Fietsvakantie St. Jacobs fietsroute Leon - Santiago - 9 dagen

Al eeuwenlang trekken pelgrims naar de het graf van apostel Jakobus in Santiago de Compostela. Deze fietsvakantie volgt de route vanaf de gotische kathedraal in León tot aan het eindpunt in Santiago de Compostela. De route voert u door steeds wisselende landschappen van de open vlaktes en graanvelden van Castillië naar de glooiende groene heuvels en de kleurrijke wijngaarden van Galicië.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 320 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Spanje, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 619,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in León
U reist op eigen gelegenheid naar León. Vanaf de luchthavens van Madrid, Valladolid en Oviedo kunt u prima met openbaar vervoer naar León reizen. Als u op tijd bent heeft u wellicht nog tijd over om de prachtige gotische kathedraal van León te bezoeken.

Dag 2: León - Astorga (ca. 49 km)
De rit van vandaag voert over de vlaktes van Castillië naar Astorga, een van oorsprong Romeinse stad, waar de route de Zilverroute kruist. Deze Zilverroute voert vanuit Sevilla ook naar Santiago de Compostela. In de vestingstad Astorga bouwde Gaudi het paleis van de aartsbisschop in modernistische sijl.

Dag 3: Astorga - Ponferrada (ca. 54 km)
Tijdens de pittige rit van vandaag kunt u de benen even testen. U fietst van Astorga (880m) door de heuvels van de Bierzo naar de Cruz de Hierro, op iets meer dan 1500 meter hoogte het hoogtepunt van de gehele St. Jacobsroute. Nadat u eerst uitgebreid heeft genoten van het magnifieke uitzicht en een steentje heeft neergelegd bij het kruis kunt u de afdaling naar Ponferrada aanvangen. In Ponferrada vindt u een middeleeuws kasteel, ooit hoofdkwartier van de Tempeliers.

Dag 4: Ponferrada - Las Herrerias (ca. 45 km)
Na de zware dag van gisteren volgt er vandaag een relatief ontspannen dag met de eerste 20 km grotendeels bergafwaarts. Daarna vervolgt de route zich over zachtglooiende wegen naar Villafranca del Bierzo, een klein stadje met een rijke geschiedenis. Door Franse handelaren gesticht was deze stad in de 11e eeuw al gastheer van een klooster uit het Franse Cluny. Na een bezoek aan deze stad fietst u langs de rivier de Valcarce naar het landelijke las Herrerias. Vanavond is het diner inbegrepen bij uw reis.

Dag 5: Las Herrerias - Sarria (ca. 55 km)
Nadat u eerder deze week al het hoogtepunt van de St. Jacobsroute bereikt heeft treft u vandaag de zwaarste beklimming van deze pelgrimsroute. Nadat u van de oude nationale weg afbuigt gaat het ca. 7,5 km over onverharde weg stijl omhoog naar O Cebreiro. In het drop O Cebreiro bent u de inspanning snel weer vergeten want het karakteristieke dorp met haar 11e eeuwse Romeinse kerk ademt historie. Na een drankje in de oude Hospedería gaat het eerst nog wat op en af maar vervolgens de laatste 35 km in dalende lijn door het weelderige groene platteland van Galicië.

Dag 6: Sarria - Palas de Rei (ca. 51 km)
Vandaag een route over glooiend landschap, de weg is nooit echt vlak, de beklimmingen echter ook nooit langer dan 200 meter. De continue veranderende landschap met vele kleine dorpjes maakt dit een heerlijke fietsdag. Deze dag eindigt in een vriendelijk hotel in het centrum van Palas de Rei.

Dag 7: Palas de Rei - O Pino (ca. 47 km)
Over opnieuw een glooiende route door het Galicische platteland. De eerste 20 km gaan grotendeels naar beneden door klein historische plaatsjes als Melide en Arzua. Vervolgens gaat het over licht glooiende wegen naar het lieflijke O Pino. Hier overnacht u in een oude boerderij waar het diner inclusief is.

Dag 8: O Pino - Santiago de Compostella (ca. 20 km)
Een 'glorieuze' dag wanneer u uiteindelijk de Puerta del Perdón bij de kathedraal van Santiago bereikt. De route voert via de luchthaven en de Monte del Gozo door de buitenwijken van de stad. Niet het mooiste gedeelte van de route maar wel de oorspronkelijke route van de pelgrims. Doordat de laatste etappe niet zo lang is heeft u in de middag nog ruim de tijd om de hoofdstad van Galicië te verkennen.

Dag 9: Vertrek vanuit Santiago de Compostella
Na het ontbijt eindigt uw St. Jacobsroute fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: