Fietsvakantie Van Schärding/Passau naar Wenen fietsen - 8 dagen

Vlakke, autovrije jaagpaden vormen de rode draad in deze fietsvakantie langs de Donau. Kleurige huizen tegen groene heuvels weerspiegelen in de kalm stromende rivier. Fiets over de Donauradweg, bezoek barokke steden als Passau en Linz en geniet van de natuur in de Wachau en de wijnheuvels rond Krems. Het stift in Melk moet je zeker zien. Over dijkjes bereik je Wenen, de cultuurrijke muziekstad.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 295 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Oostenrijk, Donau, Passau-Wenen rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 458,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst
Aankomst in Schärding. Als je op tijd arriveert, kan je alvast een kijkje nemen in het centrum

Dag 2 Schärding naar Engelhartszell/Schlögen (43-60 km).
Je fietst langs de rivier de Inn naar Passau, waar de Inn in de Donau stroomt. Neem zeker even de tijd om het kleurrijke marktplein en de machtige Dom te bekijken. Het orgelconcert in de Dom van Passau is beroemd. Vervolgens fiets je over de zuidoever van de Donau naar Engelhartszell, waar zich het enige trappistenklooster van Oostenrijk bevindt.

Dag 3 Engelhartszell/Schlögen naar Linz (51-65 km).
Je volgt het fietspad langs de Donau - vroeger was dit een jaagpad - naar de grote bocht in de Donau bij Schlögen. De dorpjes rijgen zich aaneen langs de rivier en wijzen je de weg naar Linz. Je hebt voldoende tijd om deze mooie stad te bekijken. Bezienswaardig is het Linzer slot dat hoog boven de Donau en de huizen uitsteekt.

Dag 4 van Linz naar Ardagger/Grein (57 - 65 km).
Je verlaat Linz door een recreatiegebied en fietst langs het voormalig concentratiekamp Mauthausen naar Wallsee. Nu kom je in een breed en vruchtbaar landbouwgebied. Na Ardagger fiets je over de Donaubrug en bereik je Grein. Dit schippersstadje, het begin van de Strudengau, is het einddoel van vandaag. Slot Grein ligt op een heuvel boven de stad en herbergt een scheepvaartmuseum.

Dag 5 Ardagger/Grein naar Melk/Emmersdorf e.o. (54-62 km).
Tot de oude Romeinse stad Ybbs fiets je langs de zuidkant van de Donau door de Strudengau. In Ybbs ga je over de stuwdam de rivier over en kom je in de Nibelungengau. Daarin ligt ook Marbach. Op 443 meter hoogte boven de stad ligt het bedevaartsoord Maria Taferl met een mooi kerk met sierlijke torens en een heuse schatkamer. Na Marbach fiets je verder naar het stadje Melk. Het grote, barokke benediktijner klooster torent hoog boven deze plaats uit.

Dag 6 Melk/Emmersdorf e.o. Traismauer/Tulln (54-76km).
Na Melk kom je in het bekendste Donaugebied. Je fietst over de oude Weinstrasse door de Wachau. Via een aantal typische wijndorpen als Spitz en Dürnsteim bereik je Krems. Hier steek je nogmaals de Donau over en na een blik op het fraaie Benediktijnenklooster Göttweig fiets je verder naar het overnachtingsadres van vandaag.

Dag 7  Traismauer/Tulln naar Wenen (36 tot 64 km).
Aan de vele weekendhuisjes merk je al dat je in de buurt van een grotere stad komt. Maar eerst kan je nog het augustijnerklooster Neuburg bezoeken. De route brengt je via Kahlenberg en Nußdorf het centrum van de stad Wenen binnen en eindigt vlak bij de Stephansdom. Je eventuele huurfiets lever je in in het hotel in Wenen.

Dag 8 Terugreis 
Na het ontbijt eindigt het arrangement. Als je met de bus van Wenen terug reist naar Schärding, is een extra overnachting in Schärding aan te raden, aangezien de bus pas aan het begin van de avond in Schärding arriveert.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: