Fietsvakantie Beieren - Duitsland - 8 dagen

Wie Beieren op de fiets verkent, ontdekt schitterende landschappen en levendige steden. Maak kennis met de Duitse Donau, bergen, prachtige kastelen, kleine beekjes, uitgestrekte hopvelden en bosgebieden. Het familie spa-resort Gögging, in de buurt van de Donaudurchbruch/Weltenburg is een prima startpunt voor een relaxte fietsvakantie.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 280 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Beieren rivieren en meren, bergen, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 516,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
Aankomst

Aankomst in Bad Gögging. Op ca. 300 m. van het hotel is een parkeergarage waar u gratis uw auto kunt parkeren.

2E VAKANTIEDAG
Römerkastell Eining 31 km

Vanmorgen ontvangt u uw huurfiets als u die gereserveerd heeft. Vanaf het hotel fietst u naar Wöhr, door het uiterwaardengebied van de Donau o.a. door een heel oud bos naar Eining waar zich de resten van het oude Romeinse kasteel Abusina bevindt. Terug fietst u over Ziegelei. U kunt via het veerpontje (2,- euro p.p.) naar de linker Donauoever en een route volgen over rustige landweggetjes naar Irsing en Pförring om via de “oude” Donau terug naar het hotel te fietsen.

3E VAKANTIEDAG
Regensburg 55 km

Vanuit het hotel op de fiets naar Weltenburg voor een boottocht door de adembenemende Donaudoorbraak naar Kelheim. Via het schitterende Donaufietspad via Saal en Bad Abbach naar Regensburg, de stad van Keizers en Koningen.
Neem de tijd om deze oude stad te bezoeken. Met de trein terug naar Neustadt (40 min).

4E VAKANTIEDAG
Vohburg 40 km

Over het Donaufietspad met prachtige uitzichten naar Pförring. Langs de uiterwaarden en heerlijke Badeseen naar Vohburg. Dit middeleeuwse plaatsje is beroemd geworden door de trouwerij van Agnes Bernauerin met Hertog Albrecht III. Het heeft een mooi historisch centrum, met het raadhuis in een voormalige kerk. De terugweg gaat over de zuidoever via Giesenau en Garden naar het hotel.

5E VAKANTIEDAG
Klooster Weltenburg 32 km

Door een waterrijk bosgebied fietst u autovrij via Staubin naar het oudste klooster van Beieren, het benedictijner klooster Weltenburg. Romantisch gelegen bij de Donaudoorbraak waar u kunt genieten van het uitzicht op een heerlijk terras. U fietst dezelfde route terug.

6E VAKANTIEDAG
Kelheim en de Altmühlradweg 55km , 2 boottochten

Over het Donaufietspad naar Weltenburg, per schip naar het middeleeuwse Kelheim , schitterend gelegen aan de Altmühl monding. Een wandeling (1,3 km) naar De bevrijdingshal van Kelheim. Koning Ludwig 1 bouwde deze hal ter ere van de gewonnen veldslagen tegen Napoleon. (entree excl.)

7E VAKANTIEDAG
Brouwerij bezoek Abensberg 20 km

Door landerijen met hopvelden naar Sittling en Abensberg. Rondleiding in de bekende witbierbrouwerij Kuchlbauer met de Hundertwasserturm. (incl.).Over Heiligenstadt terug naar het hotel.

8E VAKANTIEDAG
Terugreis

Na het ontbijt eindigt deze heerlijke relax vakantie. Kiest u voor de terugreis of verlengt u uw vakantie nog ergens anders?

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door