 km

Voor de deur van het hotel stap je vandaag op de pedalen richting Gummern (in de tekst staat Spittal). Door het fraaie berglandschap fiets je naar Spittal, waar je zeker een kijkje moet nemen in het Schloss Porcia waar ook het museum van volkenkunde is gevestigd. De fietsbus brengt iedereen aan het eind van de middag weer terug naar het hotel in Möllbrucke.

Dag 4 - Neu Toblach – Lienz – Oberdrauburg, 50 of 70 km

De bus brengt je vanochtend naar Neu Toblach aan de voet van de Italiaanse Dolomieten. Vanaf hier daal je 30 km rustig af naar Lienz, de stad met de meeste zonuren van Oostenrijk! Ontdek de fraaie binnenstad, de eeuwenoude parochiekerk Liebburg, het kasteel Bruck en nog veel meer. Dan fiets je door het Draudal naar Oberdrauburg, of je kiest voor een kortere fietsdag en neemt de bus terug naar het hotel.

Dag 5 - Winklern – Obervellach, 35 of 60 km (de Glocknerroute)

Bij het nationaalpark Hohe Tauern en het Grossglocknermassief ligt Winkler waar de route van vandaag begint. Door een lieflijk landschap met oude boerderijen in de bergweiden waar de koeien rustig staan te grazen, daal je af langs het riviertje de Möll naar Obervellach, een dorp midden in de Hohe Tauern.  Hier kun je kiezen of je nog een paar toppen wilt bedwingen of dat je liever comfortabel met de bus terugkeert naar het hotel.

Dag 6 - Rondje Ossiachersee, 35 km

Na het ontbijt vertrekken we vandaag naar het volgende hotel in Keutschach (Bij vertrek op 27 mei en 28 augustus verblijf je in een hotel in Latschach). De fietsroute is een rondje om het Ossiachermeer met weinig hoogteverschillen. Ook als je besluit om door te fietsen naar Feldkirch, komt de teller vandaag niet boven de 45 km.

Dag 7 - Rustdag

Deze dag mag je helemaal invullen zoals jezelf wilt. Je kunt zelf een tocht fietsen of een wandeling maken, een kerk bezoeken of een duik nemen in het Keutschacher meer.

Dag 8 - Wörthersee, 10 / 55 km

De Wörthersee, vandaag op het programma, is een van de mooiste en tevens het grootste meer van Karinthië. Je bepaalt zelf hoeveel kilometers je fietst. Of bekijk je het landschap vandaag vanaf een van de rondvaartboten. Maak een stop in Maria Wörth, Velden, Pörtschach of Klagenfurt en geniet van de Karinthische sferen.

Dag 9 - Gummern – Feistritz, 30 / 53 km

De bus brengt je naar Gummern waar je op de fiets stapt voor de 30 kilometer naar Rosegg. Eerst fiets je langs de Drau naar Villach. Onderweg geniet je van het fraaie uitzicht en langs de route zijn volop heerlijke stekjes voor een picknick. Een bezoekje aan de gezellige stad Villach aan de Drau is zeker de moeite waard. Wandel wat door het oude centrum met haar mooie winkels of strijk neer op een terrasje. In het Dobratsch natuurpark kun je de Villacher Alpengarten bezoeken en meer te weten komen over wat er bloeit en groeit in de Alpen. Na Villach fiets je door naar Rosegg waar je op de bus kunt stappen naar het hotel. Of – als je nog energie overhebt – kun je er nog 23 kilometers aan vastplakken en doorfietsen naar Feistritz im Rosenthal, een bloemrijk bergdorp in een decor van indrukwekkende bergen. Houd wel rekening met een paar stevige klimmetjes op dit laatste stuk!

Dag 10 - De Möchlinger Au, 40 – 55 km

De fietstocht van vandaag voert je door een van de mooiste natuurgebieden van Karinthië, de Möchlinger Au. Dit natuurpark van zo’n 63 hectare groot herbergt een schat aan bedreigde dier- en plantensoorten. Je kunt nog even wat extra kilometers maken als je op de pedalen gaat voor een klimmetje naar de Klopeiner See – het uitzicht is zeker de moeite waard – of dat je na 40 kilometer op de bus stapt.

Dag 11 - Langs de Salzach, 25 km

Na het ontbijt, verlaten we het hotel en zetten we koers naar Salzburg. Bij Hallein stap je weer op de fiets om de laatste 25 fietskilometers van deze vakantie af te leggen. Langs de Salzach fiets je naar Salzburg waar de fietsen weer in de trailer worden geladen. De bus brengt je naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland waar we tegen de avond aankomen.

Dag 12 - Aankomst in Nederland
Vandaag rijdt de bus weer terug naar Nederland. Comfortabel kun je uitrusten, foto’s bekijken of ontspannen nagenieten van een heerlijke vakantie in Karinthië.

Lees meer

Reserveren

12-daagse fietsreis Busfietsreis langs de meren van Karinthië

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 1.195 per persoon.

Boek deze reis  

meer keutschacher see
Georganiseerd door