Image
donauradweg langs donau

Vele historische en culturele hoogtepunten

Beleef de elegantie van Wenen en het robuuste van Passau

Fietsvakanties Passau-Wenen

De Donauradweg is één van de populairste fietsroutes van Europa. De rivier de Donau is de langste rivier binnen de Europese Unie. Hij ontspringt in het Zwarte Woud (Duitsland), stroomt oostwaarts door Centraal- en Zuidoost-Europa (Oostenrijk, Hongarije) en mondt via Roemenië en Oekraïne uit in de Zwarte Zee. Langs de rivier ligt een populaire fietsroute: de Donauradweg. De Donau verbindt toeristische bezienswaardigheden in maar liefst 10 landen over een lengte van bijna 3000 km. De Donauradweg begint bij de oorsprong van de Donau in Duitsland. De fietsroute voert door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije langs steden zoals Passau, Wenen en Boedapest. Eigen-Wijze Reizen biedt fietsvakanties aan op diverse trajecten. Op het populaire Oostenrijkse traject van Passau naar Wenen heeft u zelfs volop keuze: rustig of sportief, hotels of pensions, en desgewenst een bootreis terug van Wenen naar Passau. Ook maatwerk is mogelijk.

16 fietsreizen gevonden
v.a. € 391

Fietsreis Passau - Wenen prijstopper

Duitsland Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
1 van 5
7 dagen / 255 km
v.a. € 399

Donauradweg 'special' - van Passau naar Wenen

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
1 van 5
8 dagen / 270 km
v.a. € 435

8 dagen Donauradweg (van Passau naar Wenen - klassiek)

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
1 van 5
8 dagen / 304 km
v.a. € 451

Fietsreis Passau - Wenen

Duitsland, Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
1 van 5
8 dagen / 315 km
Wenen
v.a. € 475

Fietsvakantie Oostenrijk: Van Passau naar Wenen

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
3 van 5
8 dagen / 320 km
v.a. € 495

Van Schärding/Passau naar Wenen fietsen

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
1 van 5
8 dagen / 295 km
v.a. € 525

Fietscruise Passau - Bratislava (eigen vervoer reis)

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Standplaats fietsvakantie
level
Niveau
2 van 5
8 dagen / 347 km
Fietsvakantie van Passau naar Wenen
v.a. € 529

Langs de Beierse Donau - van Donauwörth naar Passau

Duitsland Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
1 van 5
8 dagen / 310 km

Een magische fietstocht

Iedereen die geïnteresseerd is in een afwisselende fietstocht door het prachtige Oostenrijk kan zich verheugen op een prachtige fietsvakantie. Omdat het Passau-Wenen fietspad perfect is voor een ontspannen excursie van een speciaal soort! De tour wordt beschouwd als de meest populaire fietsroute van Europa en maakt vooral indruk met zijn veelzijdigheid en het prachtige landschap. Het startpunt van deze fietstocht is de barokke stad Schärding of de rivieren stad Passau. Wie van de natuur houdt heeft geluk. Het Passau-Wenen fietspad beschikt namelijk over de mooiste landschappen van Oostenrijk. De stad Linz, het Marchfeld en de Wachau zijn slechts enkele voorbeelden van de charmante gebieden waar u een welverdiende tussenstop kunt maken. Het bijzondere aan deze fietsreis, de prachtige blauwe Donau is een constante wegwijzer en oriëntatiepunt. Als u even de weg kwijt bent, hoeft u zich geen zorgen te maken. Omdat de rivier je als trouwe metgezel veilig naar de metropool Wenen brengt.

Heerlijke streekgerechten en wijnen

Culinaire verwennerij is erg belangrijk in de districten Opper- en Neder-Oostenrijk. Regionale delicatessen, heerlijke wijnen en speciaal geproduceerde producten moeten zorgen voor culinaire hoogstandjes. Als u echt van lekker eten houdt zijn de volgende activiteiten iets wat u niet mag missen tijdens een fietsvakantie van Passau naar Wenen.

  • Wijnproeven: De Wachau staat voor onvergelijkbaar wijngenot. Tussen alle boomgaarden en wijnstokken mag een proeverij niet ontbreken om te genieten van de exquise wijnen.
  • Abdij van Melk: Het symbool van de Wachau is zeker een bezoek waard. Want ook het benedictijnenklooster staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je wordt enthousiast!
  • Koffiegenot in Wenen: Wanneer u in de hoofdstad aankomt, heeft u echt een "verlengd verblijf" verdiend. Geniet en laat de charme van de stad tot je doordringen, is het motto!

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Mariëndom
  2. Het Historische Kunstmuseum
  3. Concentratiekamp Mauthausen
  4. De stad Passau
  5. Schloss Greinburg (Kasteel)

Kaart fietsroute Passau-Wenen

Bekijk de routekaart van de fietsroute Passau Wenen en ontdek langs welke plaatsen de tocht u voert. Voor extra informatie ga verder naar bezienswaardigheden of afstanden.

Over de fietstocht zelf

De fietstocht van Passau naar Wenen is een van de klassiekers onder de fietstochten! En het is niet voor niets zo populair, want hier komt alles samen wat een geslaagde fietstocht maakt: indrukwekkende landschappen, goed begaanbare fietspaden, talrijke fietsvriendelijke pauzes en overnachtingen en niet in de laatste plaats veel culturele hoogtepunten. Passau en Wenen zijn twee steden aan het begin en einde van de route, die beide op hun eigen manier indrukwekkend zijn. Johann Strauss Donau Wals is op veel plaatsen en plekken langs de Oostenrijkse Donau te zien en te horen. Kleine dorpjes nestelen zich tegen zonovergoten wijngaarden, terwijl machtige kastelen en kloosters in de hoogte troont. Van Passau naar Wenen fiets je over het Donau-fietspad grotendeels zonder hellingen. Een genot voor gezinnen, beginners van fietstochten maar ook voor fanatieke fietsers. De herbergen en hotels langs het Donau-fietspad in Oostenrijk verwelkomen fietsers graag. Je beleeft er veel plezier, zowel op de fiets als in de pauzes. De eens zo levendige jonge Donau is al lang omgevormd tot een machtige rivier in Oostenrijk. U fietst langs kleine maar indrukwekkende kloosters naar Passau richting de Schlögener Schlinge - de eerste van vele natuurspektakels! Hier lijkt de Donau van richting te veranderen. Het blijft stedelijk in Linz, dat in 2009 werd uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Het landschap rond de Strudengau, ooit een gevaarlijk knelpunt voor schepen op weg naar Wenen, wordt omschreven als melancholisch en mooi. De zachtere Nibelungengau stuurt u op weg naar de Wachau. De eeuwenoude wijncultuur is nog steeds te zien en te proeven op de vele wijnterrassen en de Heuriger tavernes. Tenslotte fiets je snel over het vlakke Tullnerfeld naar Wenen. De pracht van de hoofdstad van Oostenrijk straalt vandaag de dag nog steeds in vele hoeken.