Fietsvakantie Singlereis door Bourgondisch Brabant - 5 dagen

De uitgestrekte landelijke gebieden van het gezellige en groene Brabant nodigen uit voor een heerlijke midweek fietsen. Bossen waarin oude dorpjes liggen verscholen, weiden die door koeien, schapen en paarden worden bevolkt, heide- en vennengebieden met zeldzame planten en dieren en als hoogtepunt de Loonse en Drunense Duinen… aan afwisseling dus zeker geen gebrek!

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 207 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Rondreis, Single fietsvakantie Halfpension
Omgeving
Nederland, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 458,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst - fietsroute Loonse & Drunense Duinen (26 km)
Je reist op de dag dat de reis begint op eigen gelegenheid (per auto of evt. per openbaar vervoer > check vóór boeking de mogelijkheden) naar het heerlijke in de Brabantse bossen gelegen hotel Guldenberg bij Helvoirt. In de gezellige serre met bar kan je alvast kennismaken met de reisbegeleiding en je medereisgenoten. Om 13:00 uur starten we met onze eerste fietstocht. De kamers zijn vanaf 15:00 uur voor je beschikbaar. De bagage kun je in de garderobe achterlaten. Hieronder een overzicht van de routes die we deze week gaan fietsen. De volgorde van de routes wordt door de reisleiding bepaald aan de hand van onder andere de weersomstandigheden en rekening houdend met bijv. bepaalde evenementen. Let op! Extra informatie voor de klanten die met openbaar vervoer reizen: in verband met het coronavirus is het niet meer mogelijk om de buurtbus (lijn 239) vanaf Den Bosch naar hotel Guldenberg te nemen. We starten meestal op dag 1 met deze korte maar mooie fietstocht van ongeveer 26 kilometer door de Loonse & Drunense Duinen. Dit gebied wordt ook wel de 'Brabantse Sahara' genoemd vanwege de prachtige stuifzandgebieden die hier te vinden zijn. We rijden door een prachtig afwisselend landschap met zandvlaktes, duinen, heides, bossen en weilanden. Een mooie eerste tocht!

Dag 3: Fietsroute Oisterwijkse Vennen & Kampina (40 km)
We staan vroeg op voor weer een mooie natuurtocht; we fietsen namelijk de Oisterwijkse vennen en Kampina route. De afwisselende route van vandaag is ongeveer 40 kilometer lang, en voert ons langs vele grillig gevormde vennetjes en heidegebieden met zeldzame planten en dieren. We genieten van het uitzicht over het water, van de loslopende runderen en van de geur van de natuur. Uiteraard stoppen we onderweg bij een gezellig cafeetje, zodat we even uit kunnen rusten.

Dag 4: Fietsroute Abdij De Koningshoeven (55 km)
We springen weer op de fiets, deze keer is de bestemming Berkel-Enschot, waar Bierbrouwerij de Koningshoeven gelegen is: de enige Trappistenbrouwerij van Nederland. Hier worden in samenwerking met de monniken van abdij O.L.V. van Koningshoeven alle La Trappe bieren ontwikkeld en gebrouwen. We houden hier kort halt, zodat we midden in de prachtige tuinen van het Trappistenklooster even kunnen neerstrijken in het Proeflokaal. Liefhebbers kunnen hier genieten van een zelfgebrouwen pilsje, uiteraard zijn er ook andere dranken verkrijgbaar. In de tuin bevindt zich de kloosterwinkel van de broeders van de adbij. Hier kan je terecht voor alle La Trappe producten. De broeders verkopen hier ook eigengemaakt Trappistenbrood, koekjes en chocolade.

Dag 5: Heusden (ca. 50 km)
Na het ontbijt en uitchecken, vertrekken we per fiets voor een laatste mooie route door de omgeving. We rijden door de Loonse en Drunense Duinen naar het oude vestingstadje Heusden. Het was één van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd. In de karakteristieke oude straatjes en smalle steegjes zijn nog steeds eeuwenoude panden met fraaie gevels te vinden. Vanaf de gerestaureerde vestingswal hebben we een mooi uitzicht over Heusden en de Maas. Na onze lunch in Heusden (niet inbegrepen), keren we terug naar het hotel.

Lees meer

Reserveren

5-daagse fietsreis Singlereis door Bourgondisch Brabant

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 458 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door