Fietsvakantie Fietsen rond de Bodensee: klassieker door drie landen - 7 dagen

Fietsen langs de Bodensee: een onvervalste fietsklassieker over de goed bewegwijzerde fietsroute door drie Alpenlanden. Tijdens deze fietsvakantie is het optimaal genieten langs het natuurpark Rijndelta, het bloemeneiland Mainau en de historische steden Lindau en Bregenz. Volg over stille wegen de oevers de Bodensee (een van Europa’s grootste binnenmeren) en maak zo nu en dan een boottochtje. Naar keuze verblijf in degelijke middenklasse hotels of luxe 3*-4* hotels. Lees meer op fietsvakanties.nl/bodensee

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 229 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Bodensee
Vervoer
Eigen vervoer
€ 636,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Konstanz.
Afhankelijk van je aankomsttijd kan je vandaag nog het eiland Mainau of de oude stad Konstanz bezoeken. De kathedraal, het aquarium Sea Life Center en het archeologisch museum zijn zeker de moeite van een bezoek waard.

Dag 2
Van Konstanz naar Stein am Rhein/ Gailingen/ Wangen, ca. 30-40 km.
De fietstocht voert je langs de zuidoever van de Untersee en een aantal Zwitserse vissersdorpen. Via  het bijna volledige intact gebleven middeleeuwse stadje Stein am Rhein, met in het oude centrum vele prachtige vakwerkhuizen en het kloostermuseum St. Georg, kom je in het volgende stadje Gailingen of Wangen.

Dag 3
Fietstocht tussen 40 en 60 km, afhankelijk van overnachtingsplaatsen.
Vandaag rijd je over het schilderachtige schiereiland Hori, waar de schrijver Hermann Hesse en schilder Otto Dix een aantal jaren leefden. In de kuurstad Radolfzell is het tijd voor een kleine pauze. Uitgerust begin je aan de korte klim van de Bodanrück naar de Überlinger See. Als beloning voor de klim heb je fraaie uitzichten op het 'Schwäbische Meer'.

Dag 4
Van omgeving Überlingen naar Kressborn/ Nonnenhorn of omgeving Lindau, ca. 50-60 km .
Van Überlingen fiets je door het Badische wijnbouwgebied naar de zeppelinstad Friederichshafen, waar een bezoek aan de haven de moeite waard is. De barokke pelgrimskerk Birnau en de oeroude Meersburg liggen daarbij op je pad. De fietstocht voert je verder naar Kressbronn of Nonnenhorn (comfort) dan wel Wasserburg of de eilandstad Lindau (SNP selectie).

Dag 5
Van Kressborn/ Lindau naar regio Höchst of Arbon, ca. 40-50 km.
Vandaag voert de route je (als je van omgeving Kressborn komt) naar het prachtige, op een eiland gelegen Beierse stadje Lindau. Daarna fiets je Oostenrijk binnen. Met het Oostenrijkse Bregenz leer je het derde land van deze tocht kennen. Bregenz is bekend om zijn jaarlijks terugkerende Festspiele op een bühne in het meer. Verder gaat de tocht over vlakke wegen door het natuurreservaat van de Rijndelta. Afhankelijk van de ligging van het hotel overnacht je in één van de plaatsen rondom Höchst of Arbon.

Dag 6
Höchst of Arbon naar Konstanz, tussen ca. 35 (vanaf Arbon) en 60 km (vanaf Höchst)
De laatste dag op de Bodensee-Radweg brengt je door het afwisselende terrein van het Zwitserse kanton Thurgau terug naar Konstanz. Thurgau is rijkbegroeid met appelbomen. Onderweg kom je langs kleine dorpen met vakwerkhuizen. Verder gaat het langs de Bodensee terug naar Konstanz met een optionele omweg naar het beroemde bloemeneiland Mainau.

Dag 7
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Meer info op www.fietsvakantie-bodensee.nl:

Of bekijk alle fietsreizen op www.fietsvakanties.nl/bodensee

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: