Fietsvakantie Langs Moezel en Saar - 6 dagen

Het landschap langs de grillige meanders van de Moezel is één van de mooiste van Duitsland. Niet alleen de beroemde wijngaarden, maar ook ruige rotsen en ongerepte hellingbossen vormen het aantrekkelijke decor voor deze makkelijke fietstocht over meestal vrij liggende fietspaden. Onderweg ziet u burchten en kastelen. U kunt heerlijk pauzeren in de vele pittoreske wijnstadjes met vakwerkhuizen, of gewoon ergens langs de oevers van de rivier. ​

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 254 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Moezel rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 460,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Trier
De fietstocht Moezel en Saar start in Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier ziet u in het historische centrum de indrukwekkende Porta Nigra, resten van een amfitheater en een enorme Romaanse dom. De stad herbergt ook het geboortehuis van Karl Marx.  

Dag 2 Van Trier naar Piesport, Trittenheim of Neumagen (51, 42 of 45 km)
U volgt vanaf Trier de romantische rivier de Moezel, waarbij u onderweg uitzicht heeft op de steile wijnhellingen met vooral druiven als Riesling en Müller-Thurgau. Na een bezoek aan Schweich kunt u in Longuich de Romeinse 'Villa Urbana' en opgravingen uit de Romeinse tijd bewonderen. 
U overnacht in Trittenheim, Neumagen of Piesport. 

Dag 3 Van Piesport, Trittenheim of Neumagen naar Zell (61, 70 of 67 km)
Na het ronden van de Moezelmeander met het rotsmassief van de 'Moselloreley' ontwaart u weldra de imposante burchtruïne Landshut met aan de voet de kleine Altstadt van Bernkastel. Bij een volgende meander vindt u in de levendige dubbelstad Traben-Trarbach markante Jugendstil-huizen. U kunt de fietsroute 10 km inkorten door hier de trein naar Reil te nemen. 
Na enkele rustieke wijndorpen kunt u vlak voor etappeplaats Zell over een lage wijnheuvel een smalle rivierbocht fraai afkorten. Zell is bekend om de 'Schwarze Katze' en het voormalige kasteel van de keurvorsten. 

Dag 4 Van Zell naar Cochem (36 km)
Een korte fietsroute brengt u in het bij toeristen zeer geliefde romantische oord Cochem, waar u overnacht. Onderweg komt u langs de kloosterruïne van Stuben en Beilstein, een juweel van een vakwerkstadje aan de voet van de burchtruïne Metternich.
Behalve heerlijk wandelen door de Altstadt en over de Moezelpromenade, kunt u in Cochem ook de in laat-middeleeuwse stijl herbouwde Reichsburg bezichtigen of met de stoeltjeslift naar de Pinnerberg voor een prachtig panorama. 

Dag 5 Van Cochem naar Koblenz (45 km)
Uw laatste fietsroute voert u langs de nu minder grillige loop van de Moezel onderlangs steile wijnterrassen naar Koblenz, waar de rivier uitmondt in de Rijn. 
Als u tijdens uw fietsvakantie tijd over heeft, moet u bij het dorpje Moselkern zeker een bezoek brengen aan het sprookjeskasteel Burg Eltz. Na 2 km gemakkelijk fietsen en daarna een half uur wandelen door het schilderachtige Eltzbachtal, ontvouwt zich plotseling het uitzicht op deze wonderbaarlijke burcht voordat u bij Güls de Moezel oversteekt en naar het centrum van Koblenz fietst.
Na aankomst in uw hotel kunt u heerlijk wandelen door de sfeervolle Altstadt en over de lommerrijke promenades langs de Moezel en de Rijn naar de beroemde ‘Deutsches Eck’.

Dag 6 Vertrek
Per trein gaat u terug naar Trier om uw auto op te halen. Indien u per trein vanaf huis naar Trier bent gereisd, vertrekt u vanaf Koblenz weer naar huis.

Lees meer op Fietsvakanties.nl/moezel

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: