Fietsvakantie Limburg - fietsen langs unieke fietsbelevingen - 7 dagen

Een unieke fietsvakantie door de mooiste fietsprovincie van België: Limburg. De fietsroutes zijn er goed onderhouden, je vindt er een afwisseling van bos, heide en water en hieromheen creeërde de provincie een drietal unieke fietsbelevingen. Waar kun je anders dwars door een vijver fietsen waardoor je op ooghoogte fietst van al het leven in en op het water? En waar anders fiets je over een fietspad dwars door de boomtoppen? En wat dacht je dan van een fietspad dwars door de Mechelse Heide met als hoogtepunt een prachtige houten fietsbrug van waar je een schitterend panoramisch zicht hebt over de omgeving? Tijdens deze fietsvakantie ontdek je al deze belevingen. 

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 293 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
België, rivieren en meren, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 729,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Genk
Aankomst in een heerlijk buiten het centrum gelegen hotel. Wie op tijd is maakt alvast een prachtig rondje door de omgeving.

Dag 2: Genk - Peer (ca. 53 km)
De eerste dag van deze fietsvakantie voert over het Kempens Plateau. De reis begint al meteen met een hoogtepunt: Fietsen door de Heide. Je fietst over een fietspad dwars door de Mechelse Heide, één van de grootste heidegebieden van Vlaanderen. Het letterlijke hoogtepunt van dit fietspad is een 300 meter lange houten fietsbrug van waar je een prachtig panoramisch zicht hebt over het landschap. Je fietst door de uitgestrekte dennenbossen van Nationaal Park Hoge Kempen en door de Ophovenderheide. Tijd voor koffie is er in de kleine plaatsjes Opglabeek en Meeuwen. De eindbestemming van vandaag is het kleine plaatjes Peer, een van de 'Goede Steeden' van het voormalige prinsbisdom van Luik. Hier vindt je onder meer het Pieter Bruegel museum.

Dag 3: Peer - Houthalen (ca. 64 km)
Historie en natuur wisselen elkaar in rap tempo af vandaag. Als snel fiets je door Hechtel, dit dorpje werd in september 1944 compleet verwoest door tijdens de Strijd om Hechtel. Door het Pijnven fiets je door een nieuwe unieke fietsbeleving in Limburg: Fietsen door de Bomen. Een 700 meter lang fietspad brengt je via een dubbele cirkel op 10 meter hoogte. Je fietst letterlijk in hogere sferen tussen de boomtoppen van het Bosland van de Kempen. Even verderop kom je in Leopoldsbrug, hier begon het 30e Britse legerkorps aan haar opmars tijdens de operatie Market Garden. Van de historie keer je even snel weer terug in de natuur. In de Vallei van de Zwarte Beek kun je zomaar de blauwborst, watersnip of de zwarte specht spotten. Via 'de trambaan' kom je in Houthalen. Hier vindt je nog de relikwieën uit de tijd dat hier nog steenkool gewonnen werd. 

Dag 4: Houthalen - Tongeren (ca. 64 km)
Nadat je Houthalen hebt achtergelaten fiets je al snel door de Wijers, ook wel het land van de 1001 vijvers genoemd. Je fietst door een aaneenschakeling van natuurreservaten met een unieke flora en fauna. Na het oversteken van het Prins Albertkanaal fiets je over prachtige weggetjes en langs kleine dorpjes. In Alken kun je neerstrijken voor een lunch maar vandaag is het misschien wel veel leuker om onderweg te picknicken bij een van de velen verborgen pauzeplekken onderweg. Ondertussen gaat het langzaam zuidwaarts via het Limburgse platteland. De wegen worden licht glooiend, uitgestrekte weilanden worden afgewisseld met fruitboomgaarden, bospassages, riviertjes en enkele kasteeltjes. Tongeren, de oudste stad van België, is een voormalige Gallo-Romeinse nederzetting. In en rondom de stad zijn nog verschillende overblijfselen uit deze tijd te vinden.

Dag 5: Tongeren - Rijkevoort (ca. 50 km)
Behalve een verleden uit de Romeinse tijd kent Tongeren ook nog veel restanten uit later tijden zoals onder meer de Moerenpoort, het Spaanse huis en het Sint Catharinabegijnhof. Eenmaal op de fiets volg je een prachtige route door het Jekerdal. Deze rivier voert hier door het Franstalige gedeelte van België en brengte je onder ander langs het vermaarde Fort Eben-Emael, en Kanne, gelegen aan de Jeker en het Albertkanaal. Hier kun je een bezoek brengen aan de grotten van Kanne. Even later fiets je heel even op Nederlands grondgebied en passeert hier een andere bezienswaardigheid in Kanne: Chateau Neercanne. Via de Muizenberg klim je het Jekerdal weer uit en gaat het verder richting de eindbestemming van vandaag. Ter afsluiting van deze dag beleef je nog een ander “geschiedkundig” hoogtepunt: het fietstochtje over de Landcommanderij Alden Biezen, een uniek kasteeldomein.

Dag 6: Rijkevoort - Genk (ca. 62 km)
Na enkele kilometers ligt het stadje Bilzen op de route. Kuier een rustig door dit plaatsje en strijk neer op een terras voor een vroege kop koffie vooraleer je verder fietst. Daarna is er deze dag nog meer te zien en te beleven: Hasselt, de mode- èn jeneverstad van België. Daarna leidt de route door natuurreservaten en bereikt dan alweer de volgende unieke fietsbeleving: Fietsen door het Water. Een fietspad van 200 meter wat dwars door een van de vijvers van het vijvergebied de Wijers trekt waar je eerder deze vakantie ook al deels doorheen getrokken bent. Een aansluitend (optioneel) bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk rondt deze dag perfect af. 

Dag 7: Vertrek vanuit Genk
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: