Fietsvakantie Bodensee - Op de fiets door 3 landen - 9 dagen

Een prachtige en afwisselende fietsreis over grotendeels vlakke fietspaden langs de oevers van de Bodensee. Watervallen worden afgewisseld door fruitbomen en de bergen vormen een prachtig contrast met het meer. 

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 279 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Bodensee rivieren en meren, bergen, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 788,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 785 km
Utrecht - Bregenz

Je start deze fietsreis in het gezellige Bregenz. Na het ophalen van de routeinformatie en eventuele huurfietsen bij het informatiepunt kun je naar het hotel. Tijdens de Bregenzer Festspiele overnacht je in een van de dorpjes rond Bregenz (Dornbirn, Wolfurt of Höchst).
 

Dag 2
Bregenz

Een ontspannen start van je vakantie: je hebt de hele dag de tijd om Bregenz en de omgeving te verkennen. Naast fietsen kun je hier ook heerlijk wandelen. Neem de Pfänderbahn naar de top van de Pfänder, de 1062 meter hoge berg achter Bregenz met een prachtig uitzicht over de regio. Je maakt hier heerlijke wandelingen in het Pfänder Alpenwildpark waar je kans maakt moeflons, edelherten en dwerggeiten tegen te komen. 
 

Dag 3 - Reisafstand 59 km
Bregenz - Güttingen

De fietsroute voert door parkachtig gebied langs het meer en beschermd natuurgebied 'Altenrhein-Mündung'. Je komt door Mehrerau, waar je het enige nog actieve klooster aan de Bodensee treft en stadjes met vakwerkhuizen.


Dag 4 - Reisafstand 58 km
Güttingen - Rielasingen/Singen

Je fietst door Kreuzlingen, Ermatingen en het middeleeuwse Stein am Rhein, met het fraaie kasteel Hohenklingen en de benedictijner abdij van St. Georgen. Waar de Bodensee overgaat in de rivier de Rijn ligt de stad Stein am Rhein. Het goed gepreserveerde oude centrum vol houten huizen en de uitbundig geschilderde gevels geven Stein am Rhein de karakteristieke uitstraling waar het om bekend staat. Op de kade bij de Rijnbrug vind je de gotische Abdij van Saint George, een van de best bewaarde kloosters uit de middeleeuwen in Zwitserland. Je overnacht in Rielasingen of Singen. 
 

Dag 5 - Reisafstand 50 km
Rielasingen/Singen

Maak je op voor een mooie dagtocht naar de waterval van Schaffhausen. In verband met de flinke hoogteverschillen op de route kun je overwegen de trein (€) te nemen. De Rheinfall is de grootste waterval van Europa en ligt in de Rijn bij het Zwitserse Schaffhausen, vlakbij de grens met Duitsland. Deze waterval is 150 meter breed en 23 meter hoog.
 

Dag 6 - Reisafstand 38 km
Rielasingen/Singen - Konstanz/Kreuzlingen

De route voert naar Konstanz met op de route Radolfzell en het kloostereiland Reichenau, dat met een brug aan het vasteland verbonden is. Reichenau Je kunt hier een individuele rondleiding krijgen, door het kloostercomplex en de bijhorende groentetuinen (€). Neem ook te tijd om Konstanz te verkennen. Loop langs de fruitbomen in het Slotpark, drink een kop koffie in de haven en shop souvenirs in het winkelcentrum. 
 

Dag 7 - Reisafstand 34 km
Konstanz - Friedrichshafen

Bezoek eerst het bloemeneiland Mainau, dat per brug met Konstanz is verbonden. Maak dan de oversteek naar romantisch Meersburg en vervolg je route naar Friedrichshafen. Het bloemeneiland Mainau heeft een barok kasteel uit de 18e eeuw, een vlindertuin, een palmenkas en uiteraard prachtig onderhouden bloementuinen. Meersburg is een prachtig plaatsje met vakwerkhuizen. Bezoek je ook het oude Schloss?


Dag 8 - Reisafstand 40 km
Friedrichshafen - Bregenz

Met de Bodensee aan je zijde fiets je door de plaatsen Langenargen, Wasserburg en Lindau, het Beierse eilandstadje. Net na Lindau steek je de Duits-Oostenrijkse grens over, terug naar Bregenz. De Altstadt met historische panden en de vele parken en tuinen in combinatie met de bijzondere ligging maken van Lindau een meer dan bezienswaardige tussenstop. Vanaf de promenade heb je een mooi uitzicht op het meer met de Alpentoppen op de achtergrond. Strijk neer op een van de vele terrassen en geniet van de bedrijvigheid in de haven. 
 

Dag 9 - Reisafstand 785 km
Bregenz - Utrecht

Helaas eindigt deze fietsreis langs de Bodensee vandaag in Bregenz. Je kunt je verblijf in Bregenz verlengen of de terugreis naar huis aanvaarden.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: