Fietsvakantie het dal van de Donau & de Altmühl - 8 dagen

Een prachtige fietsreis waarbij de mooiste gedeelten van de Donau en Altmühl gecombineerd worden. U start in de UNESCO werelderfgoed-stad Regensburg met een bijna volledig bewaard gebleven oude binnenstad en talrijke monumenten. U ziet de Weltenburger Enge met de Donau doorbraak en fietst door de ruige maar ook romantische Altmühl-vallei.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 296 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Altmühltal, Donau rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 595,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Naar Regensburg
Op eigen gelegenheid reist u naar Regensburg. Ter plaatse neemt u de route informatie in ontvangst en eventueel de gehuurde fietsen. U kunt uw auto bij het hotel parkeren. Een aanrader is een wandeling door de stad. Regensburg wordt gezien als één van de mooiste steden van Duitsland.

Dag 2 - Regensburg - Bad Gögging - 50 km
Na het ontbijt staat uw eerste route op het programma. U fietst via Saal naar Kelheim waar de Altmühl uitmondt in de Donau. Per boot vaart u vervolgens door de Weltenburger Enge met bijzonder mooi zicht op deze beroemde Donaudoorbraak. Het indrukwekkende klooster Weltenburg is prachtig gelegen in een scherpe bocht van de Donau met een immense barokkerk en zeker een bezoek waard. Uw eindpunt vandaag is Bad Gögging. (ca. 50 km fiets, 20 min. per boot)

Dag 3 - Bad Gögging - Neuburg - 56 km 
Vandaag wacht u een mooie route door hopvelden richting Ingolstadt. Deze oude Beierse vestingstad, ooit de residentie van de Beierse hertogen is zeker een bezoekje waard. U volgt de Donau verder richting Neuburg, mooi gelegen aan de Donau met een fraaie Altstadt en het imposante Residenzschloss. Hier eindigt deze mooie fietsdag. (ca. 56 km)

Dag 4 - Neuburg - Eichstätt - 60 km 
Vanmorgen vervolgt u de route langs de Donau naar de Altmühl door het Wellheimer Trockental, ooit gevormd door de oer- Donau. Via Dollnstein berikt u de barokke bisschops- en universiteitesstad Eichstätt. De Residenzplatz en het geologische museum, in de Willibaldsburg zijn interresant om een bezoek aan te brengen. (ca. 60 km)

Dag 5 - Eichstätt - Beilngries - 44 km 
Nadat u een bezoekje aan Eichstätt hebt gebracht vervolgt u uw fietsvakantie door het prachtige natuurreservaat Wacholderheide. Dit beschermede natuurgebied wordt omgeven door talloze burchten en kastelen, waaronder dat van Kipfenberg dat als het geografische middelpunt van Beieren wordt beschouwd. Eindpunt voor vandaag is Beilngries met haar mooie barokke stadhuis, de Frauenkirche en Schloss Hirschberg. (ca. 44 km)

Dag 6 - Beilngries - Kelheim - 48 km 
Voorbij Dietfurt komt u bij het plaatsje Riedenburg, prachtig gelegen en ook wel de Parel van het Altmühltal genoemd. Hier kunt u het kristalmuseum bezoeken (inbegrepen) waar u alles te weten zult komen over de diverse slijpvormen van diamanten. Topstuk is hier de grootste bergkristal ter wereld! Via Essing fietst u verder naar Kelheim. Boven de stad verheft zich de 120m hoge Michelsberg met daarop de Befreiungshalle. (ca. 48 km)

Dag 7 - Kelheim - Regensburg - 38 km 
Na het ontbijt wacht u weer een prachtige route met als eindpunt vandaag Regensburg. Allereerst komt u in Bad Abbach, een van Duitslands belangrijkste kuuroorden voor reuma. Vervolgens fietst u verder naar Regensburg waar u nog heerlijk de tijd heeft om deze stad te gaan verkennen. Regensburg heeft een rijke historie en was ooit het centrum van het Heilige Roomse Rijk. De binnenstad is in de Tweede Wereldoorlog verregaand gespaard waardoor het de enige overgebleven grote middeleeuwse stad van Duitsland is. Een aanrader is zeker om een wandeling langs de vele monumenten te maken waaronder de Dom, de Steinernen Brücke, het oude raadhuis en de vele patriciërs huizen. U overnacht weer in het hotel waar u ook de eerste nacht geslapen heeft. (ca. 38 km)

Dag 8 - Naar huis
Uw fietsvakantie door het schitterende dal van de Donau en de Altmühl is helaas alweer ten einde. Na het ontbijt vertrekt u terug naar huis.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis het dal van de Donau & de Altmühl

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 595 per persoon.

Boek deze reis  

donau rivier
Georganiseerd door