Fietsvakantie Algarve Portugal - 8 dagen

De zuidkust van Portugal, de Algarve, biedt vaak een goed klimaat om te fietsen, ook in de winter. Faro, de mooie hoofdstad van de Algarve met oude stadsmuren en veel bezienswaardigheden, is het beginpunt van deze tocht. U fietst door gebieden met citrusgaarden, olijf- en amandelbomen, door stil en ruig boerenland en u klimt af en toe in het heuvelachtige binnenland. Natuurlijk komt u door vele authentieke dorpen en steden, zoals het pottenbakkersdorp Porches, het idyllische Alte en de sfeervolle, oude havenstad Tavira. Op het laatste deel van deze fietstocht fietst u langs de prachtige lagunekust van de Algarve. Via het levendige, oude centrum van de vissersplaats Olhão fietst u terug naar Faro. 

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 262 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Portugal, bergen, kust, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer, Vliegtuig
€ 635,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Faro

Faro is de mooie hoofdstad van de Algarve en heeft oude stadsmuren en veel bezienswaardigheden. U overnacht in Praia de Faro.

Dag 2 Van Praia de Faro naar Benfarras 39 km

Na een rit door het vogelrijke waddenpark Ria Formosa rijdt u het heuvelachtige binnenland van de Algarve in. U fietst eerst door gebieden met uitgestrekte citrus-, olijf- en amandelboomgaarden. Zowel het dorp Santa Barbara als de historische marktstad Loulé zijn prettige pleisterplaatsen. Na een traject over halfverharde wegen en door stil, ruig boerenland brengt een lange afdaling u terug naar de kustvlakte met in Benfarras uw hotel.

Dag 3 Van Benfarras naar Porches 47 km

Het eerste gedeelte van de tweede  etappe verloopt vlak door het zogenaamde park van Vilamoura waar u een idee krijgt van de doordachte, planmatige aanleg in het kustgebied. Voorbij Boliqueime beginnen de heuvels. Na het fraaie dorp Paderne rijdt u een natuurschoon valleitje in met een watermolen en burchtruïne. Na een steile klim fietst u vervolgens vrij vlak via Tunes, Algoz en Pêra (authentieke, Portugese dorpjes) naar Armação aan de kust waar u iets kunt zien van de invloed van het massatoerisme. Het oostelijke deel van deze badplaats is volgebouwd met appartementen, terwijl aan de westkant de veelkleurige vissersboten van de plaatselijke bevolking op het strand liggen. U passeert de prachtige, op de kaap gelegen kapel Nossa Senhora da Rocha en even voor het pottenbakkersdorp Porches bereikt u uw hotel met zwembad.

Dag 4 Van Porches naar Alte 45 km

Over rustige binnenwegen rijdt u naar de Moorse stad Silves, gelegen aan de rivier de Arade. Het oude centrum en het roodzandstenen kasteel zijn interessant om te bekijken. Door een citrusvallei en langs het stuwmeer van de Arade komt u in São Bartolomeu de Messines, het geboortedorp van de 19e-eeuwse dichter João de Deus. De hoofdkerk is een geslaagde mix van velerlei stijlen. Hierna stijgt een panoramaweggetje licht door de groene heuvels naar uw prachtig gelegen panoramahotel even buiten het bronnenstadje Alte.

Dag 5 Van Alte naar São Brás de Alportel 42 km

Na een klim naar het hoger gelegen dorp Benafim fietst u door een verlaten en tamelijk ruig landschap onderlangs de Rocha da Pena. Een korte bewegwijzerde wandelroute leidt u dit verheven rotsplateau op dat met de lokale flora en fauna een waardevol natuurmonument vormt. Via de dorpen Salir en Querenca volgt u glooiende, lommerrijke wegen naar São Brás de Alportel. Uw overnachtingplaats is een aardig stadje omringd door heuvels.

Dag 6 Van S!ao Brás de Alportel naar Tavira 36 of 47 km

Vanuit São Brás de Alportel daalt u af naar Estoi, waar een barokpaleis met prachtige tuinen en de Romeinese villa van Milreu zijn te bezichtigen. U fietst onderlangs de uitlopers van de Serra de Monte Figo via het dorp Moncarapacho naar de lagunekust, die u zo dicht mogelijk blijft volgen naar uw eindbestemming, het vakantiepark Pedras d’el Rei. Uw stenen huisje staat hier tussen eeuwenoude bomen waaronder de oudste olijfboom van Portugal (200 voor Chr.). Het door een dam verbonden Ilha de Tavira (1,5 km heen) biedt hier een prachtig, lang zandstrand. Eventueel kunt u een korte rondrit (11 km) maken naar de sfeervolle, oude havenstad Tavira.

Dag 7 Van Tavira naar Faro 42 km

Vanuit Pedras del Rei fietst u zoveel mogelijk langs de prachtige lagunekust. Via het badplaatsje Fuseta komt u in de visserijplaats Olhão. U treft hier in de oude binnenstad fraaie kerken aan en een wirwar van smalle, oude straatjes met de typische witte, vaak fraai betegelde, kubusvormige huizen. De oosters aandoende markthallen zijn ook een bezienswaardigheid. Met de veerboot zou u het autovrije eiland Armona kunnen bezoeken. Na een laatste ommetje door het stille, lichtheuvelende binnenland arriveert u in de historisch stadskern van Faro, de hoofdstad van de Algarve. De kathedraal Sé de Faro is hier de grote blikvanger. Uw hotel staat net buiten de meters hoge stadsmuren aan de jachthaven.

Dag 8 Vertrek of verlenging

U krijgt een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
U kunt uw vakantie uitbreiden om te genieten van de zon en het strand in Praia de Faro of in een hotel met zwembad in het rustig gelegen Quarteira. Transfers kunnen wij voor u regelen. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: