Image
nyhaven in Denemarken

Het land van Legoland en schone lucht

Fietsen langs de kust en havens van Denemarken

Fietsvakanties Denemarken

Fiets in Denemarken langs de kust, door Kopenhagen of door het binnenland, van Kopenhagen naar Esbjerg. Denemarken is de perfecte bestemming voor uw fietsvakantie. Ontdek de talloze fietspaden op verschillende eilanden waaronder Seeland, Jutland, Funen en meer. Verken de prachtige en veranderlijke landschappen van Denemarken. Hier vind je levendige kusten, romantische bossen, sprookjesachtige stadjes, de prachtige Oostzeekust met witte stranden, kleine rustige dorpjes en enorme natuurgebieden rijk aan flora en fauna. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

8 fietsreizen gevonden

Koninklijk Seeland, Kopenhagen en Zweden 7 dagen

Denemarken, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 779,- p.p.

Funen en Ærø 7 dagen

Denemarken, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 830,- p.p.
Kopenhagen

Trektocht in Denemarken - Seeland 7 dagen

Denemarken, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 845,- p.p.
water denemarken

Denemarken – Eilandhoppen Funen en Ærø 7 dagen

Denemarken, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 861,- p.p.
heide denemarken

Denemarken Oost-Jutland 7 dagen

Denemarken, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 861,- p.p.
denemarken noord seeland

Denemarken – Trektocht langs de baaien van Seeland 7 dagen

Denemarken, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 1.078,- p.p.
Sønderborg aan de kust in Denemarken

Oostzeeroute Denemarken 9 dagen

Denemarken, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 1.150,- p.p.
Fietsen van Kopenhagen naar Berlijn

Van Berlijn naar Kopenhagen 11 dagen

Denemarken, Duitsland, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
vanaf € 1.399,- p.p.

Fietsprofiel Denemarken

De meeste fietsreizen in Denemarken duren 7 of 8 dagen en zijn eenvoudig tot ligt inspannend. In Oost-Jutland vind je wat meer heuvels en langs de kust kun je natuurlijk wat tegenwind verwachten. Maar al met al voor iedereen makkelijk te doen - zeker met een e-bike. Fietsen in Denemarken is gemakkelijk en snel, en fietsen geeft je vooral de vrijheid om te stoppen waar en wanneer je maar wilt! Fietsen is de beste manier om de vele verschillende bezienswaardigheden van dichtbij te verkennen.

Fietsen in Kopenhagen

Een hoogtepunt van uw fietsvakantie is de fietsstad Kopenhagen, die u zal fascineren met zijn unieke charme. Wandel langs de Langelinie-pier en kijk uit naar het beroemde standbeeld van de kleine zeemeermin of geniet van de heerlijke specialiteiten van de Deense keuken in de kleurrijke haven van Nyhavn. Hier vindt u verrassende architectuur, veel groen, restaurants en vele interessante attracties en culturele evenementen, evenals verschillende stranden in de regio. In Kopenhagen is de fiets een serieus vervoermiddel. Fietsen worden door iedereen voor alles gebruikt. Naar het werk of school gaan, goederen bezorgen of de stad op een zonnige dag met plezier beleven. Een echte fietsstad dus. De meeste Kopenhagenaars kiezen voor de fiets omdat dit de gemakkelijkste en snelste manier is om zich in Kopenhagen te verplaatsen. Dit is het resultaat van jarenlange politieke en bestuurlijke focus op het verbeteren van de fietsomstandigheden in Kopenhagen. Een cruciaal element is het uitgebreide netwerk van toegewijde fietsinfrastructuur met gescheiden sporen en een veilig kruispuntontwerp.

Top 5 bezienswaardigheden

 1. Slot Egeskov (Kværndrup)
 2. Legoland (Billund)
 3. Frederiksborg (Hillerød)
 4. Ribe
 5. De kleine zeemeermin (Kopenhagen)

Kaart Fietsroutes Denemarken

Bekijk de kaart met de meest populaire fietsroutes, regio's en bezienswaardigheden.

Oostzee-fietsroute

Oostzeeroute Denemarken

Dit is geen doorsnee fietspad. Het Oostzee-fietspad is ongeveer 820 km lang en neemt de vorm aan van een ‘acht’ door Zuid-Denemarken en de Oostzee-eilanden. De Oostzee-fietsroute loopt door een van de meest betoverende landschappen van Denemarken, langs landweggetjes, langs zandstranden en over vredige eilanden. Geniet van het Deense wonderschone en inspirerende landschap. De gehele reis van de Oostzee-fietsroute is opwekkend en zit boordevol herinneringen. Het is zowel de perfecte manier om uit het dagelijkse leven te stappen als een unieke manier om de natuur, levensstijl, geschiedenis en cultuur van Denemarken te ervaren, met een route die slingert langs historische landhuizen en middeleeuwse kastelen, mooie marktstadjes en unieke natuurbelevenissen.

Fietsen langs de Deense kust

Jutland

Jutland (Jylland) is het Deense schiereiland dat boven Duitsland uitsteekt, het "vasteland" van dit gebied van eilanden. Jutland heeft een van de oudste en rijkste geschiedenis van Denemarken - prehistorische moeras lichamen en Viking-runestenen - zijn hier te vinden, evenals beroemde attracties zoals Legoland. De glooiende heuvels van Jutland zijn doorkruist met rivieren, bedekt met bossen, kastelen en omringd met fijne zandstranden. Noord-Jutland biedt veel belevenissen voor iedereen die graag zijn vakantie op twee wielen doorbrengt. Van Skagen in het noorden tot Mariager in het zuiden vind je een overvloed aan paden, wegen en andere gemarkeerde routes voor fietsers. In heel Noord-Jutland vind je landelijke, regionale en lokale fietsroutes. Sommige hiervan zijn dagtochten en sommige zijn langer en veeleisender. Bezoek onderweg de gezellige stadjes en geniet van een kopje koffie of een ijsje in een gezellige lokale omgeving.

Funen

Funen (Fyn), het derde grootste eiland, na Seeland en Jutland, van Denemarken. Het ligt tussen Zuid-Jutland en Seeland en wordt in het westen begrensd door de Kleine Belt en in het oosten door de Grote Belt. Beide zeestraten worden doorkruist door spoor- en wegverbindingen. De Denen noemen het de "tuin van Denemarken". Het eiland Funen is als het ware een uitgestrekte tuin bezaaid met kastelen, oude dorpjes, havens, sprookjesachtige stadjes, charmante hotels en bekende restaurants. De beste manier om door dit tuineiland te dwalen is ongetwijfeld met de fiets: een nieuw fietspad stelt bezoekers in staat Funen en de kleinere eilanden die er in het zuiden aan grenzen te ontdekken. Geen verkeer, alleen open ruimtes, paden, bossen, bloemen en de zee vaak aan de horizon.

Fiets langs levendige kusten, romantische bossen, sprookjesachtige stadjes, de prachtige Oostzeekust met witte stranden, kleine rustige dorpjes en enorme natuurgebieden rijk aan flora en fauna.

Fietsen in Denemarken

Speciale verkeersregels voor fietsers

 • Wielen moeten kattenogen in de spaken hebben en een reflector aan de voorkant.
 • Kinderen ouder dan 6 jaar mogen zelf fietsen.
 • In Denemarken moet je wachten in plaats van voorrang.
 • Fietsers die hun armen opsteken, staan ​​op het punt te stoppen.
 • Op het platteland zijn in plaats van borden witte driehoeken op de grond gemarkeerd. Als je de tip op je af ziet komen, moet je wachten.
 • Rechtstreeks afslaan naar links is verboden. Als de verkeerslichten en het verkeer het toelaten, fiets dan rechtdoor over de kruising, stop en pas daarna linksaf over de kruising.