Fietsvakantie vijf rivieren van Beieren met de bus - 9 dagen

Een mooie fietsroute door de Beierse Jura. Terwijl het zonlicht schittert in het kabbelende water van de riviertjes Pegnitz, Vils, Naab, Donau en Altmühl fietst u via een volledig bewegwijzerde route over heerlijke fietspaden. Een decor van groene heuvels met stoere burchten leidt u langs betoverende oude stadjes. Hoogtepunten zijn het Donaujuweel Regensburg en de sprookjesachtig mooie stad Nürnberg.
Dit zijn allemaal ingrediënten voor een heerlijk ontspannen fietsvakantie.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 275 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Van hotel naar hotel, Trektocht, Fietsvakantie met rustdag Halfpension
Omgeving
Duitsland, Beieren rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Bus
€ 895,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fitál

Programma van dag tot dag

DINSDAG
Heenreis
Met fietsbus naar Amberg waar u voor het diner aankomt.

WOENSDAG
Pommelsbrun - Amberg 36/51 km
De bus brengt u naar Pommelsbrunn. De Pegnitz en de Vils begeleiden u vandaag op uw route. Via het mooie Sulzbach-Rosenberg fietsen we terug naar Amberg naar uw hotel. Amberg heeft een middeleeuws centrum en tal van leuke straatjes om rond te dwalen. Vandaag heeft u de keuze uit een lange of een korte route.

DONDERDAG
Amberg - Burglengenfeld 50 km
Vandaag stapt u bij het hotel meteen op de fiets. U fietst over een oude spoorbaan die gelijk op loopt met de Vils. Onderweg wat ‘oeroude’ dorpjes met elk hun eigen charme. Bij Kallmünz mondt de Vils uit in de Naab en fietst u langs de Naab stroomopwaarts tot Burglengelfeld. In Burglengenfeld staat de fietsbus op u te wachten.

VRIJDAG
Regensburg - Riedenburg 55 km
Regensburg! De bus brengt u tot het randje van deze prachtige stad aan de Donau. Kerken, kathedralen, musea, pleinen en een historische Altstadt liggen op u te wachten. Daarna fiets u langs de Donau de stad uit op weg naar Kelheim. (hier kunt u evetueel in de fietsbus stappen als u meer tijd in Regensburg heeft willen doorbrengen. Vanaf Kehlheim gaat u verder langs de Altmühl richting Riedenburg. Onderweg ligt komt u langs de bijzondere houten brug bij Essing en ligt Slot Prunn wel heel spectaculair langs uw route in de zon te schitteren.

ZATERDAG
Nürnberg – Berg bei Neumarkt 39 km
Breng een bezoek aan de Altstadt van Nürnberg! Vanuit de keizerlijke stad Nürnberg begeleidt het Ludwig-Donau-Main-kanaal u op uw fietstocht naar Neumarkt. Het oude kanaal staat onder monumentenzorg is een opeenvolging van pittoreske sluisjes, bruggetjes en mooie lanen. U fietst naar uw hotel.

ZONDAG
Vrije dag
Misschien fietst u naar Neumarkt in der Oberpfalz om het stadje te verkennen of een van de musea te bezoeken. Of houdt u een dagje rust.

MAANDAG
Berg bei Neumarkt – Berching – Berg bei Neumarkt 32/59 km
Geniet van de landelijke omgeving onderweg naar het middeleeuwse Berching. Maak en wandeling over de vestingmuur vóór u weer terugfietst naar uw hotel. Te ver? Fiets een kortere ronde langs de Sulz en voeg een zesde rivier toe aan uw fietsvakantie!

DINSDAG
Pommelsbrunn – Nürnberg 47 km
Vanaf Pommelsbrumm, met zijn historisch badhuis museum, gaat u op de fiets om via de loop van de Pegnitz naar de authentieke Beierse stad Nürnberg te fietsen. In de oude binnenstad is veel te zien en te doen. Had u eerder nog geen tijd voor een terrasje in de Altstadt, dan kunt u het nu nog even proberen.

WOENSDAG
Terugreis
Onderweg in de bus naar huis reist u in gedachten nog eens langs alle mooie plaatsen.

Lees meer

Reserveren

9-daagse fietsreis vijf rivieren van Beieren met de bus

€ 895,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

5 rivieren
Georganiseerd door