Fietsvakantie Altmuhltal in Beieren - 8 dagen

Deze fietsvakantie volgt de Altmühl-Radweg in Beieren, het eerste langeafstand fietspad van Duitsland. Een afwisselende route door prachtige natuur en een landschap vol eeuwenoude kloosters, sfeervolle biertuinen en historische stadjes.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 297 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Beieren rivieren en meren, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 725,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Utrecht naar Rothenburg ob der Tauber (578 km) Aankomst in Rothenburg ob der Tauber, een middeleeuws stadje bekend om zijn schoonheid. Je ontvangt hier de routeinformatie en huurfietsen. 's Avonds een wandeling naar het marktplein met het raadhuis en de Ratstrinkstube, beroemd vanwege het legendarische verhaal van de burgemeester. ANWB-leden kunnen genieten van een nachtwachtrondleiding.

Dag 2 - Rothenburg naar Ansbach (53 km) Een fietsroute door heuvelachtig terrein, langs Colmberg, eindigend in Ansbach. Hier is het Hohenzollern-paleis te bezichtigen, inclusief rondleiding (ANWB Goud).

Dag 3 - Ansbach naar Treuchtlingen/Wettelsheim (61 km) Langs de Altmühlsee met een mogelijkheid tot zwemmen of boottocht. Stop in Gunzenhausen en ontdek de historische Karlsgraben van keizer Karel de Grote.

Dag 4 - Treuchtlingen/Wettelsheim naar Eichstätt (50 km) Fietstocht door het natuurpark Altmühltal met adembenemende landschappen, eindigend in Eichstätt. Rondleiding in Eichstätt (ANWB Zilver).

Dag 5 - Eichstätt naar Beilngries (44 km) Langs de Altmühl naar Arnsberg met zijn ruïne van Slot Arnsberg. Eindigend in Beilngries.

Dag 6 - Beilngries naar Kelheim (51 km) Route via Kottingwörth en Dietfurt naar Riedenburg, met onderweg bezienswaardigheden zoals de druipsteengrotten van Schulerloch en het Kristallmuseum in Riedenburg.

Dag 7 - Kelheim naar Regensburg (38 km) Langs de Donauradweg naar Regensburg, een stad met een rijke geschiedenis en talloze monumenten. Bezoek de gotische Dom en het scheepvaartmuseum (ANWB Brons).

Dag 8 - Regensburg naar Rothenburg Terugreis per bus of trein van Regensburg naar Rothenburg, afhankelijk van de dag van de week. Transfer van eigen fietsen mogelijk (toeslag van toepassing).

Lees meer →

Reserveren

8-daagse fietsreis Altmuhltal in Beieren

€ 725,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door