Fietsvakantie rondje Bodensee door drie landen - familie - 7 dagen

Ga met ANWB naar de Bodensee en stap op de trappers in Duitsland, Oostenrijk én Zwitserland. Van het eiland Mainau tot de pittoreske stad Lindau en van het natuurreservaat Alter Rhein tot de Pfänderberg. 

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Bodensee
Vervoer
Eigen vervoer
€ 431,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 740 km
Utrecht - Konstanz/Kreuzlingen
Je start deze familievakantie in het Duitse Konstanz, grenzend aan het Zwitserse Kreuzlingen. Bij het hotel ontvang je de route-informatie, kaarten en neem je de eventueel bijgeboekte huurfiets in ontvangst. 

Dag 2 - Reisafstand 32 km
Konstanz/Kreuzlingen - Uhldingen/Salem
Reptielenhuis Unteruhldingen
Een opvallende bezienswaardigheid in het kleine dorp Unteruhldingen is het reptielenhuis €). Sinds het einde van de 20e eeuw worden hier reptielen opgevangen die door de douane in beslag zijn genomen. Van gigantische slangen tot kleurrijke leguanen en gecko’s: alle dieren leven in hun nagebootste leefomgeving. 

Ook interessant: het Paalwoningmuseum in Unteruhldingen, waar huizen uit de steen- en bronstijd zijn nagebouwd. 
 
Dag 3 - Reisafstand 30 km
Uhldingen/Salem - Friedrichshafen
Via Markdorf rijd je langs de Bodensee naar Friedrichshafen (25 kilometer). Of fiets via Uhldingen langs het middeleeuwse Meersburg, met de oudste bewoonde burcht van Duitsland (35 kilometer). Een aanrader in Friedrichshafen is het Zeppelin Museum (€)!

Meersburg
Onderweg kom je genoeg romantische plaatsjes tegen om een tussenstop te maken. Neem bijvoorbeeld een fietspauze met ‘Kaffee und Kuchen’ in Meersburg, een prachtig plaatsje met vakwerkhuizen. Bezoek je ook het oude kasteel?

Zeppelin Museum
In dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis van de Zeppelin-luchtvaart. Ruim vijftienhonderd exposities over de ‘ballon’ - die vier keer zo groot was als een Airbus! -  geven je een inkijkje in dit bijzondere staaltje techniek. Foto’s en video’s laten je zien hoe de Zeppelin tot stand kwam. Het hoogtepunt is de deels gereconstrueerde Hindenburg waar je de passagiersruimte van kunt bewonderen en het lijkt alsof je zelf aan boord stapt.

Dag 4 - Reisafstand 40 km
Friedrichshafen - Bregenz
Laat Friedrichshafen achter je en zet koers naar het schilderachtige eilandstadje Lindau om hier de Oostenrijks-Duitse grens over te steken en naar Bregenz* te fietsen. Sla in Bregenz de Pfänderbahn (€) niet over voor een fenomenaal uitzicht over de stad.

Lindau
De Altstadt met historische panden en de vele parken en tuinen, in combinatie met de bijzondere ligging. maken van Lindau een meer dan bezienswaardige tussenstop. 
Vanaf de promenade heb je een mooi uitzicht op het meer met de Alpentoppen op de achtergrond. Strijk neer op een van de vele terrassen en geniet van de bedrijvigheid in de haven. 

Pfänderbahn
Neem vanuit Bregenz de Pfänderbahn, een panoramagondel naar de top van de Pfänder, de 1062 meter hoge berg achter Bregenz met een prachtig uitzicht over de regio. Je maakt hier heerlijke wandelingen in het Pfänder Alpenwildpark waar je kans hebt om moeflons, edelherten en dwerggeiten tegen te komen. 

*In de periode van de Bregenzer Festspiele (20 juli tot en met 21 augustus 2022) is het mogelijk dat je, in verband met de drukte, in een nabijgelegen plaats overnacht. 

Dag 5 - Reisafstand 40 km
Bregenz - Arbon/Egnach
Vergeet vandaag niet je badhanddoeken en zwemkleding in de fietstas te stoppen. Onderweg fiets je lang heerlijke stranden die uitnodigen voor een stop. Deze liggen in het natuurreservaat van de Alter Rhein dat je doorkruist op weg naar Arbon of Egnach. 

Natuurreservaat Alter Rhein
De Alter Rhein is een beschermd natuurgebied en het thuis van talloze vogel- en plantensoorten. Een bijna vijf kilometer lang wandelpad volgt de krommingen van deze afgesneden zijtak van de Rijn. Met een beetje geluk zie je de groene kikkers rondhuppelen, de muurhagedis zich opwarmen in de zon en hoor je vogels luidkeels zingen. 

Dag 6 - Reisafstand 30 km
Arbon/Egnach - Konstanz/Kreuzlingen
De korte rit gaat eerst naar Zwitserlands grootste haven aan de Bodensee in Rorschach. Dan fiets je verder langs het meer en passeer je prachtige parken en strandbaden tot je weer in Konstanz of Kreuzlingen komt. 

Konstanz
Konstanz is de grootste stad aan de Bodensee en kent een goed bewaard stadscentrum. 
Loop langs de fruitbomen in het Slotpark, drink een kop koffie in de haven en shop souvenirs in het winkelcentrum. 

In de bruisende haven van de stad varen de hele dag boten en zeilschepen in en uit, klaar om reizigers mee het meer op te nemen. 

Of neem een kijkje in Sea Life (€) en ontdek de onderwaterwereld.

Dag 7 - Reisafstand 740 km
Konstanz/Kreuzlingen - Utrecht
Helaas eindigt deze fietsreis langs de Bodensee vandaag in Konstanz. Je kunt je verblijf verlengen of de terugreis naar huis aanvaarden.

Lees meer

Reserveren

7-daagse fietsreis rondje Bodensee door drie landen - familie

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 431 per persoon.

Boek deze reis  

bodensee
Georganiseerd door