Huis van de maan

Te midden van sinaasappel- en citroenboomgaarden ligt Quinta da Lua, uitvalsbasis voor fijne fietstochten door het vergeten achterland van de Algarve. Met haar riante zwembad en schaduwrijke tuin vol fruitbomen is dit een ideale plek voor een ontspannen vakantie. De brede, vlakke stranden van Manta Rota vormen een scherp contrast met de met eucalyptus en cistus begroeide heuvels.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 205 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Portugal natuur, kust
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 695
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Je wordt ontvangen in hotel Quinta da Lua.

Dag 2 Rondrit via Moncarapacho (29 of 41 km, max. 200 m stijgen en dalen).
Deze dag kan je wennen aan sportieve inspanning en het klimaat van de Algarve. De route voert je door glooiende binnenlanden en langs sinaasappel- en citroenboomgaarden waarvan de geur van bloesems in het voorjaar het gehele gebied beheerst. De route gaat merendeels over verharde wegen, maar er zijn enkele (schitterende) stukken over onverharde wegen. Optioneel kan je een extra lus maken die je langs het stadje Tavira leidt.

Dag 3 Rondrit Cacela Velha (39 tot 51 km, 230 - 330 m stijgen en dalen).
Vandaag fiets je door het land achter het strand in de richting van de Spaanse grens. Deels volg je de kust, maar we hebben voor de liefhebber ook een wat langer en uitdagender alternatief het binnenland in. Uiteraard kunt u vandaag een strandbezoekje inlassen onderweg.

Dag 4 Rondrit via Santa Catarina (34,5 km, max. 290 m stijgen en dalen).
De tocht voert langs Santa Catarina da Fonte do Bispo. In kleine fabrieken worden hier tegels en Moorse dakpannen gebakken. De tegels van Quinta da Lua komen uit deze buurt. Elke tegel wordt handmatig gemaakt. Het is mogelijk om bij een van de tegelbedrijfjes te kijken.

Dag 5 Rustdag of rondrit (26 km, 200 m stijgen en dalen).
Neem een rustdag om heerlijk te ontspannen bij het zwembad van de quinta. Mocht je de verleiding van de fiets niet kunnen weerstaan, dan is er een schitterende korte rit naar het binnenland van de Algarve. Je volgt de met hoge rietkragen omzoomde Riba do Almargem waarna u langzaam richting het rivierdal van de Rio Séqua fietst. Daarna moet je een klein stukje flink in de pedalen om al snel heerlijk relaxed weer af te dalen naar de quinta.
Na deze rit is er zelfs nog ruim tijd om 's middags een bezoek te brengen aan Faro, een stad met veel historie.

Dag 6 Rondrit via Olhão (47 km, 200 ms stijgen en dalen)
De rit van vandaag voert je via uitgestrekte fruitboomgaarden en via open landschap onder indrukwekkende oude parasoldennen door naar de havenstad Olhão. Hier kun je een bezoek brengen aan het informatiecentrum Quinta de Marim, waar ze je alles kunnen vertellen over het natuurgebied Rio Formosa en de grote verscheidenheid aan vogels die je hier aan kunt treffen. Via een deel van de lange afstands fietsroute Ecovia do Litoral rijd je langs de kust dwars door dit bijzondere natuurgebied.

Dag 7 Rondrit van 29 km, 110 m stijgen en dalen.
Vandaag volgt de stranddag. Een korte rit naar het plaatsje Pedras del Rey brengt je naar een smal bruggetje over het Canal de Tavira, een water dat een voor de kust gelegen eilandje scheidt van de vaste wal. Aan de andere kant wacht je een treintje of een klein stukje fietsen om bij het strandpaviljoen te komen. Hier kan je een geweldige strandwandeling maken. Mocht je dit op een zaterdag doen, dan is een bezoekje aan de markt van Tavira een leuke optie.

Dag 8
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: